Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg semmit sem lehet...

Tényleg semmit sem lehet megcsinálni az első 6 hétben?

Figyelt kérdés

Kicsit már verébnek érzem magam...

Barátnőm 6,5 hete szült. 6 hete heti 3-4 alkalommal ott vagyok,főzök,takarítok. Rendességből,mikor nekem is van 1 gyerekem.

Előszőr úgy voltam vele,hogy biztos másképp érintette a szülés,fáradtabb mint én voltam. Èn már a 2.nap főztem,1 hét után már minden házimunkát egyedül csináltam. Egyszer sem volt itt senki takarítani. Mondjuk én nem is szeretem az ilyet,viszont segíteni szeretek másokon. Most is ez volt bennem,de már kezdem kihasználva érezni magam,hogy 6,5 hét után is én főzzek nekik.

Tényleg ennyire ennyire nehéz megfőzni vagy kitakarítani? Nem császáros,sima 7-8 órás szülése volt. Férje 8 órázik,mondjuk ő is segíthetne neki picit. Tényleg nem kibeszélni akarom,de annyira besokalltam csak nem tudom hogy mit gondoljak. Magamból nem indulhatok ki,mert biztos az sem normális,hogy túlpörgetem magam rögtön a szülés után. (2 héttel a szülés után átrendeztem a szobát-pedig csak tologattam a bútorokat-éz elöntött a vér,tehát magamból nem indulok ki).

Tanácstalan vagyok. Meddig járjak főzni hozzá meg takarìtani? 6 hete ezt csinálom :(

Megtudom én mondani neki az őszintén,de szeretnék előbb tanácsot kérni.

Ti mikor voltatok már képesek fizikailag egyedül csinálni mindent?

2016. ápr. 8. 18:58
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
34%

de fegyvert szorít a fejedhez vagy mi a gond?

te magad írod, hogy szeretsz segíteni. akkor segíts. nyilván ő meg szereti ha helyette megfőznek. én is jobban szeretem, de nekem nem csinálja senki, így én is főztem ahogy hazamentünk. de ha valaki azt mondja, hogy majd ő, akkor a 6 évesem mellett is szívesem veszem, nincs ennek köze ahhoz, hogy szült-e mostanában :)

2016. ápr. 8. 19:06
 2/27 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem már ne te főzz neki, hacsak nem akarsz örökké, amíg otthon van a gyerekkel...

Én a gyerek 3 hetes korától egyedül voltam vele, az első és 2. gyereknél is, és magam főztem, nagytakarítást persze nem csináltam de ezt nem is kell.

Sosem fog a barátnőd önálló lenni ha te csinálsz meg mindent. Így is már többet tettél mint ami egy barátnőtől elvárható szerintem.

2016. ápr. 8. 19:07
 3/27 A kérdező kommentje:

Nem szorít fegyvert a fejemhez. Nem erről van szó. Csak nem tudom mennyire normális,hogy még mindíg nem tud semmit sem megcsinálni egyedül. :(

Pár hétig fel sem merült bennem,hogy talán kihasznál,hanem most kb 1 hete vannsk ilyen gondolataim. Már odáig fajul,hogy megkérdezi "mikor jössz takarítani?".

Kicsit kivagyok...

2016. ápr. 8. 19:11
 4/27 anonim ***** válasza:
96%

Én 10 naposan menten haza császár után, és attól kezdve egyedül voltam egész nap a picivel meg a másik kettövel. Mivel messze lakunk a családtöl, ök nem tudtak jönni, a páromnak dolgoznia kellett - és nem lett töle semmi bajom sem.

Ha van egy kis eszed, akkor abbahagyod az egészet, mert nagyon kihasznál téged.

2016. ápr. 8. 19:11
 5/27 anonim ***** válasza:
63%
Első szülésem után 3 hétig nagyon ramatyul voltam, utána már csinálgattam a dolgom, de én a főzést hamar abbahagytam, mert nekem nem ér annyit, amennyi macera van vele, azóta is rendelem a kaját, jól esett, ha hozott valaki házi kaját, de senkitől nem vártam el, jól esett, mikor valaki takarított, vagy kivasalt, de előbb-utóbb megcsináltam volna én is, azért pár hét alatt nem eszi meg a kosz az embert. Most a második szülés után nagyon fitt vagyok, a kórházból hazajőve minden házimunkát meg tudok csinálni, szóval ez tök egyéni, de 6 hét után testileg már teljesen regenerálódnia kellett, én a helyedben nem hagynám, hogy tovább kihasználjon.
2016. ápr. 8. 19:15
 6/27 anonim ***** válasza:
85%
A házvezető nőjènek tekint nem a barátnőjének. Én császáros voltam. Pont mikor hazajöttünk tört rám a kegyetlen fejfájás az érzéstelenítéstől, ami napokig tartott szünet nélkül. A párom 3 napot volt itthon utána már dolgozott. Mindent megoldottam. Eszembe sem jutott, hogy másnak kéne helyettem megcsinálni. Egy újszülöttel nincs sok dolog eszik és alszik. Pedig ha akartam volna mind két nagyi jött volna.
2016. ápr. 8. 19:35
 7/27 A kérdező kommentje:
Megerősítettetek! Köszönöm.
2016. ápr. 8. 19:36
 8/27 anonim ***** válasza:
74%

Én mondjuk lehet rossz példa leszek mert ez sem normális, de én mikor hazajöttünk a 4.napon mindent én csináltam. Konkrétan aznap éjfélig még takarítottam. De komolyan én nagyon fittnek éreztem magam. Nem éreztem meg a szülést. Ami kellemetlenséget okozott az a gátsebem. De attól még tudtam a dolgomat csinálni. Segítségem csak a párom volt, de nem főzött v takarított. A baba körül tevékenykedett. Pl hozta szoptatni meg ilyenek. Na jó...néha azért kivasalt meg elmosogatott ;) de családtagok nem jöttek segíteni.. Teljesen elvoltunk..

Szerintem amit a kedves b.nőd csinál rettentő tulzas.. Kihasználás... "Mikor jösz takarítani?" pfff.... Na erre meglenne a válaszom de nem írom mert.... Na értitek mért... :) :\

2016. ápr. 8. 19:39
 9/27 anonim ***** válasza:
81%

Nyilván nem vagyunk egyformák a felépülést illetően, de nagyon sok múlik a hozzáálláson és szerintem ez már erősen a kihasználás kategória.

Engem császároztak, ami után 1 héttel már mentem sétálni a babával, illetve 2-3 hét után mindent csináltam a háztartásban, de előtte sem jött senki takarítani vagy főzni (nem is tartottam rá igényt), ráadásul az én párom sem volt itthon a hazaérkezésünk után szabin.

2016. ápr. 8. 19:53
 10/27 A kérdező kommentje:

Ezért tettem fel a kérdésem,mert én is fitt voltam,de más másmilyen,de ettől függetlenül úgy éreztem,hogy 6 hét után túlzás hogy én csináljak mindent.

Most hívott egyèbként,hogy megyek-e a hétvégén. Mondtam hogy nem,a családdal vagyok/leszek ,de jövőhéten is csak egy kávéra ugrok be,ha megkínál. Mondtam,hogy ne sértődjön meg,de nekem is sok dolgom van itthon,már nem bírok el 2 háztartást (és akkor bunkó sem voltam). Annyit mondott,hogy "hmm..ok". Szeretem én őt és nem akartam kibeszélni de már nagyon csordultig volt a pohár.

2016. ápr. 8. 19:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!