Tényleg semmit sem lehet megcsinálni az első 6 hétben?
Kicsit már verébnek érzem magam...
Barátnőm 6,5 hete szült. 6 hete heti 3-4 alkalommal ott vagyok,főzök,takarítok. Rendességből,mikor nekem is van 1 gyerekem.
Előszőr úgy voltam vele,hogy biztos másképp érintette a szülés,fáradtabb mint én voltam. Èn már a 2.nap főztem,1 hét után már minden házimunkát egyedül csináltam. Egyszer sem volt itt senki takarítani. Mondjuk én nem is szeretem az ilyet,viszont segíteni szeretek másokon. Most is ez volt bennem,de már kezdem kihasználva érezni magam,hogy 6,5 hét után is én főzzek nekik.
Tényleg ennyire ennyire nehéz megfőzni vagy kitakarítani? Nem császáros,sima 7-8 órás szülése volt. Férje 8 órázik,mondjuk ő is segíthetne neki picit. Tényleg nem kibeszélni akarom,de annyira besokalltam csak nem tudom hogy mit gondoljak. Magamból nem indulhatok ki,mert biztos az sem normális,hogy túlpörgetem magam rögtön a szülés után. (2 héttel a szülés után átrendeztem a szobát-pedig csak tologattam a bútorokat-éz elöntött a vér,tehát magamból nem indulok ki).
Tanácstalan vagyok. Meddig járjak főzni hozzá meg takarìtani? 6 hete ezt csinálom :(
Megtudom én mondani neki az őszintén,de szeretnék előbb tanácsot kérni.
Ti mikor voltatok már képesek fizikailag egyedül csinálni mindent?
:-) baleknak néz!
És ki is használja,hogy az vagy!
Úgy tűnik, én leszek a kivétel: baromira megviselt a szülés aztán a szoptatás-nemalvás. 3-4 hétig kaptam segítséget a családtól (szüleim, testvéreim, anyósom) és a férjem is nagyon odatette magát, nekem csak a babával és magammal kellett törődni. Aztán a második gyereknél úgy voltam, hogy "na én megmutatom" - ömlött belőlem a vér, vissza kellett mennem a kórházba, még 3 napra bent tartottak. Szóval számomra a gyerekágyas időszak a pihenésről szól.
Ettől függetlenül is egyetértek a többiekkel: a barátnőd kihasznál :-( 6 hét alatt, főleg ha semmi dolga nincs, fel lehet épülni egy normál, problémamentes szülés után. Eddig is többet tettél, mint elvárható, ne legyen lelkiismeret-furdalásod.
Ez már tök felesleges. Engem az első szülésem eléggé leamortizált, tényleg tök gyenge voltam, gondolom azért, mert nagyon vashiányos voltam, és a vérveszteség erre rátett egy lapáttal. Egy hétig otthon még javarészt ágyban voltam, illetve még a következő héten főzött az anyukám. A harmadik héten már én is meg tudtam csinálni mindent. Hat héttel szülés után már a gátseben kívül semmi nem emlékeztetett rá fizikailag, hogy szültem.
Jó, a másodiknál meg már a kórházban szaladgáltam, itthon sem tudtam megülni a seggemen, de most jó volt a vérképem, és gátsebem sem volt :D De mondom, az elsőnél, ami azért elég durva volt, még akkor sem volt arra szükségem, hogy hat hétig kiszolgáljon valaki. Ez már csak kihasználás a barátnőd részéről. Biztos sokat van fent a babával, fáradt, kialvatlan, de ez már nem a szülés következménye, ez a kisbabás élet velejárója (kivéve, ha valaki extra szerencsés, és nagyon jó alvó babája van, de hát erre nem lehet alapozni).
belolem se lehet kiindulni, mert délelott hazajottunk a korhazbol és nagytakaritani kezdtem... (mig én a korhazban voltam, addig cserélték ki a nagy toloajtokat a nappaliban...mindenutt por volt..ugyhogy nekiálltam fuggonyt mosni, ablakot pucolni stb. hál istennek nem lett semmi bajom) az elso naptol kezdve én foztem, én takaritottam..és itt amilyen hulye szokások vannak..már az elso hétvégén jott vagy 10 ember vacsorára...
én a 6 hetet sokallom. egyébként nagyon rendes barátno vagy :) de ugy gondolom o már átesett a lo tuloldalára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!