Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg semmit sem lehet...

Tényleg semmit sem lehet megcsinálni az első 6 hétben?

Figyelt kérdés

Kicsit már verébnek érzem magam...

Barátnőm 6,5 hete szült. 6 hete heti 3-4 alkalommal ott vagyok,főzök,takarítok. Rendességből,mikor nekem is van 1 gyerekem.

Előszőr úgy voltam vele,hogy biztos másképp érintette a szülés,fáradtabb mint én voltam. Èn már a 2.nap főztem,1 hét után már minden házimunkát egyedül csináltam. Egyszer sem volt itt senki takarítani. Mondjuk én nem is szeretem az ilyet,viszont segíteni szeretek másokon. Most is ez volt bennem,de már kezdem kihasználva érezni magam,hogy 6,5 hét után is én főzzek nekik.

Tényleg ennyire ennyire nehéz megfőzni vagy kitakarítani? Nem császáros,sima 7-8 órás szülése volt. Férje 8 órázik,mondjuk ő is segíthetne neki picit. Tényleg nem kibeszélni akarom,de annyira besokalltam csak nem tudom hogy mit gondoljak. Magamból nem indulhatok ki,mert biztos az sem normális,hogy túlpörgetem magam rögtön a szülés után. (2 héttel a szülés után átrendeztem a szobát-pedig csak tologattam a bútorokat-éz elöntött a vér,tehát magamból nem indulok ki).

Tanácstalan vagyok. Meddig járjak főzni hozzá meg takarìtani? 6 hete ezt csinálom :(

Megtudom én mondani neki az őszintén,de szeretnék előbb tanácsot kérni.

Ti mikor voltatok már képesek fizikailag egyedül csinálni mindent?

2016. ápr. 8. 18:58
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
3%
Szóval ezért nem jössz, nem is azért mert a családdal leszel. Köszi, hogy itt kibeszélsz, talán először velem kellett volna megbeszélned, ha már a barátod vagyok, nem a nagy nyilvánosságnak kitárgyalni.. :( :(
2016. ápr. 9. 15:13
 22/27 anonim ***** válasza:
35%
Hú, ez de kínos lehet...
2016. ápr. 9. 15:43
 23/27 anonim ***** válasza:
35%

A kommenteket nem olvastam végig, de leírom az én sztorim.

Jelenleg még anyóséknál lakunk. 5 napig voltam kórházban, császármetszét. Haza jöttünk, a szoba mint egy atomrobbanás, azonnal elkezdtem pakolni. A kutya sem mondta, h hagyjam abba. Másnap vagy harmadnap (már nem emlékszem) én hordtam be a fát (minden szobába külön kályha), h be tudjak gyújtani. És persze nem 10 méterről kellett cipelni a fát. Ezt napjában akár 3x-4x is megcsináltam, ősz volt, nem volt elég csak estére begyújtani. Párom reggel 6-tól este 10-ig dolgozik, a család többi tagját meg nem érdekelte. Sőt! Olyan 5-6 hetes császáros hegem lehetett amikor anyós kicsit pakolászta a szobájukat, segítettem és amikor arra került a sor, h a 2 személyes kanapét áttegyük máshova, szemrebbenés nélkül végignézte ahogy elcibálom. Majd mikor a helyèn volt kijelentette, h jaaaa.... te nem is emelhetnél.

Olyan vagyok mint te, kérdező, nem ijjedek meg a munkától, de ha bele gondolok, azért jól esett volna ha azt mondta volna valaki, h hagyd a fát a francba, hozok én annyit amennyi kell....

2016. ápr. 10. 01:08
 24/27 anonim ***** válasza:
28%

Nem mondta az orvosod,hogy friss császáros sebbel nem emelgess?? Érdekes!

És te friss császáros sebbel fát hortál be?? Na ez is érdekes!

2016. ápr. 10. 06:59
 25/27 anonim ***** válasza:
55%
*hordtál
2016. ápr. 10. 07:00
 26/27 anonim ***** válasza:
44%

Kénytelen voltam begyújtani, hisz egy kisbaba feküdt a szobában a kiságyban. Nem az a fajta vagyok aki ugrál máshoz, h jajj segíts már! Megoldottam, kész. Szerencsére nem lett belőle baj.

Szerintem itt nem az a legnagyobb gáz, h èn ezeket megcsináltam, hanem az, h más nem fogta fel, h ezt most nem nekem kéne...

2016. ápr. 10. 10:48
 27/27 anonim ***** válasza:

Hát én nem vagyok ilyen f.asza anyuka, szules utan 3 hétig ugy fajtam alul, olyan volt, mintha le akarna szakadni az egesz berendezés. Jo esetben negyedórát tudtam ülni, de leginkabb csak feküdni.

Igy részletekben mostam es teregettem, olykor mosogattam, de fát nem hordtam volna, es anyós kanapejat sem cipelgettem volna, minek?

2016. szept. 11. 21:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!