Mióta megszületett a gyerekem félek attól, hogy terhes leszek. Mit tegyek?
Én nem éreztem ilyesmit. Védekeztünk, amig semmiképp nem akartunk kistesót, utána meg egyre kevésbé vettük komolyan a védekezést. Mivel van egy fix párkapcsolatom (férj vagy élettárs, igazából mindegy, nekem férj) meg egy gyerekem, nem rettegtem attól, mi lesz, ha újra terhes leszek.
4,5 és 6,5 évesek a gyerekeim, nem tervezünk per pillanat harmadikat, de ha véletlenül becsúszna, nem vetetnénk el. Én rákérdeznék a férjemnél a helyedben, hogy mi van, ha terhes leszel újra, ő hogy áll a dologhoz.
Az én párom annyit mondott, mi lenne, lenne egy harmadik gyerekünk, felnevelnénk, mint a másik kettőt.
40 év körül viszont már nem szülnék semmiképp, arra mindenképp kell egy biztos módszer nekem is :)
Normális védekezés mellett a teherbeesés még a fehér hollónál is ritkább.
Pl: óvszer mellett is, mi ezer éve azt használjuk, és soha nem volt vele gond.
Itt mindenkinek kiszakad, szálhibás, stb.
3 éves a fiam, még mindig ezt érzem. :-) Rettegek, hogy teherbe esek. Nem szeretnénk tesót. (ráadásul 10 év tabletta után rögtön teherbe estem, ahogy akartuk)
Eddig hüvelygyűrűvel védekeztünk, most gondolkodom a spirál felrakásán. Állítólag az az egyik legbiztosabb. És 5 évig jó.
Ha több módszert kombinálsz (és megfelelően használod őket), akkor gyakorlatilag semmi esély arra, hogy terhes leszel. Pl. gyógyszer + hüvelykúp, vagy gyógyszer + óvszer, vagy óvszer + pesszárium, de annyi minden van még, és ezeket szinte végtelen variációban lehet egymással kombinálgatni. Ha még ezek mellé esetleg naptárazol is, akkor meg aztán pláne esélytelen a dolog. Aki tényleg nem akar terhes lenni, az nem is lesz. Mondom ezt úgy, hogy az első gyerekem "véletlenül" jött össze, de tisztában vagyok vele, hogy nem sokat tettünk az ellen, hogy teherbe essek :D
Mondjuk ha az első gyerek születéséhez képest a körülmények nem nagyon változtak, akkor én sem félnék ennyire az újabb terhességtől. Nekünk kettő van, egy év múlva szeretnénk a harmadikat (a második még csak két hónapja született), de ha egy negyedik is "becsúszik", hát nem fogunk kétségbe esni, ha hármat tudunk nevelni, akkor valahogy egy negyediket is fogunk tudni. Jó, tényleg nem szeretnénk négy gyereket, de na, nem lesz semmi baj, ha mégis annyian lesznek.
De ha neked egészségügyi kockázata is van a dolognak, vagy az anyagi helyzetetek semmiképp nem bírna el még egy gyereket, vagy a kapcsolatotok nem áll épp annyira stabil lábakon, vagy akármi ilyesmi van, akkor meg tényleg csak rajtatok múlik, hogy mit tesztek meg a védekezés érdekében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!