Ez tényleg így van? Veszélyeztetett terhes vagyok táppénzen és a munkahelyemen azt mondták, ebben az esetben nem mehetek el szülési szabadságra csak, ha már megszületett a baba.
A posta valóban jó megoldás lenne, de az orvostól mindig csak két hétre kapok papírt és ő is abban a városban van, tehát be kell járnom. :(
Meg, ha előre adnék le táppénzes papírt, és közben meg bekerülnék a kórházba, az gáz lenne.
Szia!
A következő a sztori.
Én is veszélyeztetett terhes voltam, 6 hetes terhességi korom óta itthon ülök :-(
Végig táppénzen voltam kivéve most az utolsó hónapban.
Bementem a TB-hez és kértem a Tgyást (ezt az OEP fizeti, igy a munkahelyemen alapból fiz. nélküli szabira irtak).
Igy nem kell már rohangáljak.
A Tgyás a kiírt születési időt megelőző 28. naptól jár.
Személyesen kell bemenni a TB-hez, s ott adnak egy nyomtatványt. Azt kitölteted a cégednél. Azzal együtt viszed a kiskönyvedet, a szem. ig.-et, és a Tb kártyád.
Ettől kezdve 6 hónapig jár. Üdv: 39 hetes pocis
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!