Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák! Kire szavaztatok?

Anyukák! Kire szavaztatok?

Figyelt kérdés

Ma olyat hallottam, hogy minden kismama és kisgyermekes anyuka az Fideszre szavazott mert azt ígérték emelik a cs-t, gyedet, gyest és visszaállítják a régi rendszert.

Te is így gondolod?

2010. ápr. 12. 20:57
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/74 anonim ***** válasza:
67%

08:43-as vagyok, és tökéletesen egyetértek a

09:08-assal.és te is így lennél vele, ha nem az iskolapadból estél volna ki.bocs.

2010. ápr. 16. 12:30
 62/74 anonim ***** válasza:
13%

Utolsó!

Tévedsz!

2010. ápr. 16. 12:34
 63/74 anonim ***** válasza:
70%
16 hós a fiam, és a Jobbikra szavaztam.
2010. ápr. 16. 13:15
 64/74 anonim ***** válasza:
97%

Én is osztom a véleményem a 09.08-assal.

Pontosan hogy azért tart itt ez a ro.adat ország, mert mindenki adót csal, nem fizet, elsumákol, de mégis tartja a markát. Tudod Te kedves iskolapadból kiesett kismama, hogy mennyit kapunk meg a max gyedből? Mi aki évekig tisztességesen dolgoztunk, fizettük az adót, stb, na kb a kétharmadtát!

Ennek ellenére nem mondom, hogy ne járjon a gyes, mert valóban tanultál és remélhetőleg még hasznára leszel az államnak, ha nem húzol el külföldre dolgozni, viszont ha kimennél az utolsó petákig visszafizettetném a gyest!

De valószinű, ha dolgoztál volna rendesen előtte, és a férjed nem keresne annyit, hogy gond nélkül megéljetek, valóban más lenne a véleményed, mert ha jobban belegondolsz ez igen is igazségtalan. A mi gyedünkból vonják le azt, amit Neked kifizetnek a semmiért, azért mert gykorlatilag börtönnel sulytható cselekményt folytattál éveken keresztül.

Ja és diákként is lehet bejelentett munkát végezni, 10 év hosszú idő, a nyugdij eszedben sem jutott, mi? Biztos nincsenek megélhetési problémáid, de tudod az élet kiszámithatatlan!

2010. ápr. 16. 13:59
 65/74 anonim ***** válasza:
98%
Nekünk, azoknak a kismamáknak akik dolgoztunk szülés előtt x évet, az bántja nagyon a szemét, hogy Ti, akik semmit nem fizetettek még Állambácsinak, milyen jogon kaptok bármit is? Alanyi jogon?! Én miért nem kapok alanyi jogon GYES-t a GYED-em mellé??? Nekem nem jár alanyi jogon, mert én dolgoztam?! Erre azt mondjátok, hogy Mi többet kapunk. Igen, de mennyivel? Nem annyival amennyivel több járna hozzátok képest!
2010. ápr. 16. 13:59
 66/74 anonim ***** válasza:
78%

9.08 vagyok, csak gondoltam megjegyzem, hogy tökre nem érdekel, hová pontozol. Én még soha nem reklamáltam érte. Ez max arra jó, hogy meg tudjuk különböztetni némi eséllyel a válaszadókat...

Az meg téged minősít, hogy ha nem értesz egyet valakivel, akkor azt lepontozod. Olvass és értelmezz...

Ennyit rólad, kedves iskolapados.

2010. ápr. 16. 14:09
 67/74 anonim válasza:
45%

De, annyival többet kaptok. Én, aki ha nem leszek terhes, és elvállalom azt a munkát amit kínálnak és kapom a 200ezres fizetést, és adóba 100ezret fizetek, csak annyi gyedet kapok, mint az, aki 140ezret keres. Ez igazságos? Persze erre azt mondjátok, hogy úgysincs rá szüksége. DE NEM IGAZSÁGOS.

Oké, igazából nem is lenne szükség arra a gyesre(szoktuk támogatni a beteg gyerekeket), de akkor is ...

Ha kimennék külföldre akkor az tényleg nem lenne igazságos. De nem megyek, és én életem során valószinüleg sokkal többet fogok adni az államnak, mint az, aki a gyárba robotol 80ezerért és alig fizet, és ő is ugyanazt az utat használja.

Lehet, hogy így nem igazságos, de ha életünk végén néznénk meg, hogy ki, mit, hogyan adott az államnak, akkor én lennék az, aki többet, és én lennék az, aki gyedet nem kapott, csak gyest. És te ezt sajnálod tőlem.

Ne tőlem sajnáld, hanem attól, aki csak azért szül, hogy kapja a csp-ot. Meg azt ítéld el, aki tönkre teszi a gyereke életét, csak hogy több pénzt kapjon.

Ja, és gondoltam nyugdíjra, de nem volt lehetőségem olyan munkára, ahol be lettem volna jelentva.

2010. ápr. 16. 14:19
 68/74 anonim válasza:
58%
Rendben, legyen igazad.
2010. ápr. 16. 14:21
 69/74 anonim ***** válasza:
77%
Nagyon könnyen írogatod, hogy mennyit fogsz majd adni az államnak. Én is tudok ígérgetni, tervezgetni. Azt a legkönnyebb. De még egyenlőre ott tartunk, hogy Te semmit nem tettél azért, hogy most pénzt kapj a gyermek születése miatt.
2010. ápr. 16. 14:30
 70/74 anonim ***** válasza:
77%

Na a fellengzős duma! Nem vagy Te egy kicsit elszálva magadtól?

Miből gondolod azt, hogy egy gyárban dolgozó kevesebbet ad az a államnak? Ebből is látszik, hogy Te vagy a felső tizezer aki lenézi a szegény hülye gyárban dolgozó embereket! De az eszedbe sem jut, hogy 10 éven keresztül nem birtál olyan munkát találni, ahol bejelentenek és gyakorlatilag ADÓCSALÓ VOLTÁL!

Figyelj! Én sem gyárban dolgozom, viszonylag jók a körülményeink, de eszembe sem jut a másik munkáját lenézni, semmibe venni. Neked biztos minden ősöd finom úr volt, és messzire kerülték a fizikai munkát. Ezzel a mentalitással nem viszed sokra, akármilyen diplomád is van. Vagy ha viszed is, nem Te leszel a beosztottak kedvence, hanem aki na majd én megmutaom.

Sajnállak!

De én is azt tudom mondani, hogy hát legyen igazad.

2010. ápr. 16. 14:36
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!