Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák! Kire szavaztatok?

Anyukák! Kire szavaztatok?

Figyelt kérdés

Ma olyat hallottam, hogy minden kismama és kisgyermekes anyuka az Fideszre szavazott mert azt ígérték emelik a cs-t, gyedet, gyest és visszaállítják a régi rendszert.

Te is így gondolod?

2010. ápr. 12. 20:57
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/74 anonim ***** válasza:
41%
Én "iskolapadbó kiesett" anyuka vagyok. Én tisztességesen elvégeztem az egyetemet, fizettem a tandíjat, vettem a könyveket, rengeteget költöttünk(én is, szüleim is) az egyetemre. Én dolgoztam, bár nem voltam bejelentve, szóval semmi nemjár, csak a gyes. A párom jól keres, nem azért szültem, hogy megkapjam azt a nyamvadt 25 e Ft-ot. Szóval szerinted nem érdemlem meg azt a kis pénzt?
2010. ápr. 16. 08:59
 52/74 anonim ***** válasza:
57%

Hát pontosan miért is kellene járjon?

Felvázolom a szitut:

Fizetted a tandíjat meg a könyveket, a SAJÁT oktatásodra. Ezen kívül egy csomó pénzbe kerültél az államnak, nekünk, dolgozóknak, amíg tanultál, ugyanis a tandíj nem fedezte a költségeket, amiket a tanulásoddal okoztál.

Majd dolgoztál, bejelentés nélkül, azaz nem adóztál, a céged se utánad. Közben működtek a közintézmények, utak épültek, közvilágítás, kórházak, iskolák, óvodák, stb, te ehhez semmivel nem járultál hozzá, csak használtad azt, ami mások adójából épült és működött.

Most szültél és bár megélnétek nélküle, kapsz havonta 25800 Ft-ot, mások által befizetett adóból.

Nagyjából ez a helyzet.

Szerinted?

2010. ápr. 16. 09:08
 53/74 anonim ***** válasza:
81%

Én is a Jobbikra szavaztam.

Hogy miért? Az MSZP és a Fidesz már bebizonyította, hogy egyik rosszabb, mint a másik...

Az MLP nem szimpatikus.

2010. ápr. 16. 09:23
 54/74 anonim ***** válasza:
30%

1. Nem az én hibámból nem voltam bejelentve.

2. Igenis sokat adtam az államnak. Dolgozok 10 évet és utána szülök. Akkor sokkal többet kapok, és ugyanannyiba kerültem egyetem alatt az államnak, csak dolgoztam előtte.Én felcseréltem a dolgokat. Fogok dolgozni csak a gyerek nevelés után. Szóval ugyanazt az időt le fogom dolgozni. mintte.

2010. ápr. 16. 09:26
 55/74 anonim ***** válasza:
38%
Ja és gondolhatod, hogy nem azért végeztem el az egyetemet, hogy segélyből, és az államon élősködjek.
2010. ápr. 16. 09:29
 56/74 anonim ***** válasza:
58%

1. Hát te is hozzájárultál hozz, hogy nem voltál bejelentve, tehát a te hibád is. Igen, tudom, SEHOL nem találtál volna legális munkát, hát persze... ne is mondd...

2. Pontosan MIT adtál (sokat) az államnak? Ha dolgozol 10 évet és UTÁNA mész el, akkor 10 évig adóztál. akkor már adtál volna valamit. De így mit is adtál? Semmit. Egy gyereket max. Az is valami, igaz.

Nincs ezzel semmi baj...

2010. ápr. 16. 09:57
 57/74 anonim ***** válasza:
32%

1. Nagy munkanélküliség van. Szerinted ki alkalmaz legálisan egy iskolás lányt? Ja, persze alkalmaznak, úgyhogy az iskola rovására megy, akkor ugye még többe kerülök az államnak.

2. Oké, lehet, hogy nem adóztam 10 évig és nem fizettem adót, de a tudásomat, (kínáltak már állást is)nem viszem külföldre. És így jobb az államnak is. És írtam, hogy sokat költöttem tandíjra, könyvre, vonat, busz, utazás, kollégium. Szerinted abból az állam nem kap? Oké, te adóztál, de te kaptál fizetést. Én nem. Szóval miért nem érdemlel meg?

Nehogy már sajnáld tőlünk ezt a semmi pénzt. És igenis, hogy megérdemlem.

Ja, és nem csak a saját oktatásomra költöttük a sok pénzt. Az állam is jól jár vele.

Persze, hogy csak M.o.-on vannak ilyen gondolkodású emberek. Ezért tart itt az ország.

2010. ápr. 16. 10:57
 58/74 anonim ***** válasza:
42%

És nem fizettem adót-kihúzva.

Nem én pontoztalak le.

2010. ápr. 16. 10:58
 59/74 anonim ***** válasza:
64%
Bocs, már én is lepontoztalak. Nem értek veled egyet.
2010. ápr. 16. 11:01
 60/74 anonim ***** válasza:
66%

Mint Borsodi kismama a Jobbikra szavaztam!

Ha nem itt élnék, MSZP.

Fideszre soha!!

2010. ápr. 16. 11:59
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!