Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mik az apa jogai nem kívánt...

Mik az apa jogai nem kívánt fogamzás esetén?

Figyelt kérdés

Most leszögezném itt az elején, hogy a kérdés elméleti jellegű.

Kicsit összetett a kérdés:

Tehát tegyük fel, egy éjszakás kaland/nem komoly kapcsolat és a nő teherbe esik. Van lehetőség abortuszra.

- Mi van akkor, ha a nő abortuszt akar, a férfi meg nem? Van egyáltalán az apának bármilyen beleszólása a dologba?

- Mi van, ha a nő meg akarja tartani, az apa viszont nem? Beleszólása van-e az apának? Ha nem akarja megtartani és nem ismeri el, akkor kell-e gyerektartást fizetnie?

Egyáltalán hogy állapítják meg, hogy biztosan ő az apa, kötelezheti a bíróság apasági vizsgálatra? Egy kicsapongó életet élő nőnél, ha nincs barátja és sok egy éjszakás kalandja volt a teherbeesés körüli időszakban, több partnerrel, akkor ezt hogy szokták intézni? Megkeresik az összes volt partnerét?

2016. ápr. 1. 18:06
1 2 3 4 5 6
 51/55 anonim ***** válasza:
68%

"Ilyen alapon mondhatnánk azt is hogy a nő a vállalja a felelősséget azzal, hogy egyedülis felneveli a gyereket, ha már képtelen volt rendesen védekezni."

De nem mondhatnánk, épp ez a lényeg! Hiszen lehet, hogy a nő akart gyereket, és csak egy balekot keresett, aki elég marha hozzá, hogy védekezés nélkül dugjon. Aki nem akar gyereket az védekezzen! Ha meg nem védekezik, akkor semmi joga a másikra mutogatni, hogy de hát ő se. Nem tudom mi olyan elképesztően bonyolult ezen.

2016. ápr. 2. 18:33
 52/55 anonim ***** válasza:
50-eshez még annyit, hogy gyakorlatilag a 12.heti határidő is bőven késő lenne, hiszen kb 1,5-2hét mire a nőgyógy.tól eljut a nő a műtőig. Tehát ha apuka meggondolja magát a 11.hét 6. napján, a nőnek akkor is meg kell szülni a gyereket.
2016. ápr. 2. 18:41
 53/55 anonim ***** válasza:
#52: Na jah, ezt bele sem kalkuláltam.
2016. ápr. 2. 18:56
 54/55 anonim ***** válasza:
18:33 hát igazad van ez valóban nem bonyolult. Abban az esetben amit említettél a nő egyszerűen egy szemét r*ba*c aki megérdemli, hogy egy petákot se kapjon ha így becsap másokat. De persze ott is csak a pasi a szemét, mert ilyen esetekben valahogy a nő mindig szegény áldozattá válik.
2016. ápr. 2. 20:25
 55/55 anonim ***** válasza:
54-es én nem épp az erkölcsi oldalára akartam rámenni a dolognak, hanem a saját felelősségre. Csak kiragadtam egy durva példát, mert igen benne van a pakliban, hogy az adott nő egy gátlástalan r_banc, de ha a pasi nem megy bele két szempilla rebegtetés után, hogy nem húz gumit, meg majd időben kihúzza, akkor nem lesz gond és a pasi védve van.
2016. ápr. 2. 21:04
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!