Mik az apa jogai nem kívánt fogamzás esetén?
Most leszögezném itt az elején, hogy a kérdés elméleti jellegű.
Kicsit összetett a kérdés:
Tehát tegyük fel, egy éjszakás kaland/nem komoly kapcsolat és a nő teherbe esik. Van lehetőség abortuszra.
- Mi van akkor, ha a nő abortuszt akar, a férfi meg nem? Van egyáltalán az apának bármilyen beleszólása a dologba?
- Mi van, ha a nő meg akarja tartani, az apa viszont nem? Beleszólása van-e az apának? Ha nem akarja megtartani és nem ismeri el, akkor kell-e gyerektartást fizetnie?
Egyáltalán hogy állapítják meg, hogy biztosan ő az apa, kötelezheti a bíróság apasági vizsgálatra? Egy kicsapongó életet élő nőnél, ha nincs barátja és sok egy éjszakás kalandja volt a teherbeesés körüli időszakban, több partnerrel, akkor ezt hogy szokták intézni? Megkeresik az összes volt partnerét?
ha a nő el akarja vetetni, akkor elveteti.
ha a nő megtartja, akkor fizetheted a gyerektartást.
jöhet a sírás, hogy milyen gonosz nősoviniszta világban élünk, gondolom, erre akart kimenni a kérdés...
1. Az apának nincs beleszólása abba, hoyg a nö megtartja vagy elveteti a gyereket.
2. Az apának "joga", pontosabban kötelessége gyerektartást fizetni, ha a nö megszüli agyereket.
3. Ha az apa nem ismeri el a gyereket, akkor a bíróság kötelezheti a DNS vizsgálatra.
4. Ha a nönek sok férfivel volt akkoriban kapcsolata, akkor akiket megnevez, azokat vizsgálják meg, hogy lehet-e közülük valamelyik az apa. Ha eltalálta, akkor az fizet, ha nem, akkor vagy megnevez még valakiket, vagy a gyereknek hivatalosan nem lesz apja. (ebben az esetben a téves apasági vizsgálatot a nönek kell fizetni)
Koma, olyan, ez, mint amikor bliccelsz.
Ha veszel jegyet, lyukasztasz, nem lez baj.
Ha nem veszel jegyet, és elkap az ellenőr meg 3 közteres, akkor pedig megvágnak 16 ezerre.
vegyél jegyet, és akkor nem fognak megbüntetni. Nem bonyolult a dolog.
"Mi van akkor, ha a nő abortuszt akar, a férfi meg nem? "
Húzzon gumit, ha nem akar a baba mellé még plusz ajándékot is kapni.
Még egyszer mondom, nem személyes, életemben nem voltam még ilyen helyzetben és kizártnak tartom, hogy leszek.
Továbbá nem ilyen válaszokra vagyok kíváncsi, hogy itt a nő-e a szemét, vagy a férfi, a jogi vonzata érdekelt a dolognak, bár lehet, hogy nem is ebbe a kategóriába kellett volna tennem, elnézést.
A gumi meg kiszakadhat bármikor, nem létezik 100%-osan védő fogamzásgátlási módszer tudtommal.
" Mivel a nő teste a "tét", ezért a férfi ebbe nem igazán szólhat bele. Viszont hallottam hogy valamelyik skandináv országban bevezetik vagy gondolkoznak rajta, hogy a férfi lemondhasson a gyerekről ha nem akarta. Én ezzel egyetértek nőként."
Igen erről én is olvastam valamikor és épp most jutott eszembe, csak nem találom a cikket, meg a hazai viszonyokkal sem vagyok tisztában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!