Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mik az apa jogai nem kívánt...

Mik az apa jogai nem kívánt fogamzás esetén?

Figyelt kérdés

Most leszögezném itt az elején, hogy a kérdés elméleti jellegű.

Kicsit összetett a kérdés:

Tehát tegyük fel, egy éjszakás kaland/nem komoly kapcsolat és a nő teherbe esik. Van lehetőség abortuszra.

- Mi van akkor, ha a nő abortuszt akar, a férfi meg nem? Van egyáltalán az apának bármilyen beleszólása a dologba?

- Mi van, ha a nő meg akarja tartani, az apa viszont nem? Beleszólása van-e az apának? Ha nem akarja megtartani és nem ismeri el, akkor kell-e gyerektartást fizetnie?

Egyáltalán hogy állapítják meg, hogy biztosan ő az apa, kötelezheti a bíróság apasági vizsgálatra? Egy kicsapongó életet élő nőnél, ha nincs barátja és sok egy éjszakás kalandja volt a teherbeesés körüli időszakban, több partnerrel, akkor ezt hogy szokták intézni? Megkeresik az összes volt partnerét?

2016. ápr. 1. 18:06
1 2 3 4 5 6
 1/55 anonim ***** válasza:
82%

ha a nő el akarja vetetni, akkor elveteti.

ha a nő megtartja, akkor fizetheted a gyerektartást.

jöhet a sírás, hogy milyen gonosz nősoviniszta világban élünk, gondolom, erre akart kimenni a kérdés...

2016. ápr. 1. 18:09
 2/55 anonim ***** válasza:
100%

1. Az apának nincs beleszólása abba, hoyg a nö megtartja vagy elveteti a gyereket.

2. Az apának "joga", pontosabban kötelessége gyerektartást fizetni, ha a nö megszüli agyereket.

3. Ha az apa nem ismeri el a gyereket, akkor a bíróság kötelezheti a DNS vizsgálatra.

4. Ha a nönek sok férfivel volt akkoriban kapcsolata, akkor akiket megnevez, azokat vizsgálják meg, hogy lehet-e közülük valamelyik az apa. Ha eltalálta, akkor az fizet, ha nem, akkor vagy megnevez még valakiket, vagy a gyereknek hivatalosan nem lesz apja. (ebben az esetben a téves apasági vizsgálatot a nönek kell fizetni)

2016. ápr. 1. 18:16
 3/55 anonim ***** válasza:
82%

Koma, olyan, ez, mint amikor bliccelsz.

Ha veszel jegyet, lyukasztasz, nem lez baj.

Ha nem veszel jegyet, és elkap az ellenőr meg 3 közteres, akkor pedig megvágnak 16 ezerre.

vegyél jegyet, és akkor nem fognak megbüntetni. Nem bonyolult a dolog.

2016. ápr. 1. 18:21
 4/55 anonim ***** válasza:
55%
Mivel a nő teste a "tét", ezért a férfi ebbe nem igazán szólhat bele. Viszont hallottam hogy valamelyik skandináv országban bevezetik vagy gondolkoznak rajta, hogy a férfi lemondhasson a gyerekről ha nem akarta. Én ezzel egyetértek nőként.
2016. ápr. 1. 18:22
 5/55 anonim ***** válasza:
84%
Az apának joga van óvszert használni legközelebb.
2016. ápr. 1. 18:28
 6/55 anonim ***** válasza:
95%
Lényegében semmilyen joga nincs, csak kötelezettsége van ilyen helyzetben. Ezért ne szexelj olyan nővel óvszer nélkül, akiben nem bízol meg.
2016. ápr. 1. 18:29
 7/55 anonim ***** válasza:
68%

"Mi van akkor, ha a nő abortuszt akar, a férfi meg nem? "

Húzzon gumit, ha nem akar a baba mellé még plusz ajándékot is kapni.

2016. ápr. 1. 18:29
 8/55 anonim válasza:
94%
Ez a szabály egy pár kiskaput nyit a férfiaknak. Ha pl együtt vannak mint egy pár(tehát nem egy éjszakás) és besikerül a gyerek, amit a felelőtlen fiatalok összehoznak, akkor a pasi annyival kihúzza magát a felelősség alól, hogy ő ezt nem akarta?
2016. ápr. 1. 18:32
 9/55 anonim ***** válasza:
87%
#8: Én semmi ilyenről nem hallottam, valószínűleg kacsa, és egyébként sem lesz belőle úgysem semmi.
2016. ápr. 1. 18:34
 10/55 A kérdező kommentje:

Még egyszer mondom, nem személyes, életemben nem voltam még ilyen helyzetben és kizártnak tartom, hogy leszek.

Továbbá nem ilyen válaszokra vagyok kíváncsi, hogy itt a nő-e a szemét, vagy a férfi, a jogi vonzata érdekelt a dolognak, bár lehet, hogy nem is ebbe a kategóriába kellett volna tennem, elnézést.

A gumi meg kiszakadhat bármikor, nem létezik 100%-osan védő fogamzásgátlási módszer tudtommal.

" Mivel a nő teste a "tét", ezért a férfi ebbe nem igazán szólhat bele. Viszont hallottam hogy valamelyik skandináv országban bevezetik vagy gondolkoznak rajta, hogy a férfi lemondhasson a gyerekről ha nem akarta. Én ezzel egyetértek nőként."

Igen erről én is olvastam valamikor és épp most jutott eszembe, csak nem találom a cikket, meg a hazai viszonyokkal sem vagyok tisztában.

2016. ápr. 1. 18:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!