Mik az apa jogai nem kívánt fogamzás esetén?
Most leszögezném itt az elején, hogy a kérdés elméleti jellegű.
Kicsit összetett a kérdés:
Tehát tegyük fel, egy éjszakás kaland/nem komoly kapcsolat és a nő teherbe esik. Van lehetőség abortuszra.
- Mi van akkor, ha a nő abortuszt akar, a férfi meg nem? Van egyáltalán az apának bármilyen beleszólása a dologba?
- Mi van, ha a nő meg akarja tartani, az apa viszont nem? Beleszólása van-e az apának? Ha nem akarja megtartani és nem ismeri el, akkor kell-e gyerektartást fizetnie?
Egyáltalán hogy állapítják meg, hogy biztosan ő az apa, kötelezheti a bíróság apasági vizsgálatra? Egy kicsapongó életet élő nőnél, ha nincs barátja és sok egy éjszakás kalandja volt a teherbeesés körüli időszakban, több partnerrel, akkor ezt hogy szokták intézni? Megkeresik az összes volt partnerét?
A bliccelős hasonlat teljesen rossz, értelmetlen, először nem is értettem mire gondol az aki írta, mert távolról sem szemlélteti megfelelően a helyzetet. Szalmabáb érvelés.
"Elég hülyeség itt egyenlőségről beszélni, mert itt egész egyszerűen fizikai képtelenség. Így alkotott meg a természet, és ezen semmiféle törvény nem változtat."
Önmagadnak mondasz ellent még a mondandód későbbi részében is. Nem arról van szó, hogy a férfinek van-e joga gyereket szülni, nyilván valóan ilyet nem tud. Itt jogi dolgokról van szó, ezeket az ember alkotja, azt ír bele amit helyesnek vél. Márpedig most teljességgel egyoldalú a szabályozás.
A gyereket a férfi és a nő KÖZÖSEN "hozza létre". Igen, stimmel. Ezért a felelősség is közös. Stimmel. Akkor viszont miért csak a nő dönthet? Ha fizetni kell a gyerektartást, akkor "közös a gyerek", ha meg mondjuk a nő elvetetné, a férfi meg nem, akkor máris a nő magánügye?
Sőt, ha kérhetem ezentúl inkább maradjunk azon a vonalon, hogy a férfi meg akarná tartani a gyereket és felnevelné akár az anya nélkül is, de a nő nem akar szülni és nem akar gyerektartást fizetni, ezért ő elvetetheti.
Úgy látom a válaszolók fele azt feltételezi, hogy én marhára amellett vagyok, hogy gyilkoljunk le minden magzatot. Itt most a felelősség és a döntési helyzet közti ellentmondásra szeretnék rávilágítani.
31: Itt van egy csúsztatás.
Igaz, hogy együtt kellenek hozzá pár percen/órán át, de ezek után valójában a nő hozza létre a gyermeket. És ezért abban a szakaszban, amihez CSAK A NŐ KELL, az igenis a nő magánügye, hogy kívánja-e avval tölteni az életét, hogy a gyermeket létrehozza. De ez sosem egyszemélyi kategórikus kijelentés révén megy, hogy igen/nem, hanem itt egy sokszereplős, többhónapos egyeztetés, vergődés, tervezgetés, mérlegelés közös eredménye a döntés - mindig, amikor a nő nincsen teljesen magára hagyva a környezete által. A jog csak irányelv ehhez, a megoldás viszont teljesen egyedi csapatmunka.
gyengébbek kedvéért:
bliccelés = szex
megbüntet ellenőr = teherbeesés
büntetés = gyermeknevelés terhei, amiről mindkettejüknek ugyanakkora számlát állítanak ki
a nő leszopja az ellenőrt = abortusz, ami után mindkettőjük büntetését elengedik
a nő kifizeti a pasi büntetését = a pasinak nem kell gyerektartást fizetnie
mindenki fizeti a maga büntetését = felnevelnek egy gyereket közös erőforrásokból
csúnya dolog ugyan büntetéshez hasonlítani egy gyereket, de reális, sajna sok férfi éli meg így...
Aha, tehát akkor szerinted amikor döntési lehetőség van, akkor magánügy a dolog, ahogy előkerül a felelősség úgy meg közös lesz hirtelen? Ez így szerinted normális? Ennyi erővel később, ha valamelyik szülő nagyobb energiát fektet a gyerek nevelésébe, akkor ő dönthet mindenben, vagy ez hogy működik?
A hülye példát elővéve: akkor a nő miért nem vett jegyet a BKV-n, ha nem akar gyereket? Ez onnantól, hogy összejött, a véleményem szerint közös.
Egyébként ha van egy vonzó férfi, akivel még szeretkeztem is, ráadásul bennem növekszik belőle egy darab - nem hiába nevezik másállapotnak - elég erősen érzem annak az embernek (szeretőmnek) a minőségét, olyan dolgokat, amiket más módon nem lehetséges megérezni. És ilyenkor vagy erős elutasítás keletkezik a nőben, vagy beleszeretés. És ennek függvénye, mit kíván tenni a magzattal. Ha elutasítás keletkezik, az élete árán is meg akar szabadulni a babától, kitenni a testéből, akit élősködőnek érez, aki az életére tör.
Amennyiben viszont elfogadja, szereti a férfit, a baba felerősíti ezt.
Nekem már az is nagyon sokat számít, ha a férfiben van gyermekvágy. Bennem nincs, de ha valakitől kaptam egy kis figyelmet, szeretetet, átjön és megfogan bennem a szellemisége, érzelmei. Magamévá teszem az ő minőségeit.
Tehát a gyermekvágyát is átveszem, átragad rám.
A nő edény, akibe beletölti magát a férfi.
Tehát a jognak itt nem a valóságot megszabó, korlátozó, hanem azt kiszolgáló szerepe van.
"Igen a gyerek a tiéd is, de neked a fáradtság ott végetért, hogy szexeltél vele. A nőnek nem... "
Őőőő, a gyerek felnevelése/gyerektartás fizetése szerintem bőven fáradság.
"Te mit szólnál ha valaki rendelkezne a testeddel csak azért mert ők akarnak tőled valamit de a dolog elviselése 100% a te problémád?"
Rengeteg, rengeteg ilyen példa van a jogban és a hétköznapokban ami ilyen. Fizeted a nyugdíjjárulékot? Bizony, abból nem te kapsz nyugdíjat, hanem másét fizeted. Rád van kényszerítve. Fizetsz TB-t, úgy hogy még soha nem voltál kórházban és maximum 5 évente íratsz fel magadnak egy lázcsillapítót? Na, most megint rád van kényszerítve valami, amivel másnak okozol könnyebbséget. Gyakorlatilag az ilyen kapcsolatokról szól az egész igazgatás. Ezeken meg lehet változtatni.
Viszont a "jogi abortusz" pont ezt az "ő teste, ő dönt" esetet oldaná fel (részben).
- Akarja a gyereket mindkettő? Nincs probléma.
- Akarja a gyereket a nő, de a férfi nem -> jelenleg a férfi szív, ezzel lehetősége lenne rá hogy nem, viszont a nő ha így nem vállalja a dolgot, akkor ott az abortuszra a lehetőség. Tehát egál.
- Akarja a férfi, a nő nem -> Na erre nem lenne teljesen megoldás a nő részéről a jogi abortusz, mert valóban ki kell attól még hordania a babát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!