Mi a véleményetek erről a gyerekvállalás-ellenes facebook csoportról?
Nekem ez a gyerek ellen gyártott kifogások, hogy azért ne legyen gyerek, mert elkapsz tőle betegségeket (ott szerepel) ez olyan... Hogy is fogalmazzak!? Az mellett van, hogy ezért se legyen gyereked, mert...
Ez kb olyan, mint amikor az egy gyerekeseket meg akarják győzni arról, hogy kell testvér. Vagy amikor egy kutyus vagy cica "családtag" és jön az ellentábor, hogy állatnak kint a helye, na meg amikor valaki állítja, hogy az ecet jó az öblítő helyett mert ez utóbbit csak az használ aki egyébként igénytelen és a lakása merő fertő és biztosan el akarja fedni azt, pedig másnak meg örömet okoz az illat.
Mindenki vagy elfogadja vagy nem más álláspontját, de az a baj, hogy kevesen tudják csendben ezt tenni, inkább beleállnak abba, aki máshogy gondolja. Ld.: itt pl. rég nem a válaszok hasznosak, hanem a /z ellen/ vélemények.
nem akarnak gyereket - ez rendben is van
ellenben az indokaik nem mindig elfogadhatóak
és a képek esetleg sértőek a gyerekesekre nézve
lehet ezt finomabban is csinálni
:)))
Nekem van gyerekem, de értem benne az iróniát és viccesnek tartom.
Amúgy a csoport névjegyén is ott szerepel: "...azoknak az érdeklődőknek, akik nem félnek humorral megközelíteni a témát."
Szóval igen, én szülőként is tudok nevetni az ilyen poénokon is, sőt, átérzem, mert akármennyire is szeretjük a gyerekeink, egy baromi nagy szívás is egyben az anyaság, hiszen a gyerek nap, mint nap kizsigelel bennünket és ezen nincs semmi megsértődnivaló, sőt, humoros oldalról nézve sokkal túlélhetőbb az egész.
Én is tudok nevetni, ha az humoros :) de amik ott vannak, egynémeik tényleg szánalmas, pl.amikor élősdinek írnak le egy gyereket. Pedig ők is voltak gyerekek :)
Az ilyen gondolkodású embereknek tényleg soha ne is legyenek gyerekeik.
Én jelenleg terhes vagyok, de nem látok ebben semmi rosszat. Nem tudom, miért kell ezekbe minden rémséget belelátni, poénos képek. Nem akarnak gyereket, nem szeretik a gyereket, stb. az ő dolguk és mint ahogy ezer mást is, ezt is kifigurázzák. Semmivel sem durvább képek, mintha mással poénkodnának...
Szerintem az beteges, hogy ennyire magatokra vesztek ilyesmit...
Hozzá tenném, hogy hiába vagyok terhes és hiába terveztük a babát, a mai napig nem bírom elviselni az ömlengős, nyálas idézeteket és stb. képeket, posztokat, amikkel tele van a net arról, hogy milyen jó is anyának lenni! Meg is értem, hogy azok, akik még ráadásul nem is gondolnak a gyerekvállalásra, mennyire elegük lehet az ilyenekből, és akkor már inkább az ő vicces képeik, mint még egy hányinger a "áldott állapotban lévő és hálás anyukák" ömlengéseitől!
Mindkét csoport ugyanolyan "agresszívan" mutatja meg a véleményét, csak ezt már egyeseknek nehéz belátni vagy észrevenni...
Lehet megkövezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!