Babavállalás kevés pénzel?
Figyelt kérdés
Már van egy 2 éves kislányunk 24 évesek vagyunk, 160ezerből élünk 3-an egy önkormányzati lakásban. Fizetjük a lakáskasszát is mivel 4 év múlva tervezünk házat venni. A lényeg az lenne hogy szeretnénk egy kis tesót a kislányunk mellé, bár eléggé félek belevágni hiszen nem könnyű... Pontosan az anyagiak miatt, de azt is tudom h nem igazán lesz jobb késöbb sem... Nagy korkülönbséget sem szeretnék közöttük ezért vagy mostanában vagy sosem! Látom a kislányomon hogy mennyire hiányzik neki egy tesó :( Ti így bemernétek vállalni még 1 babát?2016. febr. 26. 13:49
1/35 anonim válasza:
nem. ha később sem lesz akkor később sem lesz. de annak az egynek legyen meg az alapvető szükséglete.
2/35 anonim válasza:
Miért nem lesz jobb később se? Képzitek magatokat, tesztek valamit azért, hogy jobban fizetett munkaerő legyetek?
3/35 anonim válasza:
igen
hiszen nagyon sok mindent nem kell majd megvenni a gyereknek hiszem a nagytól megvan még
ha egyneműek lesznek akkor még ruhát sem nagyon kell venni
túlkép csak pelus kell neki jó estben
lehet picit nehéz les de hidd el belejöttök majd
4/35 anonim válasza:
én nem vágnék bele, de lesznek majd sokan akik azt mondják, csináld. tehát van 160 ezretek, mire mindent kifizettek, marad kb 90 ezer hármótokra, ami négyőtökre 22 ezer lenne. És ebből kéne pelenkát, babadolgokat venni, legalább a gyerekeknek minőségi kaját, a gyógyszerek is egy vagyon... és még nem számoltam semmi váratlan kiadással...ez nagyon kevés pénz 4 emberre.
5/35 anonim válasza:
csak aztán maradjon elég textilpelus, hogy amikor nem tudjátok őket egyetemre járatni, legyen mit csócsálniuk!
6/35 anonim válasza:
Én nem mondom, hogy csak kacsalábon forgó palotába lehet gyereket vállalni, de ennyi pénz nagyon kevés. Ráadásul a lakáskasszából sem lesz ház önmagában, hiszen ha havi 20 ezret raktok félre, akkor is négy év alatt lesz 1,3 milliótok, kelleni fog hitel. Fiatalok vagytok, nem tragédia az sem, ha nem zsinórban születnek a gyerekek. De nyugodtan tudnál aludni? Futná biztosan a gyógyszerekre, minőségi ételekre?
7/35 anonim válasza:
Én nem vállalnék ennyire, de nem vagyok a helyzetetekbe...
Miert nem lesz jobb a helyzet?
Mondjuk ha te is vissza mesz dolgozni nyilvan jobb lesz
8/35 anonim válasza:
"de azt is tudom h nem igazán lesz jobb késöbb sem..."
24 évesen már én sem reménykednék semmi jóban, csak befeküdnék a koporsóba
komolyan már...
9/35 anonim válasza:
Ez függ attól, hogy milyenek a későbbi kilátásaitok, meg hogy mennyire tudtok a pénzzel bánni. Barátnőmék kb. havi 200 ezerből nevelnek két gyereket úgy, hogy a gyerekek mindig minőségi ennivalót kapnak, és ha nincs semmi extra (pl. betegség), akkor félre is tudnak belőle tenni. Én erre nem lennék képes ennyi pénzből. De Te biztos látod, hogy így hó végén meg tudnál-e takarítani bármennyi pénzt, amit egy második gyerekre tudnál ölteni. Meg kérdés az is, hogy úgy 160 ezer most a fizetésetek, hogy Te otthon vagy, és ha majd újra dolgozol, akkor jobb lesz? Vagy van lehetőség bármelyikőtöknél előrelépésre?
10/35 anonim válasza:
"Látom a kislányomon hogy mennyire hiányzik neki egy tesó" vidd társaságba.
amúgy 4 év múlva miből akartok akkor házat venni ha nem lesz jobb a jövőben sem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!