Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Babavállalás kevés pénzel?

Babavállalás kevés pénzel?

Figyelt kérdés
Már van egy 2 éves kislányunk 24 évesek vagyunk, 160ezerből élünk 3-an egy önkormányzati lakásban. Fizetjük a lakáskasszát is mivel 4 év múlva tervezünk házat venni. A lényeg az lenne hogy szeretnénk egy kis tesót a kislányunk mellé, bár eléggé félek belevágni hiszen nem könnyű... Pontosan az anyagiak miatt, de azt is tudom h nem igazán lesz jobb késöbb sem... Nagy korkülönbséget sem szeretnék közöttük ezért vagy mostanában vagy sosem! Látom a kislányomon hogy mennyire hiányzik neki egy tesó :( Ti így bemernétek vállalni még 1 babát?

2016. febr. 26. 13:49
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
62%
Lehet hogy "finomat" esztek, de hogy ennyi pénzből minőségi étkezésre nem telik, főleg majd két nagyobb gyerekkel, az is biztos. Ekkora fizura egy gyereket se vallaltam volna.
2016. febr. 26. 19:30
 22/35 anonim ***** válasza:
68%

Ez a pénz dolog elég megosztó.Hiszem van aki be tudja a keveset is jól osztani más meg többszázezerből sem jön ki.Kinek mi szàmít.

Sajnos a legtöbb család nem keres százezreket.Èn személy szerint undorítónak tartom azt a felfogást hogy lassan csak az szüljön aki gazdag.

De a másik véglet sem jó ha valaki a semmire.

Itt azt kell mérlegelni hogy ennyiből ki tudod-e gazdálkodni hogy megéljetek normálisan két gyerekkel is?Itt ez a legfontosabb!Jusson normális ételre,ha beteg gyógyszerre,programokra,sulis kirándulás stb..Van aki megoldja ezt kevés pénzből is.

A semmire ne szülj ennyi a lényeg...

2016. febr. 26. 20:09
 23/35 anonim ***** válasza:
57%

azért az meg a másik véglet, hogy valaki nulla munkatapasztalattal (végzettséged van? érettségi? szakma?...) bevállal egy gyereket, aztán meg rinyál.

házat venni? miből? 3 millió fundából?

tipikus szül sorba, dolgozni nem akar, de ház kéne neki :D vicces

2016. febr. 26. 20:14
 24/35 anonim ***** válasza:
72%

"Ha véletlen megszorulnánk akkor pedig van aki segítene".Ezt Te írtad.Ne haragudj,de nagyon könnyű más fa*ával verni a csalánt....

És,hogy a kérdésedre is válaszoljak:nem!

Mondd már meg,egy 2 évesen hogyan látod,hogy hiányzik Neki egy testvér????Nekünk 3 gyerekünk van,és örülünk,hogy a legkisebb lassan 4 éves lesz,mert eddig a harcok mentek,nem az:"úúúúúgy hiányzik a testvéreeeeem".2 évesen a gyerekek nem játszanak együtt,csak egymás mellett.Ha valamelyik több figyelmet kap,ezt elég érthetően kimutatják féltékenység formájában(hiszti,agresszió,vagy pont az ellenkezője,tapadnak a szülőre, stb.)

Az is kicsit ellentmondásos,hogy először azt írod nem igazán lesz jobb később sem.Aztán meg azt,hogy biztos változnak majd a dolgok(nem pontosan idézem).A lakáskasszából nem lehet házat venni!Vagyis valahol az Isten háta mögött igen,de az meg más megoldandó dolgokat hoz magával....

2016. febr. 26. 20:28
 25/35 A kérdező kommentje:
2 gyereket akartam világ életben nem többet! Szóval nem vagyok tipikus sorbaszülős.. A lényeg az hogy nem akartam nagy korkülönbséget a 2 gyerek között és nem lustaságból akarok szülni ... Mindegyis hülyeség volt ide kiírnom a kérdést,csak kíváncsi voltam ki hogy látja, de úgy látszik ma csak milliomosoknak szabad szüni mert aki szegényebb és úgy szül az már csak lusta lehet :D a sok rosszindulatú "okos" ember pukkaggyon meg. Aki normális választ adott annak köszönöm!
2016. febr. 26. 20:37
 26/35 anonim ***** válasza:
70%

igen csak milliomosok :D

azért az egy normális nőnek minimum hogy lenyom 2 évet és kap plusz pénzt, nem a pasija pénzéből él, és szül csupasz seggre.

milyen buták egyes nők, hogy melóznak és utána szülnek.

de nyugi, az a veszély nem fenyeget hogy te milliomos leszel :D

2016. febr. 26. 21:04
 27/35 anonim ***** válasza:
89%
csak milliomosok..ezen jót nevettem. Még gyári munkásként is, ha mindkét szülő dolgozik, megvan a havi 220-240. az még messze nem milliomosság, de szűkösen be lehet rá két gyereket vállalni. de havi 160ra felelőtlenség. te már eldöntötted hogy szülni fogsz, tegyed, de utána ne ide írogasd ki hogy mikor jön a gyes meg a családi, mert hónap végén nincs pelenkára meg tápszerre...
2016. febr. 26. 21:14
 28/35 anonim ***** válasza:
88%

Kérdező, gondold már végig egy kicsit kérlek a dolgokat!

Ha egy nő x időt bejelentve dolgozik, akkor gyed-re lesz jogosult a gyerek 2 éves koráig, ami a fizu 70%-a, max. bruttó 147e.

Azért nagyon nem mindegy, hogy havi 100e Ft-tal több vagy kevesebb folyik-e be a családi kasszába, nem?

2016. febr. 27. 08:50
 29/35 anonim ***** válasza:
82%

Nagyon sokan nem vagyunk milliomosok, pedig van gyerekünk. Ne ess túlzásokba. Gondold végig, hogy most mennyit tudtok félrerakni (nem a lakáskasszába, hanem ezen felül), számold ki, hogy lesz ez az összeg, ha terhes leszel vagy ha megszületik a baba.

A férjed mit szól ehhez? Ő nem szeretné, ha jobban élnétek? Ha több jutna a gyerekekre, magatokra? Ő nem szeretné, ha dolgoznál inkább a második gyerek előtt?

2016. febr. 27. 09:47
 30/35 A kérdező kommentje:
Igen még én is gondolkozok rajta, ő szeretne 2. babát a kislányunk mellé! Okosan be tudjuk osztani a pénzt főleg hogy nem cigizünk kávézunk... Lehetséges hogy 1 évet még dolgozok, de az is lehetséges hogy ha elkezdek dolgozni akkor már nem fogok szülni még egy babát :( 2-3 év korkülönbséget szerettünk volna a két gyerek között, főleg hogy szeretne egy kistesót (úgy örül ha jönnek hozzá gyerekek nagyon ritkán, puszilgatja/ölelgeti őket egyedül pedig unatkozik! Ha mi játszunk vele az más mintha egy gyerek játszana vele. És én is szeretnék egy második babát! Nem tudom mások mennyiből jönnek ki havonta de mi be tudjuk osztani a pénzt úgy hogy nem zsíros kenyeret kell enni egész hónapban... Tényleg meg van a kicsinek mindene! Azért gondolkoztam belevágni mert jóformán tényleg csak a pelenkát kellene neki megvennünk, amit szintén olcsón be tudok szerezni, sőt ha kislány lenne akkor még ruhákat sem kellene vásárolnunk. Még gondolkozom...
2016. febr. 27. 13:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!