Penduska kérdése:
Egyetem alatti babavállalásról mi a véleményetek?
Figyelt kérdés
Első éves levelező tagozatos egyetemista vagyok a SZTE-TTIK Földrajz alapszakán, jövőre szeretnénk kisbabát vállani a párommal, és ezzel kapcsolatban szereték néhány infót kapni! Anyagilag szerencsére stabil alapokon állunk, normális bejelentett munkahellyel rendelkezem, de azért érdekelne, hogy a levelezősök milyen juttatásokban, támogatásokban részesülnek? Egyetemen hogy viszonyulnak a várandós kismamákhoz? Illetve elsősorban olyan válaszadók véleményét várom akik ilyen, vagy ehhez hasonló helyzetben vannak! Minden egyéb ide kapcsolódó véleményt, tanácsot szívesen várok! Előre is köszönöm a válaszokat! (L/21)2014. okt. 9. 10:57
1/11 anonim válasza:
Szia!
Én is egyetem alatt vállaltam babát, igaz én az utolsó év előtt, szintén levelezős vagyok.
2 félévet passziváltam, és most szeptemberben mentem vissza.
Nem kivételeztek sem negatív sem pozitív irányban csak azért, mert kismama voltam.
2/11 anonim válasza:
11 hós mellett járok levelezőn egyetemre. Senkit nem érdekel, pont úgy kezelnek, mint bármelyik másik hallgatót. Támogatás sincs.
3/11 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Köszönöm a válaszokat! Megnyugtató számomra,hogy semmiféle diszkrimináció nem éri a kismamát ez miatt :) mennyire volt nehéz megoldanotok a tanulást, és a picivel való együttlétet? Mindenképpen ajánlatos 1-2 félévet halasztani? Egyébkén én is a halasztáson gondolkodom. Ha bármilyen hasznos tanácsotok, tapasztalatotok van osszátok meg velem :) köszönöm szépen! További szép napot
2014. okt. 9. 11:20
4/11 anonim válasza:
az 1. gyerekemet 20 évesen szültem suli mellett (pszf), volt 1-2 uv-m, de ment. 33 évesen már nem megy, legalább egyet passziváltatnom kell.
5/11 A kérdező kommentje:
Látom, hogy nem csak én járok ilyen "cipőben" :) de ami bíztató, hogy nem lehetetlen a kettőt összehangolni, csak megfelfelő akaraterő, és kitartás kell hozzá. Köszönöm neked is a választ :)
2014. okt. 9. 11:28
6/11 anonim válasza:
Szia! Én 2 hónapos terhesen tudtam meg, hogy felvettek az egyetemre ! :) Az első félév simán ment. 2-3 félévet passziváltam, utána folytattam. Vizsgaidőszak nehezebb, mert vannak hétköznap is vizsgák, és olyankor a férjem van a gyerekkel, de előfordult már, hogy vittem magammal vizsgázni. Abból se volt gond, a vizsgáztató előre vett, a gyereket meg valamelyik to néni elvitte játszani magukhoz :) (féltem, hogy felfordítja náluk az irodát, de jól viselkedett, minden fiókot tartalmát megvizsgálta :D ) Sőt, az egyik vizsgáztató még meg is dícsért, hogy milyen bátor vagyok ilyen pici mellett bevállaltam a sulit :)
7/11 A kérdező kommentje:
De jó ezt hallani, nagyon megnyugtat :) Biztos, hogy neked sem volt akkor egyszerű az elején, de belejöttél és ez a lényeg :) Akkor örömteli lehetett a sikeres felvételi, és a baba jövetelének időszaka. :) Kicsit azért izgulok még a baba dolog miatt, hogy mennyire fog majd menni egyszerre a kettő, de szerencsére van egy roppant segítőkész, gyeremkimádó, imádnivaló párom aki úgy gondolom hatalmas segítségemre lesz.
2014. okt. 9. 11:38
8/11 anonim válasza:
Én most vagyok ötödéves orvosin, a következő félévet passziváltatom, ezt még végigcsinálom. Kivételezés nincsen semmiből, mindenhová ugyanúgy bejárok, mint a többiek. Decemberben az összes vizsgát le kell tennem, mert januárban szülök. :D
9/11 A kérdező kommentje:
Sok szerencsét a vizsgákhoz, hogy még a baba érkezése előtt sikerüljenek :) Gratulálok mindenkinek a meglévő, és az úton lévő kis jövevényekhez :) Alig várom, hogy én is anyuka lehessek, és átélhessem az anyai örömöket :)
2014. okt. 9. 12:13
10/11 anonim válasza:
Másodéves voltam mikor pozitívat teszteltem,akkor költöztünk éppen össze a párommal,még a bab születése előtt befejeztem a 2. évet,az utolsó vizsgámat fiam 6 hetes korában tettem le (Április végén született),szeptembertől folytattam a sulit de nem csak én a párom is és emellett még dolgozott is,egyéni tanrenddel csináltam,majd,1,5 éves korában elmentem főiskolai gyakorlatra majd dolgozni,igaz 1 évet csúsztam a sulival de szépen lediplomáztam.Nagyon örülök,hogy a suli alatt lettem terhes,mert így azonnal dolgozhattam suli alatt/után és már egy gyerekem is van,tervezünk még egyet de sulit is lehet megint egyszerre csinálom,mert így legalább a babázás alatt használtam az agyam volt feladatom a háztartás,gyereknevelésen kívül.Amúgy van pár ismerősöm aki hozzám hasonlóan vállalt babát csak Ők szinte mind tervezték :) 24L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!