Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egyetem kozben terhesseg, mik...

Egyetem kozben terhesseg, mik a lehetosegeink? (lent is van)

Figyelt kérdés

Sziasztok! Egy kis segitsegre lenne szuksegunk, elore is koszonjuk a valaszokat.

Parommal masfel evunk van hatra az egyetembol, megszakitasos modszerrel "vedekeztunk", de most ugy nez ki a picike megis jonni szeretne mar. Ezzel nincs is bajunk, ugyanis igy beszeltuk meg, es pontosan ezert is "vedekeztunk" lazan, kicsit a sorsra is szerettuk volna hagyni. A kapcsolatunk felhotlen mar eleg reg ota, paromnak eleg jo munkalehetosege is van mar,anyagiak teren sem allunk annyira rosszul.

A lenyeg az lenne, hogy fogalmunk sincs (elsosorban inkabb nekem fontos), hogy az egyetemmel mi legyen, es milyen lehetosegeim vannak. Pedagogia szakra jarok egyenkent. Tanulmanyaink is igen jok, igy mindketten allamira jarunk, es ugye meg nem hasznaltuk el mindet, ami jar, ezt ha halasztom kesobb is lehet folytatni? Aztan, augusztus korul jonne ugye a picurunk, szoval ezt a felevet, es az utanit be tudnam fejezni, ugye? Tapasztalatok ezzel kapcsolatban?

Most ennyi ami eszembe jutott, de barminemu jo tanacsot szivesen fogadnank! :)

#egyetem #teherbeeses fiatalon
2013. nov. 25. 09:46
 1/9 anonim ***** válasza:
18%
Baba mellett ( ha nem adod bölcsibe, nincs mama, aki vigyáz a kicsire) nem fogsz tudni tanulni. De ha befejezed is az egyetemet, amíg kicsi a gyerek nem nagyon fogsz munkát találni. Ezt kalkuláljátok bele a gyerek vállalásnál.
2013. nov. 25. 09:55
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Én fizetősre és levelezőre járok így nem sokat tudok segíteni, de ha bemész a TO-ra ott biztosan mindent eltudnak neked mondani. Inkább ott érdeklődj mert ahány egyetem annyi féle "szabály" lehetséges. Pocakosan simán tudsz menni suliba, persze ha nem leszel annyira rosszul, nem fogsz vérezni, nem leszel veszélyeztetett terhes stb. De azért ha minden rendben a pocak nem okoz gondot a suliba járásnál, a nagy meleg mondjuk terhesen szinte kibirhatatlan, de akkor legalább nem kell suliba is menni. :D Igazából ússz az árral ha jön a baba és majd minden elrendeződik. Egy fél évet halasztanod kell, ha augusztusban jön a csöpp, de januárban már akár folytathatod is, ha van akire hagyd a babát. Esetleg átmehetsz levelezőre is, kérhetsz különböző méltányossági elbírálásokat és akkor biztosan maradhatsz államin. Menj majd be a TO-ra ha biztos a baba és akkor ott biztosan segítenek majd, esetleg vigyél egy tábla csokit a TO-s nak akkor segítőkészebb lesz. :D
2013. nov. 25. 10:00
 3/9 anonim ***** válasza:
86%
Gratulálok!!Ne aggódj szerintem elég sok ember vállalt babát egyetem alatt is...én a Pázmányon végeztem pedagógiát (is). Szerintem simán meg fogod oldani, ha szemináriumod lesz biztos találsz valakit aki majd addig vigyáz rá, vizsgázni meg el tudsz menni...a Pázmányon nagyon bababarát volt minden anno..pelenkázó, stb...menni fog ne aggódj!!
2013. nov. 25. 10:01
 4/9 A kérdező kommentje:

En is ugy vettem eszre, hogy pedagogia szak mellett nagyon konnyu par plusz dolgot csinalni, dolgozok is heti negy napot peldaul, de nem volt meg olyan soha igy sem, hogy nincs idom valamire az iskola miatt. A tanulas is megoldhato szerintem, mert szerencsere konnyen megy.

Egyeb jotanacsok meg? :)

2013. nov. 25. 10:35
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Terhesen tudsz suliba járni, ha bírod majd, és nem leszel totál álomkóros :) Aztán ha megszületett a picur, majd meglátjátok. Lehet, hogy érdemes halasztani 1 félévet, vagy 2-t, esetleg átmenni levelezőre, ha mód van rá. A lényeg, hogy legyen majd segítséged, aki vigyáz majd a babára, mert napi 1-2 óra sajna nem elég gyerek mellett tanulásra. Kicsi gyerek mellett sajna sokkal több otthon is a dolog.
2013. nov. 25. 11:19
 6/9 A kérdező kommentje:
Halasztani vajon mennyit lehet?
2013. nov. 25. 11:35
 7/9 anonim ***** válasza:

Én is egyetem alatt estem teherbe anno, és mivel veszélyeztetett terhes lettem, így azonnal félbe is szakítottam a tanulmányaimat. Nagy átlagban 2 félévet lehet passziváltatni, valamint ezen felül 1, maximum 2 félévet lehet még méltányossági alapon kérni, bár ez nagyon intézményfüggő.

Sok szervezést igényel ugyan, de teljesen megoldható a babázás és a tanulás egyidőben, bár nem egy sétagalopp, ez tény.

A hivatalos ügyeket illetően pedig tényleg az iskolád tanulmányi osztályán érdeklődj inkább, onnan biztos információkat tudsz szerezni.

2013. nov. 25. 13:31
 8/9 anonim ***** válasza:
Nálunk 2 félévet lehet.
2013. nov. 25. 15:09
 9/9 anonim ***** válasza:
Nálunk hármat lehet, de lehet, hogy a harmadikra már valami méltányosságit kell kérni ahogy a többiek is írták. Nekem akkor volt nehéz megoldani a baba elhelyezését mikor gyakorlatra mentem mert ott kellett lennem egész nap. Szerencsére van két közelben lakó nagymama és egy apuka aki váltott műszakban dolgozik, de így is nehéz volt itthon hagyni a babámat egész napra. A tanulás szerintem simán megoldható, éjszaka, csendes pihenőben. Persze gyerek függő meg tőled is függ mennyire fáradsz el, mennyire tudod az idődet beosztani mennyit sír a baba, mennyire hasfájós stb. Ügyesen kell szervezni és akkor bármi megoldható.
2013. nov. 25. 17:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!