Terhesség menete? Tapasztalt anyukák help!
5 hetes vagyok, de nem nagyon tudom mi a mente az egésznek.
Mikor kell felkeresni védőnőt?
Mikortól kell vezetni a kis-könyvet ?
Milyen viszgáltaok várnak rám?
Mire figyeljek oda? amit ne egyk amit hetek,és ami fontos???
Most femibiont keztem el szedni..
A másik beteg vagyok, már egy hete köhögök és náthás vagyok, nem szedek rá semmit csak teázom -árthat a babábak ??
beszélgethetnék valakivel ??
köszönöm a válaszokat!!!!
Nálunk ez úgy működött, hogy megkaptam a papírt, hogy terhes vagyok. Megadták a védőnő nevét, és telszámát, akihez tartozom, megmondták, hogy meddig hívjam fel. Ő adott egy időpontot, és nagyjából mindent átbeszéltünk. Minden hónapban először védőnőhöz mentem, ott átbeszéltük, hogy milyen vizsgálatok lesznek, adott beutalókat vérvételre, nézett súlyt, vérnyomást, vizeletet, és beszélgettünk. Aztán utána mentem mindig az orvosomhoz. A kiskönyvedet a védőnő fogja kiállítani, és ő is fogja tölteni.
Lesz majd néhány vérvétel, cukorterhelés is, súlymérés, vérnyomás, vizelet, hüvelyi vizsgálat, pocakkörfogat és magasságmérés, a végén NST, esetleg amnioszkópia.
Ne aggódj, út közben mindenről időben tudni fogsz.
Amit kerül: füstölt, nyers húsok, nyers tojás, penészes sajtok.
Folsavat és terhesvitamint szedheted, nem tudom, hogy a Femibionban van-e folsav.
Ha beteg vagy, arra figyelj, hogy lázas ne legyél. A Homeogene 9-et nyugodtan szedheted. Ha hőemelkedésed van, hűtőfürdő, de ha nem használ, nyugodtan vehetsz be 1-1 lázcsillapítót. Nem lesz baja a babának tőle, ugyanis nem vagytok még gyakorlatilag összeköttetésben. Többet ártana a láz.
Ne erőltesd meg magad, ne emelj nehezet, ne mássz szekrény tetejére.
Minden jót, és ne aggódj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!