Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Főiskolákon, egyetemeken...

Főiskolákon, egyetemeken lehet kérni költségtérítésben kisebb fajta kedvezményt gyermeknevelés kapcsán?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy babát várok, és anyagilag elég megterhelő lesz kigazdálkodni valahogy a költségtérítési díjamat. Államilag támogatottra jelentkeztem volna, de levelezőre járok, ott erre nincs mód, hiába tanulok egyébként jól. Az én munkahelyi keresetemmel eddig ki tudtuk gazdálkodni a pénzt, de most hogy jön a baba, amit kapni fogok, az eleve kevesebb lesz és elsősorban a babára szeretnénk költeni, úgyis lesz mire. (Pelus, popsitörlő, stb.)

Viszont nem szeretném abbahagyni sem a sulit, mert szeretem a szakomat, és abban is tervezek majd elhelyezkedni. (Reméljük, sikerül.)

A kérdés az, hogy ti hallottatok valamit arról, hogy ilyen esetben lehet igényelni valamiféle kedvezményt? Nem várom el, hogy ingyen tanuljak, de ha már "csak" a háromnegyedét kell befizetni, már az óriási segítség lenne. Pláne, hogy már most jelezték felénk, hogy a költség csak emelkedni fog.

Köszönöm a segítséget!

#egyetem #főiskola #Gyermeknevelési kedvezmény
2013. jún. 26. 11:59
 1/3 anonim ***** válasza:
48%
Levelezőn nincs átsorolás? Engem egy év után soroltak át államira, egy lezárt tanév kellett hozzá, és kérvényezni kellett. Ez a tanulmányi eredménytől függ. Kérhetsz Bursa Hungarica ösztöndíjat, nem sok, de több, mint semmi, az önkormányzat és az iskola adja. Ez ilyen szociális ösztöndíj. Nálunk az egyetem is ad szociális ösztöndíjat, félévente pályázni kell. Plusz diákhitel. Nem jó dolog, felveszed, bejelented, hogy babát vársz. Így a felvett összeg nem fog kamattal emelkedni, sőt vissza fizetni is akkor kell majd, ha lejárt a gyed vagy gyes, függetlenül attól, mikor fejezed a sulit be. Ja, és elvileg régen, de az régen volt állami suliban nem kellett fizetni akinek gyereke van. Én a Károlira járok, az egyházi, itt ilyen nem volt. Fizettem diákhitelből 2 félévet, lemondtam. Most a gyes végégig nem kell fizetnem, hiába fejezem be fél év múlva a sulit.
2013. jún. 26. 12:05
 2/3 anonim ***** válasza:
50%
Menj be a tanulmányi osztályra, mert ez iskolánként változó! Sok helyen létezik, hogy méltányosságból a GYED/GYES-es kismamák költségtérítését csökkentik, csak be kell adnod a kérvényt!
2013. jún. 26. 12:19
 3/3 anonim ***** válasza:
50%
Az iskolától függ. Én a Miskolci Egyetemre járok, a jogi karra. Ott TGYÁS/GYED/GYES alatt 33%-os kedvezményt adnak.
2013. jún. 26. 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!