E vitamin 100 mg-os, okozhat kisebb mennyiségű folyamatos vérzést?
Január 27-én kezdtem el szedni, napi 2 szemet. Február 2-tól gyakorlatilag 1-2 napos kihagyással, de folyamatos kis mennyiségű pecsételésem van. Február 14-19 között, volt egy menzesznek nem nevezhető de valamivel több mennyiségű vérzés (Nálam inkább jellemzőbb az, hogy nincs menzesz, ha van 5 napig tart és 1 nap enyhe, 2 napig erős, majd 1 nap közepes, 1 nap enyhe és elmúlik). Majd 5 nap vérzés mentes nap és újból pecsételés, ez a mai napig jelen van.
Tavaly ősszel voltam nőgyógyászati kivizsgáláson, nagy eltéréseket nem talált. Voltam endokrinológusnál is. Ő majd elküld kivizsgálásra, csak előbb kellene lenni, egy normális ciklusnak, hogy a 3. napon levehessék a vért.
Ez a gondolat ma jutott az eszembe, hogy lehetséges-e az, hogy az E vitamin okozza a vérezgetést? Megnéztem a betegtájékoztatón és azt írja, hogy előfordulhat, hogy megnöveli a véralvadási időt. Igaz azt elég nagy dózisnál írja, de nálam voltak mellékhatásra utaló tünetek, fejfájás, hányinger, fáradékonyság. Szerintetek abba hagyjam a szedését?
Köszönöm az értelmes hozzászólásokat. :)
Nem, vitamin nem okoz ilyet!
Főleg nem 100 mg! :)
Sőt, az e-vitamint szokták ajánlani nyálkahártya vastagításra. Sógornőm napi 400 mg-ot szed!
Nálad valószínűleg valami hormonális gond lehet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!