Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Babavállalás kevés pénzel?

Babavállalás kevés pénzel?

Figyelt kérdés
Már van egy 2 éves kislányunk 24 évesek vagyunk, 160ezerből élünk 3-an egy önkormányzati lakásban. Fizetjük a lakáskasszát is mivel 4 év múlva tervezünk házat venni. A lényeg az lenne hogy szeretnénk egy kis tesót a kislányunk mellé, bár eléggé félek belevágni hiszen nem könnyű... Pontosan az anyagiak miatt, de azt is tudom h nem igazán lesz jobb késöbb sem... Nagy korkülönbséget sem szeretnék közöttük ezért vagy mostanában vagy sosem! Látom a kislányomon hogy mennyire hiányzik neki egy tesó :( Ti így bemernétek vállalni még 1 babát?

2016. febr. 26. 13:49
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
66%

Házat szeretnétek venni, aminek megvásárlásához feltételezem hitelre is szükségetek lesz és aminek a fenntartása valószínűleg többe kerül majd, mint most a lakásé. Emellett pénzbe kerülnek a minőségi ételek, a gyerek után fizetendő dolgok (hiszen ahogy bekerül egy intézménybe és cseperedik, egyre több kiadással jár majd), nem beszélve 1-1 betegség esetén a gyógyszertári számláról. És ezek még csak az alap dolgok.

Biztosan nem vállalnék ekkora bevételre következő gyereket (1-et sem mertem volna).

2016. febr. 26. 14:14
 12/35 anonim ***** válasza:
56%
nem hiszem h ennyi pénzre az elsőt is tervezték volna
2016. febr. 26. 14:20
 13/35 anonim ***** válasza:
70%

Én nem. Nincs nekunk se sok megtakaritasunk, de duplaja a bevetelunk ugy hogy en gyeden vagyok, es sajat laksban lakunk,igaz csak egy ketbszobas panel de a mienk. Igy be mertem vallalni meg egy babàt. De többet sem.

Az meg hogy nem lesz jobb nem jo hozzààllas.En is most tanulok ujra, pedig van màr diplomam is,de szakmat akarok vàltani. Hogy jobb legyen.

Amugy az sem mindegy hol laktok, mi Budapesten, itt nyilvan dragabb az elet mint egy kis faluban.

Ezt mindenkinek maganak kell eldontenie. De azert 24 evesen még elotettek az élet.

2016. febr. 26. 14:32
 14/35 A kérdező kommentje:
Végülis annyiból jó hogy tudunk spórólni eléggé, a kislányunknak mindene megvan szép ruhák, finom ételeket eszünk stb.. Pelenkát beszerzési áron tudom beszerezni, ráadásul káros szenvedélyünk sincs maximum a csoki :) Végülis később jobb lesz mert tovább szeretnék tanulni, de nem gondolom nagyon vészesnek a dolgot! Igaz még most nem kell olyan sokat költeni majd ha ovi és suli lesz de addigra már csak jutunk előrébb annyira hogy nekem is legyen valami melóm :)
2016. febr. 26. 14:54
 15/35 anonim ***** válasza:
85%

En biztos nem vagnek bele, plane igy, h meg ennyire fiatalok vagytok! 24 evesen meg rengeteg idod van arra, h megalapozd a kovetkezo baba anyagi biztonsagat es akkor nem kell azon stresszelni, h mire mennyi penz jut.

A korkulonbseg miatt pedig nem aggodnek, m egy idosebb testver sokkal jobban tudja ertekelni, ha kisteso erkezik :)

2016. febr. 26. 14:59
 16/35 anonim ***** válasza:
56%
0 munkaviszonnyal minek vállaltál gyereket? becsúszott?
2016. febr. 26. 15:13
 17/35 A kérdező kommentje:
Nem "csúszott be" terveztük! Mivel már 8 éve együtt vagyunk, azért mert 22 évesen szültem nem gondolom hogy rosszabb annya lennék mint aki 30 évesen szült... Nem kell ezért megszólni, mert semmiben nem szenvedünk hiányt szerencsére. Igen valóban kevés pénz de tartom olyan vészesnek a dolgokat... Ha véletlen megszorulnánk akkor pedig van aki segítene.. Sztem inkább most vállalok be még egy babát, később legalább folyton tudok dolgozni és nem kell megint kimaradnom
2016. febr. 26. 17:33
 18/35 anonim ***** válasza:
61%
ha te már eldöntötted miért tetted fel a kérdést? szerintem felelőtlenség még egyet állami támogatásra szülni, nulla munkaviszonnyal, de te tudod, nem mi fogunk hiányt szenvedni..de hát na.. nem mindenkinek az a célja hogy mindent megadjon a gyerekének.
2016. febr. 26. 17:44
 19/35 anonim ***** válasza:
22%
Igen. Önkormányzati lakásban éltek, van hol lakjatok. Gondolom rendesen fizetitek a lakbért, rezsit, onnan nem tesznek ki titeket. Ettől nem kell félnetek. Maximum nem 4 év múlva vesztek házat, hanem 6 vagy 8.
2016. febr. 26. 17:53
 20/35 anonim ***** válasza:
53%

akkor mit sírsz?

semmivel nem lett volna rosszabb ha melózol 2 évet és legalább kapsz némi pénzt.

de neeeeemm... te most szülnél gyorsan szülnél még egyet, nehogy melózni kelljen. aztán még egyet, és bumm főállású anya!

az a gáz, hogy fél percet nem melózol, de itt sírsz, hogy jaj kevés a kesh!

2016. febr. 26. 19:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!