Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A Férjem nem szeretne több...

A Férjem nem szeretne több gyereket. Mit tennétek?

Figyelt kérdés

Mikor összeházasodtunk 2 gyereket terveztünk. Az első terhességem nem volt problémamentes,és a szülés is császárral végződött. Utána évekig egyikünk sem szeretett volna kistestvért.

Mikor a gyermekünk 4 éves lett, ott jött nálam egy "kattanás" a második gyermek iránt. Viszont a Férjem hallani se akar róla. Eleinte letudta azzal, hogy majd...

Aztán kerek perec kijelentette, hogy nem szeretne többet,és kész.

Azóta eltelt 2 év. A gyerekünk már 6 éves.

Többször előjön a téma, tudja, hogy mennyire vágyom rá, de ő nem.

Mit tegyek? Fogadjam el, hogy nem lesz több gyerekünk? Mivel tudnám meggyőzni, meghatni, bármi?

Ráerőltetni nem szeretném. Kettőnk döntése kell, hogy legyen.

2016. febr. 2. 18:08
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Szerintem üljetek le komolyan átbeszélni,mert nagyon fogod bánni,ha ennyire szeretnél,hogy mégsem lett.
2016. febr. 3. 08:38
 12/16 anonim ***** válasza:

Én is látom,hogy nagyon szeretnéd,pedig párt sort írtál és nem is ismerlek. Szörnyű lehet. Van egy ismerősöm,40 éves. Nő. Férje 60! éves,6 gyerekkel. 12 éve vannak együtt. Ott a férfi egyett sem akar a nőtől mert neki van 6. Igen,csak közös egysem. Minden nap sír ezmiatt,de ő egy önző kapcsolatban él és nem képes váltani. Örökre bánni fogja és ezt tudja!

Ezt gondolom nálatok is,hogy hiába van már 1,kettőre vágytál mindíg,10 év múlva lehet,hogy visszaüt!

Szerintem és bár lehet,hogy hulyeség,de írj egy listát magadnak,vázlatként,miért szeretnél kisbabát,miben változna az életetek,mekkora öröm,milyen jó,mikor a nagy már kirepül,ott van még a kisebb veletek stb. Ha akarodd add a kezébe. Ha akarod mond el,olvasd fel,mindegy,de talán ezzel felkelted a vágyat,vagy jobbam eszébe juttatod a gyermekévelet! Itt jön a valentín nap,menjetek el vacsorázni,kérd meg,hogy beszéljetek róla és ne rázzon le egy "majd"-al.

Az én férjem sem akart! Hallani sem akart róla,pedig én nagyon vágytam 2.babára. ő is kényelmi szempontból. Aztán sokat beszèltem neki arról,mennyire jó volna,meg hogy kell egy testvér a fiunk mellé,milyen boldog lenne,lennénk stb. És egyre inkább belehoztam a babázást! 1 évre rá ő mondta nekem,hogy szeretne egy kisbabát. Pedig előtte 3 évig hallani sem akart róla! Pedig mi is 2-t terveztünk. Azóta ő a legboldogabb és legbüszkébb apuka a világon :)

Valahogy meg kell,hogy érjen benne! Mesélj a boldog pillanatokról,ne csak azt,hogy szeretnéd,hanem hogy miért! Nyisd fel a szemét:)

2016. febr. 3. 09:49
 13/16 anonim ***** válasza:
szerintem ha nem lesz még egy gyereketek, azt te örökké bánni fogod. a párod se olyan fiatal már, lehet hogy a változástól fél csak. az is lehet hogy ha azzal állnál elé, hogy megint terhes vagy, jól fogadná és örülne.
2016. febr. 9. 18:20
 14/16 A kérdező kommentje:

14-én, (Valentin napon) újra felhoztam a témát. Nem hagytam magam lerázni semmi kifogással.

A válasza továbbra is a határozott nem.

Most anyagiakra is hivatkozik, hogy szerinte kevés a havi bevételünk.

Ez persze nem igaz, illetve relatív kinek mi a kevés.

Van saját 80 nm-es lakásunk, 2 saját autónk. Viszonylag újak, nem szorulnak cserére.

Nincs semmi hitelünk.Minden évben külföldön nyaralunk. Így is félre tudunk tenni.

Látok lehetőséget a fejlődésre, nagyobb lakásba/házba költözésre.

Szóval ez megint csak kifogás.

Nem szeretne,és kész. Ezt el kéne fogadnom, vagy küzdhetek tovább. Előbb-utóbb biztos beadná a derekát.

Viszont egy ráerőltetett gyerek lehet tönkretenné kapcsolatunk.

Így viszont én érzek egy óriási űrt.

Nem tudom mi lenne a jó megoldás.

2016. febr. 20. 14:33
 15/16 anonim ***** válasza:

Mivel sarokba szorítva érzi magát, próbál előhúzni kifogásokat.

Gyerekvállalásnál a legfőbb érv a szeretném vagy nem szeretném. Ha ő nem szeretné, akkor maximum kifogásokat tudsz kicsiholni belőle, ha falhoz állítod.

Megértem a te oldaladat is, de ez sajnos nem olyan téma, amiben középutas kompromisszumot lehet kötni. Ha ő nem szeretne, akkor ezen nehezen tudsz változtatni.

2016. febr. 22. 07:59
 16/16 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Hogy álltok azóta?

Én épp ugyanebben a cipőben járok, csak én a harmadik babára vágyom nagyon...Űrt érzek magamban...Van két gyönyörű, imádnivaló cseppem, de úgy érzem, valaki még vár rám. Megmagyarázhatatlan...Pedig nagyon nagy küzdős időszakon vagyunk túl a kicsivel, mégsem tántorít el. Ő viszont totálisan elzárkózik a témától... :(((

2016. okt. 13. 14:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!