A párom szeretne gyereket, de én nem, mit tegyek?
A párodat szereted nem???
A szülői szeretet nem ezen múlik.
Nekem 2 éves koromban meghalt apukám, anyám meg nem felnevelt, hanem felnőttem mellette. Kb olyan volt a viszonyunk, hogy tiniként amikor nagy ritkán megölelt, megkérdeztem, mennyi pénz kell...
17 évesen elköltöztem, azóta nem beszéltem vele.
Most 31 vagyok, van egy 2,5 éves fiam, és eszméletlenül szeretem. Előtte el nem tudtam képzelni, hogy lehet ennyire szeretni (de azt tudtam, hogy lesz gyerekem).
Fogd fel úgy, hogy olyan példa van előtted, amit mindenképpen kerülnöd kell, neked teljesen máshogy kell gyereket felnevelned, mert amit kaptál, az nem jó. Valami sokkal jobbat kell adnod.
Szóval azt is megértem, ha nem szeretnél gyereket, de akkor ne erre fogd.
hány éves vagy?
Szerintem amint a kezedben tartanád (vagy a pocakodban) mindez meg változna benned. De ha szereted a párod, és nem szeretnél gyereket, azt határozottan mond meg neki, mert ez esetben neki választania kell hogy lemond az álmáról vagy keres egy olyan nőt, akivel ebben partnerek tudnak lenni.
4-nél a pont.
Én sem szeretnék, mert nem lennék odaadó anyja (plusz örököltem édesanyám betegségét, amit tovább is adnék), viszont ezt a kapcsolataimban tisztázom. Ha a másik fél gyerek centrikus, akkor fájó szívvel bár, de elválok tőle, mert hosszú távon nem egyeznek a terveink.
Nehéz, de olyasvalakit keresek, akinek szintén nem lételeme a szülőség... ha pedig nem jön össze, akkor élvezem a kapcsolatomat, ameddig tart.
Ezért kellett volna ezt már az elején tisztázni. Én sose rejtettem véka alá, (még 20 évesen se, mikor párommal összejöttünk) hogy én gyerekeket, családot szeretnék majd egyszer. Ő is elmondta, hogy ugyanezt szeretné. Ha azt mondta volna, hogy ő sose akar gyereket (tehát őszinte) akkor már az elején láttam volna, hogy ez nem működik köztünk, mert nem ugyanazt akarjuk.
Mióta vagytok együtt? Szerintem még ha késve is, de ideje tisztázni, hogy mik a jövőbeli terveitek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!