Mi a velemenyetek arrol, ha a gyereket azert nem kereszteltetik meg a szulok, hogy majd valasszon o felnott fejjel, hogy szeretne-e?
Ha a szülök nem 100%-ig komolyan vallásosak, akkor értelmetlen dolog megkeresztelni a gyereket. Még ilyen esetben sem biztos, hogy felnöttként a gyerek vallásos lesz, de ha a szülök eleve nem veszik komolyan a vallást, akkor végképp nincs rá ok.
Szerintem ez teljesen jó, normális ötlet.
Mivel mi nem vagyunk vallásosak, ezért a gyereket sem kereszteltük meg. Mert milyen vallásba is, ha egyiket sem gyakoroljuk?
Miért is fontos ez? És ha egyáltalán nem akar majd? Mivel egyikre sem nevelem, képmutatás lenne bárhova is bekeresztelni, nem???
Szerintem ez egy nagyon bolcs dontes.nem latom ertelmet annak ha valaki megkeresztelteti a gyereket es kozben o maga se gyakorolja a vallasat.
En nem vagyok megkeresztelve,a parom meg van,de nem gyakorolja a vallasat.
A gyerek ha felno majd eldonti akar e valamilyen vallashoz tatozni,mi nem fogjuk megkeresztelni.
Szüleim nem kereszteltettek meg, mert ezt az elvet vallották Ők is. Kaptak érte anno rengeteget a rokonoktól. (38 éve ez nem volt mindennapos dolog)
Azóta sem keresztelkedtem meg, nem vagyok vallásos. 3 gyermekem van, követem a szüleim példáját, nincsenek megkeresztelve.
Aki nem vallásos, az minek is keresztelné meg. Nyilván azt se tudná, kihez meg hová kell menni, meg egyáltalán, milyen vallás? Nem úgy van ez, hogy a sarki kápolnában locsolnak rá egy kis cukrosvizet.
Vannak vallások (még inkább egyházak), ahol nem szokás a csecsemőkeresztség, mert meghagyják a gyermeknek a választási lehetőséget. Szerintem ennek több értelme van, mint a katolikus szokásnak, hogy megkeresztelik a picit, aztán lehet, hogy többet templomot sem lát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!