Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a velemenyetek arrol, ha a...

Mi a velemenyetek arrol, ha a gyereket azert nem kereszteltetik meg a szulok, hogy majd valasszon o felnott fejjel, hogy szeretne-e?

Figyelt kérdés

2015. szept. 19. 18:45
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
94%

Ha a szülök nem 100%-ig komolyan vallásosak, akkor értelmetlen dolog megkeresztelni a gyereket. Még ilyen esetben sem biztos, hogy felnöttként a gyerek vallásos lesz, de ha a szülök eleve nem veszik komolyan a vallást, akkor végképp nincs rá ok.

Szerintem ez teljesen jó, normális ötlet.

2015. szept. 19. 18:49
 2/19 anonim válasza:
92%
Szerintem is jó ötlet hagyni, hogy majd a gyerek válasszon. A vallásszabadság őt is megilleti nem kell semmit ráerőszakolni.
2015. szept. 19. 19:07
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Mivel mi nem vagyunk vallásosak, ezért a gyereket sem kereszteltük meg. Mert milyen vallásba is, ha egyiket sem gyakoroljuk?

Miért is fontos ez? És ha egyáltalán nem akar majd? Mivel egyikre sem nevelem, képmutatás lenne bárhova is bekeresztelni, nem???

2015. szept. 19. 19:18
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Férjem nincs megkeresztelve és semmi hátrányát nem érzi ennek.. Ha érezné akkor meg tudta volna kereszteltetni magát később is.
2015. szept. 19. 19:22
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Mi sem vagyunk vallásosak. Miért pont a kereszténységet erőltessem rá? Ha elég idős lesz, el tudja majd dönteni, miben hisz, és melyik vallás hitvilágával tud azonosulni. Teljesen felesleges bárhová is tartozni, ha nem tud azonosulni az elvárásokkal. Úgy csak képmutatás.
2015. szept. 19. 19:33
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Én sem fogom megkereszteltetni, meg vagyok keresztelve, de nem vagyok vallásos. Úgy gondolom, a feladatom ezen a téren kimerül abban, hogy megismertetem a gyerekemmel a vallások alapjait a műveltség miatt és azért hogy ha gyakorolni akarja valamelyiket, akkor legyen mire építenie és döntenie. De ez legyen az ő döntése. Rengeteg párt ismerek, akik megkereszteltették a gyereküket, annak ellenére hogy ők semmilyen módon nem vallásosak, nem adnak át semmit neki, én ennek nem látom értelmét.
2015. szept. 19. 19:36
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez egy nagyon bolcs dontes.nem latom ertelmet annak ha valaki megkeresztelteti a gyereket es kozben o maga se gyakorolja a vallasat.

En nem vagyok megkeresztelve,a parom meg van,de nem gyakorolja a vallasat.

A gyerek ha felno majd eldonti akar e valamilyen vallashoz tatozni,mi nem fogjuk megkeresztelni.

2015. szept. 19. 20:41
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek az előttem szólókkal.
2015. szept. 19. 21:01
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

Szüleim nem kereszteltettek meg, mert ezt az elvet vallották Ők is. Kaptak érte anno rengeteget a rokonoktól. (38 éve ez nem volt mindennapos dolog)

Azóta sem keresztelkedtem meg, nem vagyok vallásos. 3 gyermekem van, követem a szüleim példáját, nincsenek megkeresztelve.

2015. szept. 19. 21:08
 10/19 anonim ***** válasza:
75%

Aki nem vallásos, az minek is keresztelné meg. Nyilván azt se tudná, kihez meg hová kell menni, meg egyáltalán, milyen vallás? Nem úgy van ez, hogy a sarki kápolnában locsolnak rá egy kis cukrosvizet.

Vannak vallások (még inkább egyházak), ahol nem szokás a csecsemőkeresztség, mert meghagyják a gyermeknek a választási lehetőséget. Szerintem ennek több értelme van, mint a katolikus szokásnak, hogy megkeresztelik a picit, aztán lehet, hogy többet templomot sem lát.

2015. szept. 19. 21:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!