Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a velemenyetek arrol, ha a...

Mi a velemenyetek arrol, ha a gyereket azert nem kereszteltetik meg a szulok, hogy majd valasszon o felnott fejjel, hogy szeretne-e?

Figyelt kérdés

2015. szept. 19. 18:45
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a gyerekeim az első generáció akik nem lettek megkeresztelve. Volt is belőle összetűzés a nagyszülőkkel, de végül megbékéltek. Nem vallásosok, csak amolyan díszkeresztények, akkor minek a képmutatás?

Ha a gyerekek majd felnőttek lesznek, akkor eldöntik. Azzal szoktak riogatni, hogy akkor majd nehezebb lesz nekik a templomi esküvő. Na és???? Ha hívők lesznek, akkor nem nyűg a megkeresztelkedés, ha pedig nem, akkor mit keresnének a templomban???

2015. szept. 19. 23:11
 12/19 anonim ***** válasza:

a babakeresztelés gyerekkorban érvényes csak.(jelentése, hogy a szülő vállalja, hogy keresztény módon neveli a gyereket(vagy abban a hitben, vagy hasonló))

úgy rémlik 14 éves korától a gyermeknek önálló akaratából is meg kellene keresztelkednie, ha akar és hisz.

2015. szept. 19. 23:19
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Én már azt sem értem, minek a templomi esküvő. Ezen két alkalomkor van az ember a templomban: keresztelőkor meg esküvőkor? Ez a vallás/egyház megcsúfolása. Mondom ezt teljesen ateistaként.
2015. szept. 19. 23:27
 14/19 anonim ***** válasza:
Nælunk sincs megkeresztelve egyik gyerek sem ,majd ha akkar akkor felnötként megteszi.
2015. szept. 20. 07:28
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen egyetértek! Mi sem kereszteltük meg a gyerekeket divatból. Nem gyakoroljuk a vallást, így nem láttam értelmét. Sőt! Templomi esküvőnk sem volt, pontosan emiatt.
2015. szept. 20. 12:35
 16/19 anonim ***** válasza:

Én katolikus vagyok. Legalábbis annak kereszteltek gyerekkoromban. Első áldoztam, bérmálkoztam. Mert úgy illett.

A férjem evangélikus, így ökumenikus esküvőt szerettünk volna. A katolikus pap hallani sem akart róla, így evangélikus esküvőnk volt, és evangélikus templomba járunk. A lányunkat is evangélikusnak kereszteltük. Őszintén szólva nekem szimpatikusabb is, több dolog miatt.

A húgom szintén katolikus. Volt, egy évvel ezelőttig, ugyanis most már baptista. A vőlegénye az, és sokat jártak Istentiszteletre. Közelebb érezte magához azt a vallást.

Láthatod, ha megkereszteled, akkor sem biztos, hogy felnőttként is azt a vallást fogja követni.

2015. szept. 20. 16:28
 17/19 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, megerősítettek a döntésben.
2015. szept. 20. 17:59
 18/19 anonim ***** válasza:
47%
Férjemet nem keresztelték meg gyerekkorában, viszont tudta, hogy nekem fontos a templomi esküvő! Ezért megkeresztelkedett felnőttként, de kellemetlennek érezte, hogy ezen 27 évesen kell keresztülesnie. Evangélikusok vagyunk mind a ketten, nincs helyünk fenekünk a templomban, de egyházi ünnepeken illetve néha csak úgy simán is elmegyünk. A lányunkat is megkereszteltük, ugyanis az evangélikusoknál 13-14 éves korban van konfirmáció, ami ugye a megerősítés, na majd ekkor dönthet Ő arról, hogy mit is szeretne. Náluk pont férjem szülei részéről volt probléma, hogy megkereszteljük a lányunkat. Akkor mondtam azt, hogy nem kötelező eljönni...Gondolhatod, ott feszítettek. Nem az a gond, hogy valaki megkereszteli e a gyereket vagy sem, hanem az, hogy ebbe valaki beleszól....
2015. szept. 20. 20:59
 19/19 A kérdező kommentje:
Szerencsere nalunk eddig senki nem akart beleszolni.
2015. szept. 20. 22:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!