Mi a velemenyetek arrol, ha a gyereket azert nem kereszteltetik meg a szulok, hogy majd valasszon o felnott fejjel, hogy szeretne-e?
Nálunk a gyerekeim az első generáció akik nem lettek megkeresztelve. Volt is belőle összetűzés a nagyszülőkkel, de végül megbékéltek. Nem vallásosok, csak amolyan díszkeresztények, akkor minek a képmutatás?
Ha a gyerekek majd felnőttek lesznek, akkor eldöntik. Azzal szoktak riogatni, hogy akkor majd nehezebb lesz nekik a templomi esküvő. Na és???? Ha hívők lesznek, akkor nem nyűg a megkeresztelkedés, ha pedig nem, akkor mit keresnének a templomban???
a babakeresztelés gyerekkorban érvényes csak.(jelentése, hogy a szülő vállalja, hogy keresztény módon neveli a gyereket(vagy abban a hitben, vagy hasonló))
úgy rémlik 14 éves korától a gyermeknek önálló akaratából is meg kellene keresztelkednie, ha akar és hisz.
Én katolikus vagyok. Legalábbis annak kereszteltek gyerekkoromban. Első áldoztam, bérmálkoztam. Mert úgy illett.
A férjem evangélikus, így ökumenikus esküvőt szerettünk volna. A katolikus pap hallani sem akart róla, így evangélikus esküvőnk volt, és evangélikus templomba járunk. A lányunkat is evangélikusnak kereszteltük. Őszintén szólva nekem szimpatikusabb is, több dolog miatt.
A húgom szintén katolikus. Volt, egy évvel ezelőttig, ugyanis most már baptista. A vőlegénye az, és sokat jártak Istentiszteletre. Közelebb érezte magához azt a vallást.
Láthatod, ha megkereszteled, akkor sem biztos, hogy felnőttként is azt a vallást fogja követni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!