Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A Férjem nem szeretne több...

A Férjem nem szeretne több gyereket. Mit tennétek?

Figyelt kérdés

Mikor összeházasodtunk 2 gyereket terveztünk. Az első terhességem nem volt problémamentes,és a szülés is császárral végződött. Utána évekig egyikünk sem szeretett volna kistestvért.

Mikor a gyermekünk 4 éves lett, ott jött nálam egy "kattanás" a második gyermek iránt. Viszont a Férjem hallani se akar róla. Eleinte letudta azzal, hogy majd...

Aztán kerek perec kijelentette, hogy nem szeretne többet,és kész.

Azóta eltelt 2 év. A gyerekünk már 6 éves.

Többször előjön a téma, tudja, hogy mennyire vágyom rá, de ő nem.

Mit tegyek? Fogadjam el, hogy nem lesz több gyerekünk? Mivel tudnám meggyőzni, meghatni, bármi?

Ráerőltetni nem szeretném. Kettőnk döntése kell, hogy legyen.

2016. febr. 2. 18:08
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
72%
Hát, nehéz ügy... átéltem. Viszont nálunk más gond is volt, az exem más téren sem foglalkozott az én igényeimmel, mindenben hozzá kellett alkalmazkodni. Így aztán különváltak útjaink. Nem bántam meg, sokkal jobb kapcsolatunk lett, és most babát várunk az új párommal.
2016. febr. 2. 18:11
 2/16 anonim ***** válasza:
88%
Mièrt nem szeretne? Biztosan van 1,esetleg több indoka rá! Addíg,míg ezeket nem beszélitek át,nem sokra mész :(
2016. febr. 2. 18:14
 3/16 A kérdező kommentje:

Csak kényelmi szempontból nem szeretne.

Elölről kezdeni a terhes időszakot, a kisgyerek kort.

Azt mondja elég egy gyerek. Koncentráljunk rá, foglalkozzunk vele.

(Anyagilag minden adott lenne. Semmi más indoka nincs.)

2016. febr. 2. 18:17
 4/16 anonim ***** válasza:
77%
Ülj le vele, mond el az érveidet, mesélj róla, hogy miért vágyódsz rá. Ha azok után sem akar, akkor csak ráerőltetni tudod, de az nem a legjobb. Neked kell eldönteni, hogy elfogadod e a döntését, vagy hogy egyáltalán mit teszel.
2016. febr. 2. 18:42
 5/16 A kérdező kommentje:

Tudja, hogy mennyire vágyom rá.

Ismeri az érzéseim. Sokszor ha kisbabát látok, elsírom magam.

Sokszor beszéltünk róla.Max. azzal "ráz le", hogy majd...

Ezt szerintem azért mondja, hogy megnyugodjak egy darabig.

Viszont ő elmúlt 40, én meg 35.

2016. febr. 2. 18:50
 6/16 anonim ***** válasza:
73%

# 3: Hát ez egy pasitól elég fura... mert egy nő számára ez az időszak ezerszer megterhelőbb, én is nehezen vettem rá magam, hogy egy 9 éves gyerekkel még egyszer belevágjak, mikor végre már van saját életem...

De a gyerek az ÉN testem használja, nekem lesznek álmatlan éjszakáim, nekem lesz úgy 3 évig egy állandó csatolmányom...

Mondjuk 90-10%-ban az anyára hárul a nagyobb teher (bármennyit is segít az apuka, nem tudja kihordani a terhességet, nem tud szoptatni, és hát a gyerek szükségszerűen az anyától vár többet).

Szóval ő a saját 10%-a miatt elutasítaná a gyerekvállalást? És hogy koncentráljatok a meglévőre... pár év, és már nem fogja igényelni, hogy rá koncentráljatok, sőt... 9 évesemnek már titkai vannak, egyre többször kéri, hogy ne nézzem, mit csinál... egyre inkább igényli a privát szférát. És ez csak fokozódni fog.

2016. febr. 2. 18:54
 7/16 anonim ***** válasza:
54%
2 gyereket tervezTETEK!Ergo ez most nem egy hirtelen fellángolás részedről.....ülj le Vele,és próbáld megbeszélni.Nekünk 3 gyerekünk van-mindketten akartuk-nem tudtam volna lemondani ezen tervünkről....
2016. febr. 2. 19:03
 8/16 anonim ***** válasza:
70%

Van aki úgy éli meg a gyereke(i) kiskorát, hogy soha többet ilyet, én teljesen megértem. Még ha nem is neki kell "kínlódnia" 9 hónapig majd utána 2-3 évig...

Egy gyerek teljesen felborítja a családi idillt, de ezt te is tudod.

Próbáld kicsit megérteni őt is de közben beszélgessetek sokat a témáról viszont úgy hogy ne érezze hogy erőlteted. Minél jobban rámenős vagy annál inkább utálni fogja a témát.

Lehet hogy idővel meggondolja magát.

2016. febr. 2. 19:41
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Ne beszéld rá inkább.en rabeszeltem és elvalunk. Hosszú sztori de a lényeg nagyon röviden ez
2016. febr. 2. 21:03
 10/16 A kérdező kommentje:

Én megértem őt is.

Soha nem erőltetem, nem vagyok erőszakos.

Sokszor utalok rá, tudja, hogy mennyire szeretném.

Többször beszélgettünk róla.

Évek óta várok, hogy meggondolja magát.

Viszont pont most lenne a legideálisabb több szempontból is.

A munkám miatt nem tudnám én vinni a gyerekünket iskolába, csak a Férjem. Ha szeptemberre már terhes lennék, itthon táppénzen, akkor tudnám vinni, hozni, és itthon lenne időm vele tanulni.

Különben sose találkoznék a tanítónénijével.

Szerintem felesleges már éveket várni. Nem vagyunk húszon évesek.

Ha szeretne, akkor most, ha nem, akkor el kell fogadnom, hogy nem lesz több gyerekem...

2016. febr. 3. 05:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!