Miért gondolják az emberek azt, hogy a gyermektelen nők boldogtalanok és nem lehet teljes életet élni gyerek nélkül?
Nem ismerlek draga egyaltalan. Csak lattam mar par not, aki pont igy gondolkodott mint te.
En azt kivanom neked oszinten hogy talald meg a boldogsagod, tok mindegy hogyan.
Itt egyik előttem szóló írta, hogy a gyerekvállalás, ezáltal az apaság és anyaság is egy feladat. Valóban az. Szerintem az apaság a férfi lét kiteljesedése, ahogyan a női lété az anyaság, de sajnos nagyon kevesen nőnek fel valóban a feladathoz érzelmileg... Nyilván ha egy ilyen komoly feladatot el tud látni valaki, az növeli az önbecsülést, bár apák szempontjából sajnos a legtöbbször a büszkeséget növeli, amely annyira elhatalmasodik rajtuk, hogy az orrukig sem látnak el ezzel boldogtalanságot okozva önmaguknak és gyereküknek is. Az anyáknál az szokott a gond lenni, hogy maguknak szülnek, nem a világnak. Mert egy bébi az milyen faja, és a többi. Ez meg egy kicsit önző dolog, és szintén boldogtalansághoz vezet.
Szóval a kérdés itt nem az szerintem, hogy a gyerek kiteljesít- e, hanem, hogy ha már van gyerek, akkor hogyan érjük el, hogy az valóban építsen minket, és a gyereket is, ne pedig rongáljon. Ha elmondhatja szerintem egy szülő magáról, hogy az adott feladatát el tudta látni fizikai, szellemi és lelki szinten is, akkor érezheti magát igazán kiteljesedettnek. Ha viszont erre nem volt képes, akkor kiteljesedettség érzés szempontjából teljesen mindegy, hogy volt gyereke, vagy sem. Ugyanis ahhoz először fel kell nőni, hogy gyerekünk legyen, de a legtöbb ember érzelmileg gyerek marad... Így pedig csinálhat 10 gyereket is, sosem teljesedik ki, amíg ő saját magán nem dolgozik. De valahol szerintem nagyon mélyen, még ha nem is tudatosan, mindenkiben megjelenik az igény, hogy "megpróbáltassa magát ilyen szinten". Mert ez a legnagyobb kihívás. És a legnemesebb. Egy valami biztos, azért nem szabad gyereket nemzeni, mert "majd mennyire fog minket szeretni meg mennyi örömet okoz majd nekünk"... Mert annak soha nincs jó vége.
Az utolsó kislánynak: bocs de gyerekek véleménye nem releváns, majd ha felnőtt leszel térjünk vissza rá. Attól még h megnőtt a csöcsöd nem vagy igazi nő. Nevetséges az erőltetett arrogáns stílusod . Semmit sem tudsz az életről, de előadod itt magad. Reméljük a társadalom nevében, h ez meg a kamaszkori mindent jobban tudok a felnőtteknél es mindenre ugrom érzés nálad. Majd kinövöd...
Akármikor szülhetnél? Ezt nem tudhatod, az is lehet, h nem. )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!