Miért gondolják az emberek azt, hogy a gyermektelen nők boldogtalanok és nem lehet teljes életet élni gyerek nélkül?
"csak én meg azon az oldalon vagyok, akit b....tatnak a rokonok, hogy na mikor lesz gyerek? mikor lesz?. és hiába vannak lecseszve, csak nem nyugszanak. azon kivül hogy lesz...m mit tehetnék még? semmit. mondják amit akarnak."
Ez nyilvan baromi idegesito, de egy csomo embernek nincs mas temaja azon kivul hogy milyen az idojaras es mikor lesz mar gyereked :) Ez egy olyan tema amihez mindenki hozza tud szolni. A hobbidrol vagy a munkadrol nem fognak kerdezni mert lehet nem is ertik az egeszet.
En speciel meg soha nem kerdeztem meg senkitol hogy na mikor lesz gyerek, mert en voltam a masik oldalon is egyreszt, masreszt tudom hogy egy csomo embernek ez nem valasztas kerdese, mert nincs normalis parja, nincsennek meg a korulmenyek, vagy egeszsegugyi gondok vannak (rokon dolgozik egeszsegugyben ilyen teruleten) es egy ilyen kerdes kellemetlen is lehet a szamara.
Mondjuk amikor nem volt gyerekem es nem is akartam, akkor sem stresszelt ez a dolog, vigyorogva azt mondtam hogy mittudomen, majd :)
érthetetlen h.lyéknek hiába mondod, hogy majd. mert csak erre vannak rákattanva, meg a gizike is szült 2-t a minimálbérre, mi meg elszórjuk utazásra.
kiröhögtem az elején, de hidd el, hogy minden hónapban ezt hallgatni... falhoz akarnád őket vágni!
szerencsere az en rokoni-ismerosi korom nem ilyenekbol allt :)
Nade ennek nem sok koze van ahhoz hogy gyerekkel vagy gyerek nelkul lehet-e boldogabb az ember.
Szülni nem kötelesség, hanem egy lehetőség amellyel vagy él vagy nem él a nő. Ez egy emberi jog, hogy magam döntsek az életemről. Gyerekeket szülni, anyának lenni nem az egyetlen elfogadható emberi életút. Különböző sorsok vannak.
Én azt tapasztaltam, hogy az életükkel elégedett anyukákat egyáltalán nem érdekli és nem bántja az ha mások nem szülnek mert ő megtalálta az anyaságban a maga boldogságát.
Azok akarnak meggyőzni, azok piszkálódnak akik csalódottak valamiért, valami kimaradt az életükből Talán, éppen az anyaság bevállalása miatt. Ezért tudja izgatni a másik ember döntése, mert valami bántja a saját életében. Nyilván önigazolást keres , hogy ő nagyon jól döntött.
Elgondolkodtató az a jelenség, hogy a gyereket nem vállalók nem akarják mindenáron rákényszeríteni a maguk életmódját másokra.
Azt gondolom, hogy a nő élete akkor teljes ha őszintén és maga dönt arról hogy hogyan szeretne élni. Lehet bevállalja a gyereket anya lesz de nem ez a szíve vágya és egy csomó dolog kimarad az életéből ami után egy életen át sóvárogni fog és világot vádolva megkeseredett lesz. Lehet nem vállal gyereket kiéli a vágyait és boldog lesz gyerek nélkül is. Lehet hogy a vágyait kiélve már későn kezd sóvárogni az anyaság megélése után és ebbe keseredik bele.Lehet keserű lesz de nem azért mert nincs gyereke hanem valami egészen másért. Ki tudja kinek mi zajlik a lelkében?
Gyereket vállalni egy csomó lemondással jár. Kimaradnak dolgok az életedből. Gyereket nem vállalni a gyerekről való lemondással jár. Ez kimarad az életedből.Ilyen egyszerű ez.
A gyerekvállalás nem kipróbálható, vagy van gyerek vagy nincs. Döntesz és viseled a döntésed következményeit. Az életedből így is úgy is kimaradnak dolgok és egy rengeteg csodálatos dolog így is úgy is benne van. Az életem attól lesz teljes ha a magam vágyai szerint élek ha az vagyok aki és önmagamat élem.
"Gyereket vállalni egy csomó lemondással jár."
Torpoltem rajta egy percig hogy tudjak 3 fontos dolgot mondani, de nem jutott eszembe egy sem :) Mondanal peldat?
"Kimaradnak dolgok az életedből"
Nyilvan (bar komolyabb dolgot is sem nagyon tudok mondani, esetleg azt hogy a noknek a karrierben hatranyt jelenthet, nade 10e nobol 1 van aki valoban karriert csinal) viszont be is jonnek dolgok az eletedbe. ez ilyen jatek.
"Ezekre nem megoldás a gyerek"
Ilyen ertelemben a gyerek semmire sem megoldas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!