Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Tanárnők között miért van sok...

Tanárnők között miért van sok gyermektelen?

Figyelt kérdés
Talán nem szeretik a férfiakat?

2012. dec. 8. 04:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
43%
A tanári munka nem olyan, amit délután négykor befejezel -ha valóban a hivatásos, nem csak a munkád. Másrészt pedig alapesetben sok módja ismerkedni nincs, mert apukaval nem kellene, ha eljár szórakozni milyen példát mutat.....
2012. dec. 8. 06:08
 2/11 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Egyetértek az elsővel, és hozzátenném, hogy manapság nem csak a tanárnőknek, hanem másnak is nagyon nehéz megfelelő apajelöltet találni. A mostani huszonévesek nagy része szingli emiatt.

2012. dec. 8. 07:28
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nos,én középiskolai magyartanár vagyok,ezáltal rengeteg tanár ismerősöm van.Szinte mindnek van férje,és gyereke.Én 30 éves vagyok,és most várjuk az első babánkat,34 hetes vagyok.
2012. dec. 8. 08:28
 4/11 anonim ***** válasza:

Én tanárok közt dolgozom, kb a 90%nak van gyereke, férje, páran most terhesek...mégis mire gondolsz?

Régebben talán tényleg vénlányok voltak, mert amikor 15 évesen mások férjhez mentek, ők a tanulást választották és utána már esélyük sem volt férjhez menni. De az egy más világ volt.

2012. dec. 8. 20:11
 5/11 anonim ***** válasza:
Én is csupa gyerekes tanárt ismerek, de biztos van aki megcsömörlik és azért gyerektelen :)
2012. dec. 13. 12:41
 6/11 anonim ***** válasza:
42%
Nincs a tanárnők között sok gyermektelen. És valóban a tanári munka nem olyan, amit délután 4-kor fejeznek be, hanem olyan, amit délután 1-kor. Ki ne találja már bárki, hogy bármilyen lelkiismeretes is egy tanár, időben többet dolgozik, mint más aki teljes munkakörben dolgozik.
2012. dec. 13. 12:52
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó! En dolgoztam iskolában, igaz nem mint tanár. A tanár es a tanító bent volt mar fel nyolckor, várta a gyerekeket, vagy a szülőket. Leadta a napi 5-6 óráját, ami mint tudjuk 45 perc csupán, utána belekezdett a dolgozat javításba vagy a korrepetalasba, aztán pedig az "önkéntes" tanorat kívüli munkába, mint pl az iskola dekoralasa, program tervezés, disco szervezése, stb. A napközis tanító mar 11 kor bent van, o a tanorat kívüli programmal kezd, aztán lehúzza a napközis műszakot es meg tart egy szakkort, ami szinten "önkéntes". A napközis ugyan ötkor mehet, de a delelottosok 2-3nal nem indulnak korábban haza, sot olyan is volt, aki rendszeresen 4 utan végzett a sok "önkéntes" munkával.....
2012. dec. 13. 13:45
 8/11 anonim ***** válasza:
21%

Rossz lehet fél 8-tól 2-3-ig dolgozni. Én 7 fél 8 között megyek és fél ötkor kezdem a túlórát. Amúgy a fél rokonságom tanító, vagy tanár és pontosan látom, hogy Ők mennyit dolgoznak időben és a rokonságom másik fele mennyit dolgozik.

Gyerekvállalás szempontjából az egyik legjobb szakma.

2012. dec. 13. 13:57
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Én tanárként végeztem, és nem véletlenül nem a szakmában dolgozom. Gyűlölöm a sok buta embert, aki ítélkezik a tanárok felett. Fogalmatok sincs, mekkora felelősség és mekkora stressz van a tanárok vállán! Ismeritek pl a mai tiniket? Akiknek 14 évesen már ciki szűznek lenni? És akit lehetetlen motiválni, vagy arra rábírni hogy legalább az órán felejtse el az okostelefonját? És akik beleböfögnek az arcodba, és szarnak rá, hogy a beledet kidolgozod azért, hogy érdekes feladatokkal próbáld izgalmasabbá tenni az órát? Arról nem beszélve, hogy az a munkád, hogy minden nap emberek elé kell kiállni és beszélni, amit sokan nem is képesek megcsinálni? Kívánom a sok tudatlanul ítélkezőnek, hogy egyszer tartson meg egy órát egy mai gimnáziumban, aztán jöjjön a túlóra-szöveggel. Ja meg azzal, hogy ő valószínűleg legalább duplaannyit keres, mint akármelyik tanár.
2012. dec. 13. 15:34
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Hármas válaszoló vagyok,a magyartanár:

A tanároknak megvan a KÖTELEZŐ ÓRASZÁMA,ami bőven túllóg azon,hogy 8-tól 1-ig tanít,és szevasz.

Hétfőn,szerdán és pénteken 9-től 14:35-ig vannak óráim,ezután dolgozatok javítása,órákra készülés.Igen,mert tudjátok én egy olyan tanár vagyok,aki nem ledarálja a könyvből az anyagot,hanem játékokkal készül,érdekes szövegeket visz stb. Egy témazáró dolgozat kijavítása 10 perc minimum,ha fogalmazás van benne még több,ha egy osztályt 30 főnek veszünk,az háromszáz perc,ami 5 óra,de ha nagyon leakarom csökkenteni,már pedig még kevés időt is szántam rá,akkor is minimum 3 óra.Kedden van 0. órám,és fakultáció a 8. órában.Azaz héttől 4-ig bent vagyok.És másnap nem mondhatom azt a diákoknak,hogy bocs nem volt időm dolgozatot előállítani,vagy most nem tudok megnyikkanni.Számomra fontos az,hogy tekintélyes tanár legyek,ezért igyekszem a teszteket nem 3 hét után kiosztani.Örülök,hogy szeretik,amit és ahogy csinálom,ezért igenis lényeges,hogy készüljek.Én nem vállalok magántanítást,de aki igen,mert a tanári fizetésből nem tud megélni,az még ennél is többet dolgozik.

2012. dec. 13. 15:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!