Tanárnők között miért van sok gyermektelen?
Szia!
Egyetértek az elsővel, és hozzátenném, hogy manapság nem csak a tanárnőknek, hanem másnak is nagyon nehéz megfelelő apajelöltet találni. A mostani huszonévesek nagy része szingli emiatt.
Én tanárok közt dolgozom, kb a 90%nak van gyereke, férje, páran most terhesek...mégis mire gondolsz?
Régebben talán tényleg vénlányok voltak, mert amikor 15 évesen mások férjhez mentek, ők a tanulást választották és utána már esélyük sem volt férjhez menni. De az egy más világ volt.
Rossz lehet fél 8-tól 2-3-ig dolgozni. Én 7 fél 8 között megyek és fél ötkor kezdem a túlórát. Amúgy a fél rokonságom tanító, vagy tanár és pontosan látom, hogy Ők mennyit dolgoznak időben és a rokonságom másik fele mennyit dolgozik.
Gyerekvállalás szempontjából az egyik legjobb szakma.
Hármas válaszoló vagyok,a magyartanár:
A tanároknak megvan a KÖTELEZŐ ÓRASZÁMA,ami bőven túllóg azon,hogy 8-tól 1-ig tanít,és szevasz.
Hétfőn,szerdán és pénteken 9-től 14:35-ig vannak óráim,ezután dolgozatok javítása,órákra készülés.Igen,mert tudjátok én egy olyan tanár vagyok,aki nem ledarálja a könyvből az anyagot,hanem játékokkal készül,érdekes szövegeket visz stb. Egy témazáró dolgozat kijavítása 10 perc minimum,ha fogalmazás van benne még több,ha egy osztályt 30 főnek veszünk,az háromszáz perc,ami 5 óra,de ha nagyon leakarom csökkenteni,már pedig még kevés időt is szántam rá,akkor is minimum 3 óra.Kedden van 0. órám,és fakultáció a 8. órában.Azaz héttől 4-ig bent vagyok.És másnap nem mondhatom azt a diákoknak,hogy bocs nem volt időm dolgozatot előállítani,vagy most nem tudok megnyikkanni.Számomra fontos az,hogy tekintélyes tanár legyek,ezért igyekszem a teszteket nem 3 hét után kiosztani.Örülök,hogy szeretik,amit és ahogy csinálom,ezért igenis lényeges,hogy készüljek.Én nem vállalok magántanítást,de aki igen,mert a tanári fizetésből nem tud megélni,az még ennél is többet dolgozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!