Mi egy gyermektelen felnőtt életfeladata? Részletek lent.
Egy "átlagos ember életét" és "feladatait" erősen meghatározza szerintem a gyermeke.
Eljön az idő, mikor gyereke születik, felneveli. Majd nagypapa-mama lesz és unokára vigyáz. A gyerekek által meghatározott feladtok nagyon sok idejét kitöltik az emberekenek.
Mi van, ha valakinek nincs gyereke?
Milyen feladatokat tűzhet ki magának? Életcélokat.
Biztos nem mindenkinek vannak ilyen igényei. Én úgy érzem, hogy szükségem van ilyen életfeladatokra...
Mit gondoltok erről?
Ez nagyban függ az anyagi lehetőségeitől. Lehet világutazó, megismerhet más kultúrákat.
Tanulhat nyelveket, vagy bármit.
Kiélheti magát a munkájában.
Én gyerek előtt sokat önkénteskedtem, főleg hajléktalanoknak segítettem.
Szia!
De szerintem valahogy úgy van, hogy először olyan időszak van az ember életében, hogy "gyűjt"...tudást, pénzt, élményt stb...de aztán olyan érzése lesz hogy ezt valakiknek vissza is kéne adni.
Nekem nincs gyerekem. Viszont sokat utaztam a világban korábban...de úgy érzem ez nem "elég", ahhoz hogy egésznek éljem meg az életet.
Tudom, hogy van aki teljesen elvan ezekkel a dolgokkal, vagy akár nélkülük is. Igazából nagyon kíváncsi lennék, hogy akinek nincs gyereke, neki volt-e hasonló érzése...hogy valamit bele kell vinni még az életébe...
Amit írtál, hogy hajléktalanokon segítették, az például ilyen. Hol segítettél rajuk? Köszi a hozzászólások :-)!
örökbefogadás? vagy nevelőszülősdi?
esetleg az önismeret fejlesztése
tanítás, alapítvány létrehozása, akár gyermektelen nők/párok/férfiak lelki, társadalmi segítése
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!