Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy osszam be a pénzt 3...

Hogy osszam be a pénzt 3 gyerek mellett?

Figyelt kérdés
Hónapelején csp+gyes, és fizetés. A havi bevétel kb 270 ezerft. Az sajnos nem lehetséges hogy nagy boltban vegyem meg az ételt. Csak a pici falusi boltban megoldható. Spórolási tippeket szeretnék kapni.
2015. aug. 2. 17:48
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
32%

Téged kellene jelenteni, mert ritka kötekedő egy kérdező vagy! Ezt a kérdést is még hányszor teszed fel?!

Talán nem tetszik, hogy írtuk a pelenkát? Nem naponta 2-szer kell cserélni!

2015. aug. 5. 14:50
 42/48 anonim ***** válasza:
48%
Jelentettél?Remek, köszönöm szépen, ha felkeresnek legalább elbeszélgethetek velük a stílusodról. Ha tudom, hogy ilyen értelmi szinten vagy nem pazarlom rád a drága időmet. Legyen szép napod!
2015. aug. 5. 15:11
 43/48 anonim ***** válasza:
51%

Már korábban írtam neked tippeket, aranyosan meg is köszönted. :)

Még az jutott eszembe, hogy a maradékokat ügyesen felhasználom.

Pl: ha maradt bolognai szósz, megy a fagyasztóba. Magam gyúrok pizzatésztát, liszt mindig van itthon, a többi hozzávaló elenyésző, és a bolognai szósz megy alapnak. Maradék 1-2 szelet sonka, kolbászvég, maradék sajt nagyon jól felhasználható, a gyerekek is nagyon szeretik. De ugyanígy szoktam sütni kenyérlángost is, amikor felgyűlik a maradék, egy kis fokhagymás tejföl alá, szalonnadarabka, kolbászvég, sült hús maradék, hagyma, sajt és nagyon kiadós. Vagy sütök kalácsot, fél kiló liszt és egy szárított élesztő, aztán lehet variálni kakaóval, fahéjjal, dióval, mákkal, reggelire, uzsonnára is készíthető. Nagyon olcsó és finom.

Én nagy kuponmágus lettem, de azt csak a megfelelő boltokkal lehet megcsinálni.

Ha tudsz, valakivel hozass legalább tíz kiló lisztet, csomagban a szárított élesztő filléres tétel és rengeteg mindent készíthetsz otthon, ami olcsó és kiadós.

Sokszor főzök tokányokat, zöldséges rizses szószos husikat, amik nagyon kiadósak. Nálunk nagy kedvenc a pásztortarhonya, szintén sok maradékot felvesz (van, hogy pörkölttel készítem, nem kolbásszal).

2015. aug. 5. 18:27
 44/48 A kérdező kommentje:
Köszi
2015. aug. 5. 18:35
 45/48 anonim ***** válasza:
84%

A kérdező egyszerűen csak kényelmes! Mindenhol van egy "Zsiga bácsi" ,még a városokban is találni belőlük,akiktől a húst olcsóbban megveheted!

Nem láttam még olyan falut,ahol a házaknál ne lenne legalább egy kerti csap,hogy ne tudna a "paraszt" öntözni,de a h.lyéje vesz egy jó hosszú slagot,bent a házban ráköti az egyik csapra és woáláááá,megoldva az öntözés!

Sajnálom,de tényleg csak józan paraszti ész kell az élethez! Pláne ilyen bevétellel,a fejem nem fájna,még ha 10 gyerekem lenne sem,de mivel csak 4 van és városban lakom kertes házban és én a családi+gyest kapom,a Párom meg hiába vállalkozó,az adója,a kocsira néha amit rá kell költeni- ez a vállalkozásához kell!- a ház fél készen,ha így marad nem lesz fűtés benne szóval ezt is csináljuk,meg a hitel elviszi a bevétele nagy százalékát,így igen,lényegében ha nagyon jó egy hónap,akkor is egy 10-es amit össz-vissz tud adni a Párom. A rezsink sem kevés,és a fűtés nincs benne,így marad havonta 50 rugónk,amiből egy 20-as a nagy bevásárlás hó elején (liszt,cukor,étolaj,tészták,tartós tej,wc papír,zsepi,tisztító és tisztálkodási szerek) - és ebben a gázpalack cseréje nincs benne,ezt a lakástámogatásból oldottuk meg eddig,most majd ki okoskodunk valamit,olyan még nem volt hogy sehogy se legyen! Na erre rámegy hogy FIZIKAI MUNKÁT végző ember elé nem tehetsz tésztát,mert mire kimegy a kapun már megemésztette,éhesen nem dolgozhat! Napi egy ezresből nem lehet laktató kaját csinálni 6 főre, úgy hogy ebből a kenyeret,felvágottat vedd meg! Hidd el,tudom! Bár kertes ház de kicsi a kert,csak egy diófa fér,de ahol én felnőttem,tele volt minden udvar gyümölcsfával és ez még mindig úgy van! Pedig kicsi falu!!!

Hidd el arany életed van! és valószínűleg nem vagytok annyira megszorulva hogy megfogadd a tanácsokat amiket ide írtál és ha tényleg sokadjára írtad ki a kérdést.... hát sajnálni tudom a Párod hogy ilyen emberrel hozta össze a sors,hogy csak sajnáltatja magát,de változtatni ne képes!

Lehet lepontozni és jelenteni!!- úgy se járok fel sokszor!

További szép napot! :-)

2015. aug. 19. 07:53
 46/48 anonim válasza:

A kérdés és az érdemben hozzá tartozó válaszok engem is érdeklnek...

OFF:

Nem áll szándékomban védeni senkit,de mielőtt neki estek a kérdezőnek,kicsit gondolkodjatok. Nem biztos ám h déltől estig a pisis,kakis pelusban ül a gyerek,valószínű azért cserél ritkábban mert nincs rá szükség,kvázi max 1-2 x pisil a gyerek. Gondolom 3. gyereknél már a kérdező sem hülye h ne tudja azt,hogy teli pisis és kakis pelusban nem ülteti a gyereket estig.

De támadni mindig könnyebb a másikat.

2015. aug. 25. 16:24
 47/48 anonim ***** válasza:
Meg az se mindegy hogy hány éves a legkisebb?Pelenkás oké,de pl egy ujszülött napi 4-5 ször kakil..De a 2,5 éves fiam napi 1 pelust használ kb,mert szobatisztul s csak akkor adunk rá ha büdit pukizzik és tudjuk hogy kakilni fog..Ajánlom figyelmedbe Facén a bravurósbeosztók csoportot.Esetleg szomszédasszonyt megkérni hogy menjen be neked tescoba s te odaadod a pénzt..Most ha megmondod neki hogy GYermelyi 4tojsos csigatésztát hozzon akkor hoz.
2015. aug. 26. 11:41
 48/48 anonim ***** válasza:
Főzés nagyobb mennyiséget egyszerre, fagyasztás. Pont itt tanultam, hogy a péksüteményt, vagy kenyeret, ha megmarad kiszáradás előtt érdemes lefagyasztani. Teát főzök, nem üdítőt veszünk. Saját márkás cikkek sokkal olcsóbbak általában, ezért érdemes nagyáruházban venni legalább havonta. Az ecetet is ajánlották, én nem bírom a szagát, de tényleg hatásos, csak nekem nem jön be. Rezsin is lehet spórolni, csak figyelni kell, lámpa, standby pl.
2015. aug. 26. 22:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!