Hogy osszam be a pénzt 3 gyerek mellett?
És elég a napi 3 db? Az 2 nappalra és 1 éjszakára.
Mi is úgy csináljuk, ahogy a 20-as, csak mi hetekre osztjuk el a maradékot. Megtervezem a heti programokat és a heti menüt, így ritkán vannak váratlan kiadások.
20 as vagyok.
Nem tudom mekkora a pelusos baba de nekünk 11.000 ft-ból meg van ez kb 180-190 db. Másfél éves a lányom. És jó minőségű, csak mindenféle akciókat felhasználok.
Naaagy OFFF! bocs,de most komolyan! 270- 50-40-40... Marad 150 ezretek 5 főre és falun,ahol termelni lehet magadnak,ahol "Pista bácsi" ad el piaci áron alul,vagy ingyen cseresznyét,csak szedd le,vegyél pár kiló cukrot,egy tasak tartósítót,"Juci néni" ad üveget,és tudsz eltenni télire befőttet., "Zsiga bá' " vág malacot, 900 Ft-os kilós áron (húsbolti ár alatt) ad el "portékát"- ahogy még sok helyen falun mondják ...ergó bár a kenyér duplája a városinak,mert nincs konkurencia,de sok mást olcsóbban tudsz beszerezni,mint én a városon.... és nem elég???? A faluban feltételezem kertes házban laktok,hát termeljetek meg pár dolgot! Vesztek libát,kacsát,ezek igénytelen állatok,megéri tartani! A birka dettó és ha levágjátok,még el is tudtok adni belőle-erre még adózni se kell,hiszen nem rendszeres bevételi forrás! Egy faluban nincs olyan kertes ház,ahol legalább egy gyümölcsfa ne lenne... ezt elteheted befőttnek,ebből főzhetsz levest,lekvárt... olcsóbb és egészségesebb mint a bolti! Fogj össze olyannal akinek kocsija van,írj listát és menjetek el együtt pl auchanba,vagy Lidl-be,attól függ mi van a közelben,ott a cukrot,lisztet,teát,ásvány vizet,azt amit gondoltok(étolaj,tisztálkodási szerek,tisztító szerek...),sokkal olcsóbban megveheted egész hónapra!
Pelenkát én nem vettem márkásat,csak popsitörlőt,de így hogy ömlesztett pelenkát vettem a bababoltban,fele annyiba került int a márkás! A lényeg,hogy ezeket a dolgokat egész hónapra vedd meg ezeket- ismerek olyat is,aki gabona golyót is egész hónapra vett az egyik áruházból,ott 4 gyerkőc volt. Nem házi tejet vettek egy időben,hanem tartós tejet,ezzel is sokat lehet spórolni-bár az igazi tej,ami biztos hogy tehénből/kecsékéből (utóbbit sokan jobban szeretik),biztos hogy a tehénből/ kecskéből jön! és általában 120 Forint / liter áron lehet hordani!
Bocs,több falusi spórtippem nincs!
(Összesen nincs ennyi bevételünk 4 gyerek mellett!)
Déltől estig nem cserélsz pelenkát?
Amúgy valóban az ételen lehet nagyon elcsúszni, ha valaki nem írja, mit kell venni. Össze kell írni, mit főzöl stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!