Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy osszam be a pénzt 3...

Hogy osszam be a pénzt 3 gyerek mellett?

Figyelt kérdés
Hónapelején csp+gyes, és fizetés. A havi bevétel kb 270 ezerft. Az sajnos nem lehetséges hogy nagy boltban vegyem meg az ételt. Csak a pici falusi boltban megoldható. Spórolási tippeket szeretnék kapni.
2015. aug. 2. 17:48
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:

És elég a napi 3 db? Az 2 nappalra és 1 éjszakára.

Mi is úgy csináljuk, ahogy a 20-as, csak mi hetekre osztjuk el a maradékot. Megtervezem a heti programokat és a heti menüt, így ritkán vannak váratlan kiadások.

2015. aug. 2. 20:32
 22/48 anonim ***** válasza:

20 as vagyok.

Nem tudom mekkora a pelusos baba de nekünk 11.000 ft-ból meg van ez kb 180-190 db. Másfél éves a lányom. És jó minőségű, csak mindenféle akciókat felhasználok.

2015. aug. 2. 20:52
 23/48 anonim ***** válasza:
vagyis ha hitel,tartozás lejön,marad 110. ebből 5en éltek. akkor már így is jól tudsz sporolni,mi 3an nem élnénk meg ennyiből. még pl. sütheted is a kenyeret. érdemes beruházn ia kenyérsütőre,fillérekből kijön belőle a kenyér,pl. ha akciósan veszed a lisztet egész hónapra. nekem tejérzékeny és 10ből 8 kenyérben van tejpor,savó ezért sütőm és bizony fele annyiból kijön,ha még olcsóbban veszed,harmad annyiból. érdemes mégiscsak valahogy megoldani azt a nagyobb boltot,akár havi 1x 1 ismerőst megkérni vigyen el kocsival,mert ott csak jobbak az árak ezek a kisboltok marha drágák. ruhákat jókat lehet venni használtan is,vateráról, babás-mamás csoportokból. mamám tud nagyon sprórolni,ő pl. mososgatni nagy edényben,lavórban szokott,az áram használatra is nagyon figyelnek gondolom ti is ha csak 40 a rezsi. ha nem akarod a bölcsit, bár az lenne a megoldás akkor nézelődj valami otthon végezhető munka felé. pl. tudsz varrni? esetleg valami mást? sokan csinálnak ezt-azt a plussz bevételért,én pl. most rácsvédőt varratok egy anyukával,ami körbe éri az ágyat,és nagyon jókat csinál. vagy részmunka idős állás? egy 4 órás pl.?
2015. aug. 3. 09:21
 24/48 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2015. aug. 3. 12:38
 25/48 A kérdező kommentje:
Pelus: igen kitart 3db 1 napra. Reggel, délben és este cserélem.
2015. aug. 3. 12:39
 26/48 anonim ***** válasza:
100%
Hsználj ecetet. Olcsó és kb. mindenre jó. Öblítő helyett, hígítva ablaktisztítónak, felmosásra, fertőtlenítésre. Írj heti, vagy akár havi menüt, erre vásárolj be jó előre. Minél többször mész boltba, annál valószínűbb, hogy felesleges dolgokat veszel. Termelj a ketben! Csökkentsd a rezsit (ledes/energiatakarékos izzó, fürdés helyett zuhany, fogmosás/borotválkozás/mosogatás közben a vizet elzárni, villany lekapcs, ha kimentek a szobából). Süss otthon (kenyeret is). Megsül az a rendes sütőben is, olcsóbb, finomabb. Fagyaszd le a maradék kaját, fagyaszd le az akciós árut.
2015. aug. 3. 13:31
 27/48 anonim ***** válasza:
70%

Naaagy OFFF! bocs,de most komolyan! 270- 50-40-40... Marad 150 ezretek 5 főre és falun,ahol termelni lehet magadnak,ahol "Pista bácsi" ad el piaci áron alul,vagy ingyen cseresznyét,csak szedd le,vegyél pár kiló cukrot,egy tasak tartósítót,"Juci néni" ad üveget,és tudsz eltenni télire befőttet., "Zsiga bá' " vág malacot, 900 Ft-os kilós áron (húsbolti ár alatt) ad el "portékát"- ahogy még sok helyen falun mondják ...ergó bár a kenyér duplája a városinak,mert nincs konkurencia,de sok mást olcsóbban tudsz beszerezni,mint én a városon.... és nem elég???? A faluban feltételezem kertes házban laktok,hát termeljetek meg pár dolgot! Vesztek libát,kacsát,ezek igénytelen állatok,megéri tartani! A birka dettó és ha levágjátok,még el is tudtok adni belőle-erre még adózni se kell,hiszen nem rendszeres bevételi forrás! Egy faluban nincs olyan kertes ház,ahol legalább egy gyümölcsfa ne lenne... ezt elteheted befőttnek,ebből főzhetsz levest,lekvárt... olcsóbb és egészségesebb mint a bolti! Fogj össze olyannal akinek kocsija van,írj listát és menjetek el együtt pl auchanba,vagy Lidl-be,attól függ mi van a közelben,ott a cukrot,lisztet,teát,ásvány vizet,azt amit gondoltok(étolaj,tisztálkodási szerek,tisztító szerek...),sokkal olcsóbban megveheted egész hónapra!

Pelenkát én nem vettem márkásat,csak popsitörlőt,de így hogy ömlesztett pelenkát vettem a bababoltban,fele annyiba került int a márkás! A lényeg,hogy ezeket a dolgokat egész hónapra vedd meg ezeket- ismerek olyat is,aki gabona golyót is egész hónapra vett az egyik áruházból,ott 4 gyerkőc volt. Nem házi tejet vettek egy időben,hanem tartós tejet,ezzel is sokat lehet spórolni-bár az igazi tej,ami biztos hogy tehénből/kecsékéből (utóbbit sokan jobban szeretik),biztos hogy a tehénből/ kecskéből jön! és általában 120 Forint / liter áron lehet hordani!

Bocs,több falusi spórtippem nincs!

(Összesen nincs ennyi bevételünk 4 gyerek mellett!)

2015. aug. 3. 17:10
 28/48 anonim ***** válasza:
100%
Tudod mire folyik el a pénz? Nekem bevált hogy irom a kiadásokat, meglepő lehet összesitve látni mikre megy el hogy észre sem veszed. De tényleg mire költötök el ennyit?
2015. aug. 3. 17:47
 29/48 A kérdező kommentje:
A ház felújítására. Most pl kerítést csinálunk.
2015. aug. 3. 18:26
 30/48 anonim ***** válasza:
90%

Déltől estig nem cserélsz pelenkát?

Amúgy valóban az ételen lehet nagyon elcsúszni, ha valaki nem írja, mit kell venni. Össze kell írni, mit főzöl stb.

2015. aug. 5. 13:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!