Három gyerek mellett van esély elhelyezkedni? Mik a tapasztalatok?
Miért derülne ki, hogy hány gyereked van? A SZAKMAI önéletrajzba nem írja bele az ember a magánéletét.
Tőlem émg soha, sehol nem kérdezték meg (és a törvény se ad rá módot), hogy hány gyerekem van.
"Miért derülne ki, hogy hány gyereked van? A SZAKMAI önéletrajzba nem írja bele az ember a magánéletét.
Tőlem émg soha, sehol nem kérdezték meg (és a törvény se ad rá módot), hogy hány gyerekem van."
Az igaz, hogy az önéletrajzból nem derül ki, ha nem írod bele, de az önéletrajzban benne van, hogy mettől meddig hol dolgoztál. És ha ott lesz egy űr, márpedig lesz, akkor az állásinterjún megkérdezhetik, hogy és mit csinált az elmúlt 3-4-5 évben? És akkor azt mondod, hogy á, semmit, munkanélküli voltam? Meg aztán utána ha netán családi adókedvezményt szeretne igénybe venni netán havi szinten, mert felveszik, akkor utána egyből kibukik, hogy hazudott és akkor már hogy állnak neki az embernek? Vagy amúgy is kiderül, hogy az embernek van gyereke, nem lehet eltitkolni a munkahelyen, aztán ne csodálkozzon az ember, ha úgy állnak hozzá...
De hogy a kérdésedre is válaszoljak kérdező. Az önéletrajzba semmiképpen ne írd bele, mert akkor automatikusan félredobják az önéletrajzodat. Ez tény. Viszont ha eljutsz egy állásinterjúra, akkor pedig ott személyesen meggyőzheted őket, hogy te vagy a megfelelő az állásra és ott elmondhatod azt is, hogy nem jelent gondot a gyerekek elhelyezése, mert meg tudod oldani, van családi segítséged.
Nekem ugyan nem 3, csak 1 gyerekem van, nagyon nehéz volt elhelyezkedni, nekem se volt megoldható a korábbi munkahelyre való visszatérés. De nem a gyerek miatt volt nehéz, hanem az ember sehová szinte nem kell, az az önéletrajzomból nem derült ki, hogy van gyerekem. És én pont az előbb leírt szituációba kerültem bele. Gondolkoztak nagyon a gyerek dolgon, mert mondták is, hogy csak úgy vállaljam el a munkát, ha tényleg meg tudom oldani, de lehetőséget kaptam, ami során bebizonyítottam, hogy alkalmas vagyok a munkára, mondtam, hogy meg is tudom oldani, meg is oldottam mindig, tehát nem kellett itthon maradnom, csak mert mondjuk beteg volt a fiam, de nehéz, ez tény. De nem lehetetlen.:)
Előre ne aggódj, majd eljön az ideje a munkakeresésnek. Annyit írj bele a cv végére: Családi állapot: rendezett.
(boldog babavárást, és készülj fel, bár nehéz, de sok vidámság érkezik a harmadikkal! Már a testvérek is nevelik, már nem aggódjuk magunkat szerteszét, ha tüsszent egyet, laza és vidám a harmadik! Saját tapasztalat:)))
Nem kérdezhetnek rá, de mégis rákérdeznek. Megteheted, h nem válaszolsz, csak akkor bukod az állást, pedig lehet, h esélyes voltál.
Az első válaszolónak pedig valószínű nem volt komyol munkahelye, csak ilyen himihumi 2 személyes kis magyar vállalkozások, mondjuk büfék, gyrosozók, ahol senkit nem érdekel, h van-e gyereked, h mit csináltál eddig, h mit csináltál a gyerekezés miatt kieső években, csak az, h oldd meg a bejárást, a 12-14-16 órázást. Ha nem sikerül, másnap már be se kell menned. A családi adókedvezmény sem téma, mivel be se jelentenek.
Feltételezem a kérdező komolyabb munkahelyet keres.
Amikor a húszas éveim végén jàrtam interjúkra és tovább jutottam abba a körbe, mikor a főnökömmel beszéltem közvetlen, akkor megkérdrzte, hogymik a terveim öt éven belül. És konkrétan azt is, hogy mikor tervezek szülni, még ha ez törvénytelen is... végül megkaptam az állást, de azt mondtam neki, amit hallani akar.
Szóval nagy félelmeim vannak milyen lesz újra kikerülni a munkaerőpiacra és ott majd helyt àllni, de már vàrom is, hogy az életem ne csak a gyerekek körül forogjon. Gondolom nem egyszerű három gyerekkel a munka, háztartás, férj se legyen elhanyagolva stb..., de gondolom nem az egyedüli lennék, aki ezt megoldja. Nem az a fajta nő vagyok, aki azért szül x gyereket, hogy aztán évekig gyesen, gyeten legyen. Most szinte sóvárogva vágyom arra, hogy újra munkába álljak, fizetésem legyen. Meg tudjak nyugodtan enni egy ebédet úgy, hogy nem törölgetem senki száját és nem lesz disznóól a konyhából. Imádom a gyerekeimet és amázt is, aki most születik, de màr sok volt ez a négy év itthon. Nagyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!