Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Odaadnátok piszkos gyerekeknek...

Odaadnátok piszkos gyerekeknek játszin a homokozós játékokat?

Figyelt kérdés

Ahol lakunk kb 2 játszótér van egymástól olyan 8-9 km-re.

Ez van a belvárosban,így majdnem mindenki odajár.

Egyébként igényes hely,most lett felújítva.

Viszont szoktak odajárni piszkos,szakadt ruhás,trágárul beszélő alsóbb osztályú gyerekek is.

A lányom imád homokozni,így elszoktam őt vinni(13 hós)

Múlt héten játszott és bejött a homokozóba 3 ilyen gyerek. Az nem is zavart,hiszen mindenkié,de kérés nélkül elvették a játékait,dobálták a homokot és sártengert csináltak.

Rájuk szóltam,hogy adják vissza a játékainkat ne nyúljanak semmihez,ami a miénk.

Odajött az anyjuk és lehordott minden szar@ázi ri@ancnak meg,hogy fajgyűlölő vagyok stb...

Ti hagytátok volna,hogy játszanak vele,lehet elég lett volna csak áttörölnöm utánnuk.

Mert ugye van olyan íratlan szabály,hogy a homokozós játék "mindenkié"

Leszögezem,hogy nem vagyok az,és előre is elnézést kérek,ha valakinek bántó ez a kérdés!

2015. júl. 30. 22:35
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
65%
Nem közös a játék, az a tiétek. Vigyenek, ha játszani akarnak.
2015. júl. 30. 22:44
 2/41 anonim ***** válasza:
56%
Cuki vagy első csak vigyázz mert legközelebb már eljárás, hogy etesd őket. Amúgy a homok szerinted steril kedves kérdező?! Ha a viselkedés kifogásolható az egész más kérdés, azt nem kell se a játékkal se a származással összefüggésbe helyezni.
2015. júl. 30. 22:45
 3/41 anonim ***** válasza:
80%

Egy alsó tagozatos gyereknek már illene tudnia, hogy más játékát elkérjük, nem elvesszük és homokot nem dobálunk. Velem is volt ilyen, akkor a hat év körüli kislány szabály szerűen kirángatta a két éves lányom kezéből a játékait. (Előtte megengedtem neki, hogy játszon a homokozójátékainkkal, de azt nem úgy képzetem el, hogy a lányom kezéből szedi erőszakosan ki a mi játékainkat.) Akkor én is megkértem ezt a gyereket, hogy ne játsszon a mi játékainkkal. Közben pedig alapvetően sajnáltam a kislányt, a szüleire haragudtam, mert nyilván nem foglalkoznak vele.

A rasszistázást meg nagyon bírom ilyen helyzetben. Attól, hogy valakin cigány, még nem engedhet meg MINDENT magának, rájuk is vonatkoznak szabályok.

2015. júl. 30. 22:46
 4/41 anonim ***** válasza:
24%

én nem hordalak el mindennek csak válaszolok :) (1-es normálisan nem lehet válaszolni?)

igen odaadnám és eszembe sem lenne fertőtleníteni-letörölni utánuk... szerinted a homok amiben játszik a kicsid mennyire lehet tiszta?:)

5/41 sandrachnologic ***** válasza:
46%

Azert ez egy nagyon kemeny megfogalmazás, idézem: "alsobb osztályú". 😐

Ha ugyis piszkosak a gyerekek es a jatek meg homokozos, tehat szinten piszkos akkor miert baj ha játszanak vele? Vagy minden homokozas utan domestosos fogkefevel lesikalod a homokozocuccot? Csak mert a homok sem tiszta am.

En amig nem teszik tönkre valamelyiket nem szólnék, hagy játszanak. Maximum finoman megkérném őket, hogy finoman játszanak vele, nem szeret ed ha tobkremenne. 😊

6/41 anonim ***** válasza:
62%

Három évig jártunk játszótérre. De soha nem jutott eszembe, h a kis "szakadt ruhás, trágárul beszélő alsóbb osztályú gyerekeknek" (nálunk is van ilyen) megtiltsam, hogy a lányom játékaival játsszanak. Egyrészt mert nem akartam, hogy a lányom ezt tanulja meg, hogy szelektálunk...

Egyetlen esetben szóltam rá más gyerekekre, ha valamelyik játékkal nem úgy játszottak, ahogy kellett volna (balesetveszélyesen, vagy esetleg eltört volna pld. a vödör, ha dobálják).

Ha nagyon zavar, otthon elmosod őket és kész.

U.i: Viszont az anyjuk elég bunkó volt. De hát ha anyatigrisek összekerülnek... hát akkor vannak nehéz pillanatok. :) (én szerencsére elég béketűrő vagyok, és egyáltalán nem féltem a gyerekemet sem a kosztól, sem a baktériumoktól. Pedig hidd el, elég igényesek vagyunk mi is) :)

2015. júl. 30. 22:50
 7/41 anonim ***** válasza:
25%

Itt sztem nem az volt akkor a gond,h játszottak a játékaitokkal, hanem a viselkedésük zavart. Amiatt kellett volna szólnod. Biztos nem mondtam volna,h ne nyúljanak a játékainkhoz, de azért szóltam volna,h vigyázzanak rájuk és ne dobálják a homokot. Így sikerült olyanért szólnod, ami nem is zavar, és tényleg úgy jött le,h félted a játékaidat a csóróktól.

Amúgy engem nem érdekelne. Ha nem szívesen adnám utána az én gyerekem kezébe, mert annyira koszosak azok a gyerekek, akkor a játszin hagynám a játékokat. Pár 100 ft, nem viszek drága játékokat ilyen helyre.

2015. júl. 30. 22:51
 8/41 anonim válasza:
62%

Az alsóbb osztályba ugyanúgy tartozhatnak magyarok is nem csak cigányok!!

A másik,hogy akik piszkos környezetből jönnek honnan tudjátok,hogy nem-e poloskás vagy esetleg rühös a gyerek.

(Sajnos ilyen esetekben nagyon gyakran előfordul.

Ha az anya így viszi közösségbe a gyerekét nem hiszem,hogy sok energiát fektetne a higéniára.

Én sem adtam volna oda pedig cigány vagyok,de az ilyeneknek én sem szivesen adnám oda a gyerekeim játékait.

Első válaszoló mindenki magából indul ki,gratulálok!

2015. júl. 30. 22:54
 9/41 anonim ***** válasza:
80%

"Odajött az anyjuk és lehordott minden szar@ázi ri@ancnak meg,hogy fajgyűlölő vagyok stb..."

Vannak tipikusan ilyen anyukák felénk is: naponta elfüstölnek egy ezrest, de a gyereknek venni egy homokozókészletet? Á, dehogy.

2015. júl. 30. 22:55
 10/41 anonim ***** válasza:
18%

"Cuki vagy első csak vigyázz mert legközelebb már eljárás, hogy etesd őket"

Elvárásra gondoltál? Ha igen, akkor erre csak azt tudom mondani, hogy én szabályzom, nem pedig ők. Csak tudod már nem bírtam nézni, ahogy a 6 éves kisgyerek 3x egymás után összeesett az éhségtől. Amikor megkérdeztem, mikor evett utoljára, azt mondta hogy 3 napja. Miután ettek, átvittem az anyjának, és megmondtam neki hogy jelenteni fogom a gyerekjólétisek felé. És ha hiszed ha nem, megköszönte az anyuka. Ez kb 1 hete volt, azóta semmi probléma nincs. Mostmár figyelik őket. Tehát énfelém nem lesz semmiféle elvárás, hisz énis 3 gyerekes anyuka vagyok.

2015. júl. 30. 22:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!