Mihez kezdjek magammal?

Figyelt kérdés

GYES-en levő kismama vagyok, hamarosan megszületik a 3. babám. Szeretnék kitanulni valamilyen szakmát, de úgy érzem semmi sem érdekel, semmi sem hoz lázba, hogy azt a későbbiekben szakmai berkekben szívvel lélekkel végezhessem. A kitartás és az öröm hiányozni fog, így nem érdemes belevágnom sem.

Milyen lehetőségeim vannak, esetleg hogy tudok magammal megszerettetni egy szakmát, hobbit, amiből a későbbiekben profitálhatnék?

Járt valaki hasonló helyzetben, akinek sikerült is boldogulnia belőle a későbbiekben?

Éptő jellegű hozzászólásokat várok, köszönöm!

2015. ápr. 6. 15:29
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
40%
nyiss webáruházat, utána nézni mik a keresett termékek és akár otthon a gép előtt ülve, gyerekek mellett is csinálhatod :Ö
2015. ápr. 6. 16:03
 12/26 anonim ***** válasza:
70%
És, ha fordítva néznénk a dolgot? Nézd meg, hogy milyen piaci rések, hiányok vannak, milyen végzettségű embereket keresnek a leginkább és aszerint gondolkodjunk! Szerintem a lelkesedés nem jön magától, főleg, hosszú-hosszú otthon töltött évek után. De az a tudat, hogy amit tanulsz, az piacképes, és jó eséllyel munkát is kapsz vele, fizetést és önállósságot, lehet motiváló erő, szerintem. Nem ismerem azt a megyét, de utána kéne nézni, mire van kereslet!
2015. ápr. 6. 16:04
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Gyógypedagógusként gondolom szerettél gyerekekkel foglalkozni, és van is 3 lassan. Csanában nem gondolkodtál? Esetleg valami magánóvoda vagy ilyesmi? :) Tuti jól értesz a gyerekek nyelvén! :)
2015. ápr. 6. 16:05
 14/26 A kérdező kommentje:

A webáruház volt az első, ami eszembe jutott. :-) Most is csinálnám, ehhez még lenne kedvem is, csak az a gondom, hogy ha kiváltanám az egyéni vállalkozóit, akkor -50E-rel indítanék és az első hónapokban (évben) nagy eséllyel minuszos leszek. Félek elkezdeni, és nincsenek ötleteim.

De most eszembe is jutott, mi foglalkoztat egy ideje, legalábbis álmodozás szinten. Nagyon szeretem a babás dolgokat, és babás webbolt vagy üzlet nyitásában nagy örömömet lelném. (Csak a gond a tőkehiány és hogy utóbbira kisvárosomban nincs skereslet.)

2015. ápr. 6. 16:08
 15/26 A kérdező kommentje:

Az az igazság, hogy szeretnék elszakadni egy kicsit a gyerekektől. :-) Úgy értem, sokat voltam kisgyerekekkel (5 éve egyhuzamban) és most úgy érzem, felnőtt társaságra van szükségem, mert megőrülök! De ettől függetlenül imádom a gyerekeket. CSaNa és magánovi is képbe került, de az nagyon macerás és nehéz a felételeket megtermteni.

A kereslet... sokat agyaltam ezen, de nem tudom! Úgy érzem, nálunk semmire nincs igazán kereslet, és amire van, az már be van töltve, bejáratottan. Nem tudom, hogy hogy tudnék konkurencia lenni. De mint mondtam, tőke hiányzik,max. webbolt, de az is utánrendelésen. Működhet így?

2015. ápr. 6. 16:13
 16/26 anonim ***** válasza:
90%

ha én gyógypedagógián végeztem volna, akkor továbbszakosodnék gyógytornász-dévény-torna felé. ezt tök magánba lehet csinálni, hatalmas kereslet van rá, míg a gyerekeid oviban-suliban vannak, ki tudsz menni házhoz...

ha csak napi 1 gyereket vállalsz is heti 25E a bevétel...

én ilyesmiben gondolkodnék

2015. ápr. 6. 16:17
 17/26 A kérdező kommentje:
A gyógytornász külön szak, sajnos most már nincs lehetőség továbbszakosodásra, újra kell kezdeni, ha jól tudom. 5 éve végeztem, akkor még így volt. Az újabb 4 évembe telne.
2015. ápr. 6. 16:21
 18/26 anonim ***** válasza:

Szia! Én GYED-en vagyok, a kisfiam 8 hónapos múlt.

Szociálpedagógusi diplomám van, 6 évig dolgoztam is családsegítőben. Szeretnék majd visszamenni, de nem szeretnék mindig ott dolgozni.

Épp ezért elvégeztem egy masszázstanfolyamot. Érdekelt, szeretem is csinálni és a későbbiekben komoly terveim is vannak ezzel kapcsolatban.

2015. ápr. 6. 16:29
 19/26 A kérdező kommentje:
Nálunk annyi a masszőr mint rostán a lik. Nem is keresnek jól, magánban meg nem működik, nincs kereslet rá.
2015. ápr. 6. 16:46
 20/26 anonim ***** válasza:
40%
Én pl nagyon szeretnék védőnő lenni, szerintem vagány lehet. Csak ahol én lakom nincs ilyesmi. Esetleg téged nem érdekel? 3 gyerek után már sokmindent tudsz magadtól, a többit meg megtanulod a képzésen.
2015. ápr. 6. 17:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!