Nagyon vágyom már egy babára. Mit tegyek?
"aztán szeretetet, türelmet hol melyik boltban mennyiért lehet vásárolni???? "
Erősen sarkítasz. A pénztelenség miatti stressz általában a türelmet öli ki elsőként az emberből, hogy legyen helye a szorongásnak.
Nem csak dúsgazdag és éhező létezik, a középutat nem hülyeségből találták ki.
@Gömbike:
Ez pazar,hogy neked van ilyen tuti kis véleményed,de nekünk is van ám. Nem kell pejorative nyilatkozni.
Az,hogy neked így volt jó,az egy dolog. Éppenséggel elsulhetett volna másképp is.
Azért valljuk be, univerzális szinten könnyebb az élet gyerek nélkül.
Vegyünk pl. engem:
-egyedülálló 25 éves nő vagyok
- sokkal többet keresek,mint amire szükségem lenne
-Az egyetemet normálisan, gimi után végeztem el gondtalanul,amikor itt volt az ideje
- napi10-12 órát vagyok a munkahelyemen,amit imádok,megbecsulnek,kiteljesedem benne
- meló után a saját tulajdonú lakasomban pihenek,vagy elmegyek barátokkal,kollégákkal,férfiakkal beülni valahová ( ahogy pl ma is. Reggel7re meló,utána bár,és most értem haza:) )
- megyünk kirándulni baratnoimmel a tengerhez tavasszal,és nem lesz ott szaros segg amit torolgetni kell, csak buli,pasik,pihenés
- bármikor elmehetek bárhová,kezembe vehetek egy könyvet,szabad vagyok mint a madár. Ezt semmi pénzért nem adnám fel.
Kérdező,te komolyan minderről a tapasztalatrol es fontos eletfazisrol lemondanal? Hát ne legyél hülye!
Kedves "utolsó"
A Te xaros seggedet is törölgette valaki!!!
Nem hinném, hogy köszönetet, hálát várna érte!
De legalább az ANYASÁGOT, mint olyat azért egyikteknek sem kellene ennyire megalázónak felvázolni!
Ti is egy Édesanya-Édesapa gyermekei vagytok, nem kölykök, akik éjjel bőgnek, és xarszagot kell utánnatok szagolni.
Éljetek, szórakozzatok, pasizzatok, nyaraljatok, teljesedjetek ki. Fene bánja!
Nem vagyunk egyformák.-milyen jó!!!-
Az emberiség a fejlettnek kikiáltott országokban szépen fogyóban van :-D Az ilyen gondolkodásmódu emberekre a kutya sem foga ajtót nyitni, ha megöregszenek.
-azt nem állitom, hogy ha az embernek gyermeke van, akkor öregségére támasza is lesz, de ha "adott", akkor nagy valószinüséggel a gyermekére is számithat.
Márpedig Ti sem lesztek mindig 20-30 évesek!!!!
Azért éljen a szabadság, a szingliség, éljen a pénz.
A többi nem számit! Fogyassz, pusztits! A Föld majd visszavág :-D :-D mint teszi már sok helyen.
Jó lenne elgondolkodni az élet mibenlétén!!!
Kérdezzétek már meg a szüleitektől, hogy annak idején miért is vállalták a xarszagu bőgős valótokat!!!!!!!
akkor Ők is hülye eszementek voltak ???? -most függetlenül attól, hogy Édesanyátok hány éves volt, mikor születtetek-
-már bocsánat!!-
üdv.Edit
Nem, nem függetlenül attól, hogy hány évesek voltak Gömböc, ugyanis erről szól a kérdés. Hogy mennyi idősen.
Látom, hogy nagyon jó itt verni a nyálad, és kapni a koncon, de eléggé hülyét csináltál most magadból :).
Itt pontosan az a kérdés, hogy hány évesen, és a mondandóm lényege az volt, hogy ezeket az életfázisokat gyerek nélkül megélheti, kipróbálhatja és utána, ha neki ez nem kell, akkor jöhet a gyerek.
De ha gyerek van, azt már nem lehet visszatuszkolni. Én csak annyit tanácsoltam a kérdezőnek, és igen, életkorára való tekintettel, hogy ne dobja el magától a fiatalságát, úgy, hogy még ki sem próbálta, hogy milyen szabad, igazi fiatalnak lenni. EZ egy soha vissza nem térő alkalom, most tudja igazán kipróbálni ezeket a dolgokat, és bizony a gyerekezésnek a mai világban 18 évesen nincs itt az ideje.
Ha tetszik neked, ha nem.
Gombica: itt nem arrol van szo, hogy a sz@ros seggel problema lenne, barmelyik szulo orommel mossa ki a teste gyumolcset a sz@rbol. Arrol van szo, hogy egy fiatal lany, aki egy ilyen ferfi markaban van, aki erzelmileg zsarolja ot, jobban teszi, ha fuggetlen marad a ferfitol, de legalabbis addig, amig a sajat jovojet megalapozza rendesen. Az teljesen termeszetes, hogy a kerdezo vagyik egy babara. En is vagytam ra 18 evesen, aztan 20 evesen elmult. 24 eves koromban megint volt egy ev, amikor majd' megvesztem erte, aztan megint elmult. Es nem banom, hogy ilyen hullamzo, azt meg kulonosen nem banom, hogy nincs meg mellettem mondjuk egy 10 eves gyerek 30 eves koromra. Rengeteg elmenybol kimaradtam volna az elmult 10 evben... Biztos vagyok benne, hogy a kerdezo nem fog rank hallgatni, hiszen a leirasabol is latszik, hogy bar azt mondja, nehez dontes elott all, o mar igazabol eldontotte a dolgot. Sajnalom, hogy ilyen helyzetbe sodorja magat, mert nagyon nehez elete lesz. Mielott barki is (gombica) arra sarkallna a kerdezot, hogy nyugodtan vallaljon gyereket, gondolkozzon el azon, hogy a ferfi, aki mellette van, mennyire megbizhato es mennyire egeszseges elme. Azt keri a lanytol, hogy hagyja ott az iskolat! Konyorgom, hogy mondhat ilyet egy olyan ember, aki joletre, biztonsagra torekszik?! Valaki korabban irta, hogy a markaban tartja a lanyt es ha normalis ember lenne, akkor nem az iskola kornyeken keresne baratnot maganak felnott letere! Na ezzel a hozzaszolassal melysegesen egyet ertek!
En abbol ndulok ki, hogy lattam mar hasonlo, sot egy az egyben ilyen szituaciot! A legjobb baratnom ugyan ebbe a hibaba esett, mikor kozepiskolasok voltunk! Foggal-korommel kuzdottem erte, konyorogtem neki, hogy legyen esznel, de nem hallgatott ram. Ott hagyta az iskolat, szult egy gyereket, elkoltozott egy isten hata mogotti helyre a "szerelmevel", kb 2 evig egyutt eltek egy nyomortelepen, ahol az utcaban a hazakat csak a lelek tartja, putrik sorakoznak egymas mellett es 2 ev utan a fiu rajott, hogy ennyi eleg volt az apaskodasbol, utcara dobta a baratnomet gyerekkel egyutt. O meg mit tehetett? Bekoltozott egy szomszedhoz, ahol kb 40 nm-en laktak mar akkor 9-en, most veluk egyutt 12-en vannak. A baratnom a csaladjahoz nem mer visszamenni, mert borzasztoan osszeveszett veluk a terhesseg miatt. Munkaja nincs, mivel vegzettseg nelkul, gyerekkel a nyakaban nem kell sehova! Hozza teszem, o maga nem roma, de most mar romak kozott kell elnie... Kinek is lett igaza? Nekem, meg az olyanoknak, akik itt is azt tanacsoljak, hogy legyen mar esznel a kerdezo! Es kinek a hibaja, hogy ez tortent? A leanyzon kivul az olyanoke, mint te, gombica, akik a hasznos tanacsaikkal, meg csodas tapasztalataikkal arra biztattak, hogy menjen csak a feje utan, sot oruljon, hogy ilyen fiatalon sikerult :(
A barátnőm anyukája a helyi családsegítő vezetője. Rengeteg hasonló korú "ügyfele" van,mint te. Tudod ilyen helyzetben, amikor valaki 18-20 húsz évesen szül szinte a semmire, kizárólag a pasija pénzére alapozva, én csak a gyereket sajnálom.
Imádnivaló a fiatalok naivitása,hogy két év után elhiszik a szerelem 1000%-ra örökké tart. Tudod, imádom a férjem, nem vagyunk már gyerekek, 10 éve együtt vagyunk, de én nem merném 1000%-ra kijelenteni,hogy nem hagyhat el,hogy nem válhatunk el. De a mai világban az sem tartom egy felelősségteljes embernek, aki arra kéri a párját,hogy egy sz.aros érettségit ne csináljon meg, inkább szüljön.
Gömbicica! Jól írták, itt pont az életkor a lényeg. Egyébként anyukám sem volt leányanya hála Istennek, bátyámat 28, engem 32 évesen szült. Pont mint én. A fiamat 28 évesen vállaltam, a tesó most jön. És persze az életkor sem garancia,hogy minden jól fog alakulni, de teszem azt,ha holnap Isten ne adja megözvegyülök, vagy elhagy a férjem, akkor van annyi munkatapasztalatom (mert a főiskola után még dolgoztam is), hogy egy hangyaf.sznyival nagyobb esélyem legyen munkát találni, mint annak, aki érettségi után rögtön szült.
Én abszolút amellett vagyok, mint itt a többség, hogy nagyon korai lenne kisgyermeket vállalnod, Kérdező.
De amellett képtelen vagyok elmenni, hogy milyen stílusban, modorban képesek ezt felnőtt emberek közölni. A kérdező nem fogja jobban megérteni, elfogadni azt a választ ami a sárba döngöli, sőt ebben a korban még a legtöbben daccal válaszolnak az ilyen stílusra. Ahelyett, hogy normális emberi stílusban (ahogy azért szerencsére egy-két ember tette), emberszámba véve ráébresztettétek volna, hogy miért butaság bebizonyítottátok, hogy hiába ő fiatal és meggondolatlan a nála 10 évvel érettebb emberek sem tudnak, csak alpári stílusban megnyilatkozni. És ezzel a modorral csak azt éritek el hogy véletlenül se gondolkodjon el a válaszotokon, csak dühösen bezárja az oldalt.
A mondanivaló sokkal komolyabban vehető, ha higgadt és érvekkel el van magyarázva.
Kedves kérdező, nagyon korai és meggondolatlan lépés lenne a gyerek, kérlek, akik normálisan elmagyarázták miért, azt fontold meg!
Hát,stílus ide,stílus oda, akkor sem normális,hogy ott akarja hagyni a középiskolát azért,hogy szüljön. Ez borzalmas ötlet, az egész életét tönkreteheti ezzel.
És akkor ilyen gömböckék még biztatják is a hülyeségre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!