Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nagyon vágyom már egy babára....

Nagyon vágyom már egy babára. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
18 éves lány vagyok, majd csak jövő májusban fogok érettségizni de én már most nagyon szeretnék babát. Körülöttem most sok várandós nő van és emiatt még jobban szeretném, minden gondolatom ekörül forog. Van egy barátom lassan 2 éve, ő 10 évvel idősebb nálam és már ő is szeretné nagyon, már azt is mondta, hogy hagyjam ott a sulit de azért én még le akarok érettségizni. Nagyon jó a kapcsolatunk és mindketten ugyanazt szeretnénk. Már dolgozik és van biztos fedél a fejünk fölött, ha nem járnék már iskolába biztos vagyok benne, hogy már elkezdtük volna. Viszont azt is mondta nekem, hogy nagyon szeret és soha nem hagyna el, viszont ő maximum 2-3 évet tudna várni ha nagyon muszáj. Ha addig nem akarok gyereket akkor már meggondolná. Most lehet, hogy nekem fogtok esni, hogy nem szeret igazán de én tökéletesen megértem őt. Egyedül ez a dolog az ami miatt rossz a nagy korkülönbség közöttünk. Másrészt meg ott van a családom... biztosan nem örülnének neki ha 20 évesen szülnék egy gyereket, ugyanakkor arra is gondolnom kell, hogy ez az én életem és mindent én döntök el, a döntéseimért én vagyok a felelős. Szerintem nem kellene, hogy ebben az esetben érdekeljen az, hogy ki mit szólna hozzá. Ezt az iskolát mindenképpen be akarom fejezni, de nem tudom, hogy utána hogyan tovább. Szerintetek mit tegyek? Nehéz döntés előtt állok.
2015. márc. 12. 15:56
1 2 3 4 5
 1/48 anonim válasza:
86%
vegyél egyet játékboltban már olyat is kapni ami összefossa magát ;)
2015. márc. 12. 16:01
 2/48 anonim ***** válasza:
85%
Tanulj, ne szülj. Nem vár? Nem szeret. Vége...
2015. márc. 12. 16:04
 3/48 anonim ***** válasza:
85%

Nézd, lehet nem leszek népszerű, de szülj nyugodtan 20 évesen, és majd megtudod, milyen nehéz utána.

Mások gyerek nélkül is alig tudnak elhelyezkedni. Más kérdés, ha a jóval idősebb párod el tud tartani benneteket (és nem kivagyiskodik a pénzével, hogy ő az egyedüli kereső). Én is imádom a babákat, a sajátomat a legjobban, de 20 évesen nem szültem volna.

N 28

2015. márc. 12. 16:05
 4/48 anonim ***** válasza:
82%
Első, nagyon megnevettettél:D köszi
2015. márc. 12. 16:06
 5/48 anonim ***** válasza:
94%
tudom sablonszöveg de várnod kell.jobb lene ha érettségi után dolgoznál pár évet vagy szakmát szereznél.szép dolog hogy így vágy az anyaságra de inkább éld ki ezt az érzést egyenlöre a környezetedben lévö babákon!:)
 6/48 anonim ***** válasza:
94%
Én biztosan várnék még. Ha nem dolgozol gyerekvállalás előtt nem fogsz kapni sem táppénzt sem gyedet. Ha a pasid jól keres és el tud tartani akkor is gondolj bele teljesen tőle fogsz függeni anyagilag, és mindenhogy. És ha esetleg mikor már megvan a baba és utána mentek szét, és a párod szeretné magának a gyereket, neked mi lesz a kezedben? Megkéred a szüleid, hogy fogadjanak be gyerekkel együtt? Gondolkodj előre! Az, hogy max 2-3 évet tudna várni az sem érthető, egyáltalán! Amikor téged választott, ebbe bele kellett volna gondolnia, hogy lehet te majd csak később szülnél. Én semmiképp nem szülnék rögtön iskola után, soha nem hagynám, hogy valakitől is ilyen mértékben függjek.
 7/48 anonim ***** válasza:
100%

"ez az én életem és mindent én döntök el, a döntéseimért én vagyok a felelős."

Ezt nagyon jól látod, ugyanakkor ha később rájössz, hogy nem ez volt a legjobb döntés, akkor is egyedül magadat hibáztathatod majd. Gyereknevelés közben nem sok lehetőséged lesz szakmát, végzettséget szerezni - anélkül pedig munkát sem fogsz kapni. Persze ha az a célod, hogy majd örökre eltart titeket a szerelmed, akkor rendben van, de nem túl értelmes dolog lenne erre alapozni az egész életedet (és természetesen ott van az is, hogy szétmentek, hiába szeretitek nagyon egymást. Te a következő néhány évben pont rengeteget fogsz még változni, simán lehet, hogy úgy alakul, mégsem maradtok együtt.)

Én most 20 éves vagyok, a barátom velem egyidős, és 4 éve vagyunk egy pár. Minden vágyam, hogy anya lehessek, nagyon türelmetlen vagyok, de előbb meg kell teremtenem az ehhez szükséges feltételeket. Jelenleg még tanulok, szeretnék végzettséget és utána dolgozni is pár évet a gyermekvállalás előtt, különben esélyem sem lesz később munkát találni.

2015. márc. 12. 16:16
 8/48 anonim ***** válasza:
100%

Tudom kár tanácsot adni, hiszen tapasztalatból tudom, hogy fiatalon senki nem fogadja el a tanácsot ha pontosan tudja mit is akar.

Anno annak idején én sem hallgattam senkire. 20 évesen már 3 éve dolgoztam a szakmámban (én szakmát tanultam, nem érettségiztem) amikor a férjem nagy szerelmesen közölte, hogy akár jöhet baba is. Én is szerelmes voltam, és kiröhögtem volna azokat akik azt mondták volna, hogy "hé..Angi.. ne hidd, hogy örök szerelemben élsz" ÍGy belevágtunk a babaprojektbe. Annyi mentségünk volt, hogy addigra már mindketten évek óta dolgoztunk, és tudtunk venni vidéken egy kis 2 szobás parasztházat. 20 évesen megszületett a fiam. Nagy volt ám az öröm egy ideig. Utána jöttek a gondok. Kiderült mégsem olyan nagy a szerelem, és egyre jobban kezdtünk eltávolodni egymástól. Otthon voltam a kicsivel, és egyre többször a fejemhez vágta a férjem, hogy ő a pénzkereső a családban, szóval ne járassam a számat. Amikor óvodás lett a fiam, el se tudom mondani hány munkahelyre mentem jelentkezni. Akkor még nem volt internet meg email, mindent személyesen kellett intézni. Telefonálni, elmenni a munkahelyre és remélni te leszel a szerencsés akit felvesznek. Rengeteg próbanapon voltam, és mégsem engem alkalmaztak. Volt, hogy simán a szemembe mondták, hogy nem vesznek fel mert kis gyerekem van. Emlékszem az egyik cég ugyanezt a kifogást mondta, hogy gond a kisgyerek mert mindig betegeskednek, és én meg táppénzre mennék. Erre én azt mondtam, hogy akár írásba is adom, hogy 1 napot nem leszek otthon a gyerekkel ha beteg, majd a mama vigyázz rá. Erre a főnök..

- sajnos ez az egyik gond. A másik, hogy még fiatal, és szülhet bármikor megint..és akkor itt maradnak ember nélkül.

Nem írom le mi volt a válaszom, csak annyit, hogy nem egy munkahelynél jártam így. A munkakeresés időszaka alatt még rosszabb lett a házasságunk. Szerelem már rég nem volt. Mire a fiam 7 éves lett, már el is váltunk. Én meg ott álltam egy gyerekkel, hogy nem volt semmim. Volt szakmám, de ennyi. Kemény árat fizettem a fiatalkori lépésem miatt. Félre ne értsétek. Imádom a fiamat, és őt soha nem bántam meg. De ha visszafordulna az idő kereke, és újra lehetne választani akkor csakis 25 év felett szülnék. Hosszú út volt, mire ma azt mondhatom, hogy végre van valamim, végre nem függők senkitől.

42/N

2015. márc. 12. 16:24
 9/48 anonim ***** válasza:
100%

"van biztos fedél a fejünk fölött"

Na rögtön ez egy óriási tévedés! Az ő feje fölött van biztos fedél. Még ha el is venne feleségül az az ő különvagyona maradna. Téged bármikor kirakhat onnan, és te meg se nyikkanhatsz. Drága szívem szüljél nyugodtan a semmire, nulla élet- és munkatapasztalattal, végzettség nélkül. Csak aztán majd ne sírjon a szád, ha csávó kirak, te meg ott állsz majd csupasz seggel, egyedül. Lehet hogy ez most csúnyán hangzik, de rózsaszín álomképekből nem lehet biztos életet felépíteni. De egy dologban igazad van, ez a te életed, úgy cseszed el ahogy akarod, és ez egyedül a te felelősséged.

10/48 anonim ***** válasza:
61%
ugye viccelsz?!30 évvel ezelőtt nem volt különleges, sőt hétköznapi volt 20 évesen szülni, de ma már nézz már el egy nőgyógyászatra, ahol sorakoznak a pocakos nők! Milyen nemzetiségűt látsz terhesen, aki 18-20 éves? Ma már az a "divat", hogy felépítjük az életünket, a körülményeket ahhoz, hogy utána gyereket szüljünk felelősségteljes felnőttként. Te még gyerek vagy. Mondom ezt 27 évesen. Én még emlékszem rá, hogy 18 évesen hogyan láttam a világot és mennyire azt hittem, hogy felnőtt NŐ vagyok, de most már tudom, hogy egy felelőtlen, tapasztalatlan gyerek voltam.... 27 éves vagyok és babát szeretnék, rajta is vagyok a párommal, de még most is sokszor elgondolkodom azon, hogy kész vagyok-e rá, felnőttem-e hozzá. Te nem nőttél még fel hozzá! CSak felnőtteskedsz és erősen hiszed magadról, hogy az is vagy, pedig valójában csak egy kis fruska... A párod meg egy felelőtlen majom, ha ilyenekkel zsarol téged, hogy 2-3 évet tud várni. Hát konkrétan még legalább 5-öt kellene várni! Nem való hozzád az a pasi egyáltalán.. nem egészségesen gondolkodsz, hülye vagy. Engem feldühít, az ilyenek miatt tart itt a világ, ahol tart, mint amilyen vagy te is. Az ilyen eszetlen ki fruskák miatt, akik telepotyogtatják a világot gyerekekkel, de eszük még nincs elegendő ahhoz, hogy értelmes embert neveljenek a gyerekből....
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!