Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nagyon vágyom már egy babára....

Nagyon vágyom már egy babára. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
18 éves lány vagyok, majd csak jövő májusban fogok érettségizni de én már most nagyon szeretnék babát. Körülöttem most sok várandós nő van és emiatt még jobban szeretném, minden gondolatom ekörül forog. Van egy barátom lassan 2 éve, ő 10 évvel idősebb nálam és már ő is szeretné nagyon, már azt is mondta, hogy hagyjam ott a sulit de azért én még le akarok érettségizni. Nagyon jó a kapcsolatunk és mindketten ugyanazt szeretnénk. Már dolgozik és van biztos fedél a fejünk fölött, ha nem járnék már iskolába biztos vagyok benne, hogy már elkezdtük volna. Viszont azt is mondta nekem, hogy nagyon szeret és soha nem hagyna el, viszont ő maximum 2-3 évet tudna várni ha nagyon muszáj. Ha addig nem akarok gyereket akkor már meggondolná. Most lehet, hogy nekem fogtok esni, hogy nem szeret igazán de én tökéletesen megértem őt. Egyedül ez a dolog az ami miatt rossz a nagy korkülönbség közöttünk. Másrészt meg ott van a családom... biztosan nem örülnének neki ha 20 évesen szülnék egy gyereket, ugyanakkor arra is gondolnom kell, hogy ez az én életem és mindent én döntök el, a döntéseimért én vagyok a felelős. Szerintem nem kellene, hogy ebben az esetben érdekeljen az, hogy ki mit szólna hozzá. Ezt az iskolát mindenképpen be akarom fejezni, de nem tudom, hogy utána hogyan tovább. Szerintetek mit tegyek? Nehéz döntés előtt állok.
2015. márc. 12. 15:56
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
100%
10-es ,teljesen egyetértek veled,így nincs hozzáfűznivalóm!
2015. márc. 12. 17:43
 22/48 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, én nem foglak elítélni, lehordani, hiszen mindenki úgy csinálja meg a saját szerencséjét vagy kezd önsorsrontásba, ahogy csak akar, a végén reméljük, hogy mindkét esetből csak tanul az ember jobb esetben. Viszont, ha nem haragszol, akkor én mint abszolút kívülálló, leírnám, hogy mit látok a döntéseid és a motivációid mögött, hátha esetleg évekkel később magadba nézve te is ezekre a következtetésekre jutsz majd, remélve, hogy a lehető legjobb irányba indultál el. Azt írod, hogy tizennyolc éves vagy, és tizenhat éves korod óta vagy egy férfivel, aki akkor huszonhat éves volt. Én itt látom az igazi problémát, a korkülönbségben, és a barátod nyilvánvaló frusztráltságában, amely megakadályozta abban, hogy a korabeli nőkkel (nem gimnazista kislányokkal) érett, felnőtt kapcsolatot alakítson ki. Ebből fakadóan önkéntelenül is olyat keresett, aki még formálható. Te abszolút ilyen vagy (szerintem, ha kicsit jobban nyomná - és még fogja is, mert ez ilyen fajta dolog - akkor simán otthagynád a sulit), a kedvére irányíthat téged, a szabhatja neked a nevetséges feltételeit (egy felnőtt nő, ezért már röhögések közepette kivágta volna, mint macskát...), csak azért mert tisztában van vele, hogy ő az uralkodó fél (máshol valószínűleg nem lehetne az, ezért csúszhatnak ki olyan botorságok a száján, hogy meg akarja szabni, hogy hány éven belül lesz gyerek), hogy NEKI (nem pedig nektek) fedél van a feje felett, és hogy már most ilyen könnyedén függésbe hozhat téged magával. Kérdező, ne csinálj hülyeséget, szépen kérlek. Én valahányszor gondolkodtam valamin, a legjobban mindig akkor jöttem ki a dologból, ha a szüleimre hallgattam. Mindenképp végezd el a sulit, tanulj tovább, szélesítsd a látóköröd, tanuld meg megformálni a saját véleményedet, személyiségedet (mert most ez a férfi olyan szinten rajtad van, hogy még egy ilyen komoly döntésben sem tudsz rendesen belelátni a dolgokba), dolgozz, tapasztalj, és lehet, hogy közben egyik napról a másikra véget ér a nagy szerelem. Akkor, így nyugodtan léphetsz ki belőle, de egy kisgyerekkel a nyakadon már nem (tényleg kíváncsi lennék minden rosszindulattól mentesen, hogy te utána hogyan képzeled el az életet? Mármint a gyermekszülés után.), és most nem akarok közhelyesen beszélni, pláne mert én is a napokban vetettem véget az első, még inkább gyerekkori kapcsolatomnak (és emlékszem, hogy 18 évesen, mikor már jó ideje együtt voltunk kb. én is azt hittem, hogy örökre együtt leszünk, és aki mást mond, az nemes egyszerűséggel h*lye - most mégis szakítottunk, pedig én is akartam tőle babát, összeköltözést, mindent), de egy tizenhat éves korban köttetett szerelemre ne alapozd az életed (pláne ne ennyire!), mert ha mégis vége lesz, akkor utána mid lesz? Egy kisgyerek meg a GYES, meg mész haza anyukához lakni (tudom, tudom, soha nem lesz vége, de... Ha olvasgatsz itt a kérdések között, akkor beláthatod, hogy akik válnak pl. ők sem így gondolták, ők sem szakításra rendezték be a kapcsolatukat)? Tudom, hogy szereted ezt a férfit, de soha nem hagyd magad függni senkitől sem. Dönts jól! :)
2015. márc. 12. 17:44
 23/48 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerű őket is megérteni ha belegondoltok.

Eszük ágában nincs dolgozni,majd valaki eltartja őket stb,a babavárás tök jó ,a kisbaba tök cuki,de mi lesz ezután?????Én 26 évesen szültem,2.5éves a lányom,most kezdődik igazán az élet!most vissza munkába,gyerek oviba,de ezt fiatalon nem látják!Nem tudják átlátni.és az az igazság nem is akarják.Szomorú,hogy így gondolkoznak.:(

2015. márc. 12. 17:45
 24/48 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, a kérdés nagyon egyszerű: ha teherbe esel, szülsz és utána a párod eltűnne, tudnál mihez kezdeni?

Ami erre a válasz, ugyanaz a kérdésedre is.

2015. márc. 12. 17:47
 25/48 anonim ***** válasza:
100%
Tönkretennéd az életedet! Fiatalon mindenről le akarsz mondani? Tanulás, utazás, barátokkal nyaralás? Siker a munkahelyen? ezek klassz dolgok és ha nem muszáj nem kéne lemondanod róluk! bőven ráérsz gyerekben gondolkodni!
2015. márc. 12. 17:58
 26/48 gömbicica ***** válasza:
13%

-az iskolát mindenképpen befejezném

-ha van hol lakni, én suli után nem gondolkodnék sokat) 20,- 24 évesen szültem a fiaimat) sose bántam meg.

-viszont!!!! nem tudom, hogy a gyermek után kapható járandóságok milyen feltételek után járnak?

nem tudom most hogy hiják, gyes, gyed, anyasági, ....????

lehet, hogy ez valamennyi munkaviszonyhoz van kötve.

viszont véleményem szerint ezen kivül nem sok előnyét látnám annak, hogy dolgozok pár évet és akkor vállalok gyereket.

nagyon jó fiatal anyukának lenni. én szerettem )

baráti viszonyt ápolunk a gyerekeinkkel)

2015. márc. 12. 18:10
 27/48 gömbicica ***** válasza:
20%

most olvasgatom mások mit is irtak, mert közben félig megirva maradt a gondolatom(((

azokhoz pár szó, akik 30 felett vállalják az első gyereküket.

-90 %- hogy nem jön össze elsőre az első gyerek.

-a másodiknak még kevesebb az esélye 30 felett -a statisztikákat látva-

-3.4. gyerek 35-40 évesen tök jó, de első gyerekhez????

Vagy már 50, aztán épp csak érettségizett gyereked van.

Drága Anyámnak én 30 éves korában születtem. megfogadtam, hogy én fiatal anyuka akarok lenni!!!

teljesen más volt azon osztálytársaim szülő-gyerek kapcsolata, akik fiatalabb szülők gyerekei voltak.

én hátránynak itélem meg a gyerek szempontjából az idősebb korban szülést.

mindenki azzal jön, hogy megteremtse a körülményeket. az a rohadt pénz!!!

aztán szeretetet, türelmet hol melyik boltban mennyiért lehet vásárolni????

azt nem mondom, hogy egyszobás albérletbe vállaljon egy pár gyerekeket!

De jelen esetben lenne otthona a kérdezőnek.

A másik felet pedig azért értem meg, mikor azt nyilatkozza, hogy pár évet tud csak várni, mert Ő felette is szaladnak az évek.

Az egyik munkatársam pl. 50 lesz jövőre 2.-os gyereke van.

az első kapcsolatából nem lett csemete, a másodikból pedig később(

most ez miért is jó?

2015. márc. 12. 18:20
 28/48 anonim ***** válasza:
91%
Gömbica: tok jo, hogy itt jo nehanyan igyekeznek eszhez teriteni ezt a felelotlen kislanyt, te meg jossz a hasznos unszolasoddal, hogy ne feljen belevagni. Persze olvastam, hogy az ellenkezo dontes elonyere is kitertel egy jelentosegtelen ropke mondat erejeig, de azert te aztan jocskan kepviseled a leanyzo erdekeit azzal, hogy a fiatalon szulesre unszolod. Elszalad az ido a masik fel folott?! Egy 28 eves pasirol beszelunk... Biologialiag es mindehogy belefer az idejebe, hogy legalabb az iskola befejezeset megvarja, mielott gyereket csinal a kerdezonek, aki per pillanat meg sajat maga is majd hogy nem gyerek! Neked bejott az elet, de jo, de szuper, tapsvihar.... Ha neked sikerult, akkor mindenkinek sikerulni fog! Hajrá fiatalok, csináljatok mindannyian gyereket! Tudod, akkor is lehet barati kapcsolatot kialakitani a szulovel, ha nem majdnem ugyan annyi idos, mint en. 60 eves az anyam, 30 leszek es baratnok vagyunk es voltunk is egesz eletemben. Szulhetett volna 20 evesen is, de akkor vajon mindenem meglenne, ha nem lenne szakmaja, iskolai vegzettsege, nem felnottkent nevelt volna engem? Peldat vettem rola! Inkabb maradtal volna csendben, mert nyilvan nem a 30 masik egyforma velemenyre fog hallgatni a kerdezo, hanem a te h"lyesegedre, mert egyedul te vagy az, aki melle all es biztatja ot. Maris okosabbnak hiszi magat a leanyzo. Gratulalok!
2015. márc. 12. 18:42
 29/48 anonim ***** válasza:
87%

Kedves 27-es! Engem anyám 24 évesen szült, de se türelme nem volt, sem alap szeretetet nem kaptam tőle. Ezek a tulajdonságok és képességek nem kor függvényei.

Ha hiszed ha nem, 47 éves anyukának most 13 éves a lánya, és legnagyobb barátnők, szuper a kapcsolatuk. Talán mert nem vagyunk egyformák :) Nem minden ötvenéves savanyú, tinédzsereket szidó majom.

2015. márc. 12. 19:17
 30/48 gömbicica ***** válasza:
17%

"Fiatalon mindenről le akarsz mondani? Tanulás, utazás, barátokkal nyaralás? Siker a munkahelyen? ezek klassz dolgok és ha nem muszáj nem kéne lemondanod róluk! bőven ráérsz gyerekben gondolkodni!"

aztán miről mondana le? én gyerek mellett is tudtam tanulni) munkánk is van) barátaink is vannak, nyaralni is eljutottunk)

siker? ki mit nevez sikernek.

lehet lepontozni!

És megjegyzem én nem a kérdező mellé álltam, én véleményt mondtam.

Ami ugye olyan mint a s.lyuk, mindenkinek van egy. -bocsánat!-

A zöm karriert épitene, utazna,....

hát tegye) mindenki saját sorsának a kovácsa :)

Az élet mindig adja magát.

2015. márc. 12. 20:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!