Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nagyon vágyom már egy babára....

Nagyon vágyom már egy babára. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
18 éves lány vagyok, majd csak jövő májusban fogok érettségizni de én már most nagyon szeretnék babát. Körülöttem most sok várandós nő van és emiatt még jobban szeretném, minden gondolatom ekörül forog. Van egy barátom lassan 2 éve, ő 10 évvel idősebb nálam és már ő is szeretné nagyon, már azt is mondta, hogy hagyjam ott a sulit de azért én még le akarok érettségizni. Nagyon jó a kapcsolatunk és mindketten ugyanazt szeretnénk. Már dolgozik és van biztos fedél a fejünk fölött, ha nem járnék már iskolába biztos vagyok benne, hogy már elkezdtük volna. Viszont azt is mondta nekem, hogy nagyon szeret és soha nem hagyna el, viszont ő maximum 2-3 évet tudna várni ha nagyon muszáj. Ha addig nem akarok gyereket akkor már meggondolná. Most lehet, hogy nekem fogtok esni, hogy nem szeret igazán de én tökéletesen megértem őt. Egyedül ez a dolog az ami miatt rossz a nagy korkülönbség közöttünk. Másrészt meg ott van a családom... biztosan nem örülnének neki ha 20 évesen szülnék egy gyereket, ugyanakkor arra is gondolnom kell, hogy ez az én életem és mindent én döntök el, a döntéseimért én vagyok a felelős. Szerintem nem kellene, hogy ebben az esetben érdekeljen az, hogy ki mit szólna hozzá. Ezt az iskolát mindenképpen be akarom fejezni, de nem tudom, hogy utána hogyan tovább. Szerintetek mit tegyek? Nehéz döntés előtt állok.
2015. márc. 12. 15:56
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
100%
Szerinted milyen felnőtt ember mondja azt, hogy hagyd ott a sulit? Nekem rögtön olyan ugrik be, aki nem akarja, hogy saját kereseted legyen, csak egy csicska legyél, gyereket meg azért akar, hogy azzal lefoglaljon téged, és ne pattogj.
2015. márc. 12. 16:33
 12/48 A kérdező kommentje:

Mondanám, hogy meglepő de igazából nem lep meg. Az ember feltesz egy normális kérdést normális hangnemben normális válaszokra várva. Erre mit kap? Mindenki (tisztelet a kivételnek, és köszönöm!) nekiesik mintha Isten tudja mit kérdezett volna.

#10, te eszednél vagy? Most komolyan... szerintem kicsit gondolkozz el a modorodon és magadon, mielőtt véleményt alkotsz és ilyeneket írsz. Írhatnál normális ember módjára is vagy akkor inkább meg se szólalj. Lehet, hogy jobban is tennéd.

2015. márc. 12. 16:40
 13/48 anonim ***** válasza:
100%
Én meg még csodálkoztam régen, hogy honnan szedték össze azt a sok tanulatlan, felelőtlen, eszetlen marhát a máúnikásóóba meg a józsibarátba... Hát itt járnak köztünk!
2015. márc. 12. 16:45
 14/48 anonim ***** válasza:
91%
Még te kérdezed mástól, hogy eszénél van-e? Te eszednél vagy? Nem úgy tűnik... Ilyen embert szeretsz, aki azt mondja, hogy hagyd ott az iskolát?! Ő mivel foglalkozik? Gondolom, nincs rendes munkája, se rendes iskolai végzettsége. Még, hogy nehéz döntés előtt állsz? Ez a legviccesebb mondatod. Többször vissza kellett volvasnom ezt az utolsó mondatot, hogy elhigyjem, tényleg leírtad, tényleg komolyan azt fontolgatod, hogy gyereket szülsz 19-20 évesen. Legalább a szüleid értelmes emberek, ha már azt írod, hogy nem örülnének.
2015. márc. 12. 16:49
 15/48 anonim ***** válasza:
100%
Most komolyan kérdező... Leírtad, hogy van még egy éved a suliból, vagyis semmi végzettséged, még egy wcpapírral egyenértékű érettségid se. De mindemellé van egy pasid, aki annyira szerelmes beléd, hogy ha 2 éven belül nem szülsz neki akkor elhagy, illetve nagy szerelmesen arra biztat, hogy maradj meg tanulatlan senkinek. Mégis milyen válaszokra számítottál?
2015. márc. 12. 16:52
 16/48 anonim ***** válasza:
90%
ja, még annyi, hogy az értelmes veled egykorúaknak a nehéz döntés most az, hogy majd érettségi után mit tanuljanak, hol tanuljanak tovább és nem az, hogy szüljenek-e, vagy ne. Számomra az a szomorú, hogy én felnőttként megfelelő körülmények között, jó anyagi helyzettel (amit azzal teremtettem, hogy akkor, amikor tanulnom kellett tanultam, így jó helyen tudtam elhelyezkedni felnőttként) 2 éve hiába várok a babára, nem jön össze. Helyette dolgozok azért, hogy a fizetésemből levont adóból az ilyeneknek fizessék a "segíjt", mint amilyen te vagy, meg a jólszituált párod... Az a szomorú, hogy az ilyeneknek még meg is adatik az, hogy szüljön a semmibe, a biztonságtalanságba, a felelőtlenségbe. szomorú!
2015. márc. 12. 16:56
 17/48 anonim ***** válasza:
100%

Hát,az én szememben sem vagy túl népszerű ezzel a hozzáállásoddal.

Milyen érdekesek ezek a férfiak amúgy,engem azért hagyott el pár hete a volegenyem,mert nem akartam még3-5 éven belül gyereket.

de ő is olyan hülye mint te. Nincs semmije,még jó,hogy nem fogom feladni a karrierem azért,mert neki gyerekezhetnékje támadt,a szar kis fizetésére.

én25 vagyok,de eszem ágában sincs szülni,és jobban tennéd,ha neked is inkább máson járna az eszed. A pasik jönnek-mennek,ez az enyém is, hadd menjen,ha így meg van indulva. Te még nagyon fiatal vagy,ezer millió pasid lesz még. Ne kösd le magad ilyen fiatalon,főleg ne egy gyerekkel. Nulla tapasztalattal, gyerekkel nem lesz túl mókás az életed ám...

2015. márc. 12. 17:12
 18/48 anonim ***** válasza:
100%
Mit tegyél? Ha úgyis olyan sok kismama van körülötted, segíts be nekik, nemcsak öt-tíz percekre. Itt a kihagyhatatlan lehetőség, hogy megtanulj pelenkázni, fürdetni, jön a tavasz, lehet babakocsit tologatni, beszélgethetsz velük a szülésükről, az első hetek-hónapok fáradtságáról, az új örömökről és nehézségekről. És így, ha eljön a te időd, normális végzettséggel és megértő társsal az oldaladon (inkább nem minősítem azt, aki egy tinilányt bele akar zsarolni a gyerekvállalásba), remek alapjaid lesznek.
2015. márc. 12. 17:17
 19/48 anonim ***** válasza:
100%

Szakma / diploma nélkül elég nagy butaság lenne szülni.

De ha el akarod cseszni az életed, akkor hajrá...

2015. márc. 12. 17:25
 20/48 anonim ***** válasza:
100%
Sok kemény, de igaz hozzászólást kaptál. Én is évek óta vágyok egy babára, mindig is fiatal kismama akartam lenni, a mai világban szerintem annak is számítok 25 évesen. Ráérsz a családlapítással, hisz még csak gimnazista vagy!
2015. márc. 12. 17:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!