Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek jogosan bosszant?

Szerintetek jogosan bosszant?

Figyelt kérdés
Elkaptunk egy hányós, hasmenéses vírust, 3 gyerek van, 5 év alatt.. Én is iszonyatosan rosszul voltam, azt reméltem hogy a férjem itthol marad segíteni, de nem tette... Ő mostanában többször volt beteg, itthol is maradt akkor, én meg már unom hogy ha beteg vagyok is húzom az igát... Mondjuk elment magától nekünk akkor este dedalonért mikor rosszul lettünk az ügyeletes gyógyszertÁrba, de olyan jó lett volna ha egy nap leveszi a terhet a vállamról... Ti hogy gondoljátok ezt? Amúgy most fog munkahelyet váltani, tehát ha kirúgnák mert itthol marad még jól is jött volna mert már van új helye,,, olyan csalódott vagyok hogy ennyire gondol rám hogy segítsen :s
2015. márc. 11. 16:28
1 2 3 4
 11/38 A kérdező kommentje:
Uh kedves utolsó érnek majd még meglepetések a többgyerekes létbe!!!
2015. márc. 11. 17:16
 12/38 sandrachnologic ***** válasza:
0%
Bizonyára ernek, de én nem rossz szándékkal irtam a válaszom. Senkinek sem konnyu, sem egy gyerekkel, sem kettővel, sem n+1-el. De aki gyereket vállal nem is arra gondol altalaban, hogy minden happy lesz minden körülmények között. Nekem sem volt konnyu lázasan főzni mosni takarítani a szinten beteg 3,5 evessel, de meg lett oldva. Aki gyereket/eket vállal az tudja szerintem ezt is. Nyilvan ugye most jon az, hogy egyutt vállaltuk stb, de ha o dolgozik es keresi a penzt, hogy legyen mit enni meg miben jarni stb, akkor igenis az anyák dolga a gyerek/ek ellátása betegen is. Nehez, de hat senki se mondta hogy konnyu. Gondolhatod, hogy én is mennyire örültem, amikor kiderult, hogy influenzás a nagy esmar elore tudtam, hogy ebből a "buliból" senki se marad ki. Egyebkent nagymamak nem tudnak picit segiteni (ha meg elnek)?
2015. márc. 11. 17:27
 13/38 anonim ***** válasza:
81%
Fel lehet fogni úgy is, hogy az anyukának az a dolga, hogy a gyerekre vigyázzon, az apának meg a munkája. Csak akkor az anyának soha nincs szabadság, vagy betegség? Az én férjem nemrég két hétig volt táppénzen, mert nagyon beteg volt. Semmit nem kelltt csinálnia addig. Ha én vagyok beteg, akkor meg csináljam ugynaúgy a dolgomat, mint máskor? Nálunk nem így működik. Nyilván egy kisebb betegség miatt nem esek ágynak, max. a gyerek picit többet tévézik, de ha nagyobb a baj, akkor igenis az anyának is ki lehet dőlni. Az meg egy dolgog hogy lázzal mártíkodhat az ember, lehet főzni, mosni, meg amit akar, de én hányás és fosás közben nem szeretném a levest kavarni.
2015. márc. 11. 17:41
 14/38 A kérdező kommentje:
Senki segítség, és en büszke vagyok arra ahogy megoldom a dolgokat, de egy évbe egy nap én is kérhetek segítséget nem???de mindegy.. Mindent megoldottam így is.. Csak lelkileg esett szarul...
2015. márc. 11. 17:44
 15/38 anonim ***** válasza:
Férfiaknak jóval gyengébb az empátiás érzéke. Van kivétel, de az a ritkább. Legközelebb próbáld neki megmondani, hogy szeretnéd, ha itthon maradna, mert annyira rosszul vagy, hogy nem tudod így ellátni a gyerkeket. Mondani kell és akkor maradni fog.
2015. márc. 11. 17:44
 16/38 anonim ***** válasza:
67%
Persze, hogy kérhetsz segítséget és kérjél is! Az a baj a magyar nőkkel, hogy azt hiszik, hogy mindenre képesek, nincsen szükségük senkire, mert multianyák. Ennek általában megvan a böjtje valamilyen formában, ha máshol nem is, az, hogy nő a feszültség, ami egyszer kijön valahol. Vagy testileg, vagy lelkileg. Nem szeretem ezt a szöveget, hogy "tudtad mit vállalsz". Az ember társas lény és a másiknak segíteni természetes dolog! Erről lehetne még sokat beszélgetni.
2015. márc. 11. 17:48
 17/38 anonim ***** válasza:
75%

" Rugalmas a munkahelye a páromnak, d eszembe se jutott, hgy vegyen ki szabit es o apoljon."

Ne haragudj, hogy ezt mondom, de ez nem vall túl sok észre! Veszélyeztetett terhesen nem a hősködés és a mártírság ideje van. Lehtett volna következménye is, amit egy életen át szívhatnátok akár..

2015. márc. 11. 17:50
 18/38 sandrachnologic ***** válasza:

Nyilvan fel lehet fogni igy is meg ugy is, ahogy mas, emberek vagyunk, nyilvan nem lat mindenki ugyanugy dolgokat. En ugy vagyok vele, hogy a mai világban örülünk, hogy van munkája a páromnak, kb. Ha halalomon lennek se kérném meg, hogy mulasszon miattunk, mert tudom, hogy valahogy kibirom, de milyen hatással lenne a családra, ha ekvesztene a munkahelyet. Egyedul akkor volt ra pelda, amikor a fiunkat kivizsgalasokra hordtuk es kiderult, hogy eleg súlyos beteg.

Egyebkent meg aki írta, hogy szólni kell neki es akkor biztos marad, annak is igaza van. Máskor konkretan kérd meg, es ha akkor azt mondja hogy nem marad akkor tenyleg gaz, de sok férfinak magától az se jut eszébe hogy a tanYerjat a mosogatoba tegye. 😊

2015. márc. 11. 17:55
 19/38 anonim ***** válasza:

Megkérted, hogy "légyszives maradj itthon, nagyon nem érzem jól magam"?

Vagy vártad, hogy ő magától kitalálja?

2015. márc. 11. 18:35
 20/38 anonim ***** válasza:
64%

12: "de ha o dolgozik es keresi a penzt, hogy legyen mit enni meg miben jarni stb, akkor igenis az anyák dolga a gyerek/ek ellátása betegen is. "

Te szeretnéd azt a levest a gyereked és a férjed elé tenni, amit egy hasmenés és egy hányás között kevertél meg? Persze van kézmosás, de a vírussal nem jó kockáztatni. Amúgy meg az anya munkája sem napi 24 órából kellene hogy álljon, azért - főleg ha dögrováson van - akkor apuka is többet vállalhat magára.

A másik meg mi az, hogy ő keresi a pénzt? Nálunk pl. a GYED-em pár ezerrel több is volt mint a volt férjem akkori fizetése, amikor meg visszamentem dolgozni akkor sokkal többet kerestem, szóval ki is tart el kit???? És még így is az én nyakamba varrta volna majdnem az összes otthoni feladatot. Na nem rögtön az elején, az első gyereknél, csak a másodiknál kezdett beleunni és minden meló alól kibújni.

Amúgy meg nagyon nem korrekt az, hogy ha az otthonlévő anyát lenézzük csak mert kevesebbet keres: lehet apukának is GYED-re menni, lehet utána fele-fele részben kivenni a betegszabit, taknyos orrot törölni és teát főzni apu is tud. De főleg az anyák maradnak otthon a gyerekekkel ha betegek, ők rohannak haza, iskolába-oviba, apuci meg csinálhat karriert, az ő érdeme persze hogy ha többet keres, anyu meg örüljön ha nem rúgják ki, nemhogy előléptessék.

2015. márc. 11. 20:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!