Jogosan akadt ki rám kisgyerekes ismerősöm?
Onnan kezdeném, hogy valahogy mindig is borsózott a hátam attól, ha egy anyuka hirtelen elkezdett mindent a gyerekével csinálni. Értem itt ezalatt a bekakáltunk, szopcsizunk és egyéb hasonló tevékenységeket. Hasonlóan állok a hány fogatok van, tudtok-e már ezt meg ezt jellegű kérdésekhez is. Itt mondanám el, hogy nekem is van gyerekem, most 18 hónapos.
Egyik ismerősömmel összefutottam, ismerjük egymást régről, tudjuk milyen stílusa van a másiknak. Neki is most van pici gyereke. NAgy hévvel kérdezgetett, hogy hány fogatok van, tudtok-e már járni és egyebek, amire egy ideig válaszolgattam, de aztán elszakadt a cérnám! Megkérdezte, hogy szobatiszták vagyunk-e.... én meg erre nagy viccesen visszaszóltam, hogy a gyerek még nem, de nekem szerencsére már sikerült azzá válnom! Erre furin nézett, de csak feltette a következő kérdést, hogy és szopcsizunk-e még? Erre rávágtam neki, hogy a gyerek már nem, de én alkalom adtán még a férjemet részesítem benne! Erre közölte, hogy milyen buknó vagyok és ott hagyott! Értem én, hogy sokan ennyire együtt élnek a gyerekkel, na de nem lehet elfogadni, hogy van akinek ez nagyon nem jön be? Ti is így kiakadtatok volna?
Közeli ismerősnek, barátnak én is ilyen válaszokat szoktam adni az ehhez hasonló kérdésekre :)
Sokan kérdeznek és beszélnek így otthon is, mások előtt is.
Azért ennyire ne borulj ki ettől, a barátnőd nem érti a viccet :)
Mondjuk ha egy mondaton belül hallom a szopcsiztok-tejciztek-kaksikáztok kifejezéseket, attól nekem is ketté áll a fülem :D
Ès azt nem lehet elfogadni, hogy ez valakinek bejön?
Egyébként ez teljesen normális addig amíg a baba telejsen fögg az anyától. Mert a szoptatásben nem egy ember vesz részt, hanem kettö. Ès szinte 80%ban az anyától fögg, hogy meddig szoptat, vagy tud-e szoptatni?
A szobatisztaság és igazábol minden tevékenységet az anya és a baba ebben a kroban 100%ban együtt élnek meg, így teljesen helyesen teszik fel a kérdést többes számban.
Pl elmész a 10 éves gyerekeddel állatkertbe, majd otthon megkérdezik: -voltatok az állatkertben? Láttátok a majmokat?
Hogy miért teszik fel a kérdést többes számban? Mert többen voltatok, mert ugyan azt az élményt többen éltétek meg.
Ez a többe számba beszélés 1,5 éves kor körül telejsen eltünik, így bird ki ezt, és ha valakit nem kedvelsz ne állj vele szóba, ha valaki meg a barátod akkor fogadd el ezt.
Szerintem nem voltál bunkó, inkább jófej, vicces. Ha választanom kéne inkább veled baratkoznék, nem a szopcsizós anyukával.
Én se tudom megállni nevetés nélkül az ilyen kérdéseket, hogy szopiztok még, bekakiltok, meg hány fogatok van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!