Kisgyerekes szülők?
Ti örültök,hogy egy hét és megint suli van?Nektek is megterhelő,hogy a gyerek ilyenkor merre legyen/kivel?
Alsó osztályos gyerekek szüleinek válasza érdekel elsősorban.
nekem ovisom van. szerencsére nálunk most már van ügyelet, ez a 2. hét :)
előtte 5 hét szünet volt, nagyon nehéz volt. mivel nincs segítség, így nem kérdés az elhelyezése, táborhoz meg kicsi még, maradtam vele itthon, fizetés nélküli szabin. vagyis gondoltam én... ma kezdtem munkahelyet keresni :(
el se tudom képzelni mi lesz 2 év múlva amikor nem 5 hanem 11 hét lesz a szünet. ráadásul idén az őszi szünet is hosszú lesz és a téli is 3 hét lesz!
kinek van ennyi szabija? az meg azért nagyon gáz, hogy minden szünet után ugrik egy munkahely...
"Mikor fogjátok már fel hogy attól hogy tanítási szünet van a tanár még bejár dolgozni? "
Tényleg? Június közepétől augusztus végégig ugyanúgy elmész reggel 8-ra és ott vagy délután 1-2 óráig? Kötve hiszem.:)
Nem mondom azt, hogy a tanároknak ne lenne munkával kapcsolatos elfoglaltsága nyáron, na de azért ne hasonlítsuk már össze azzal, amikor is más szülők, vagy te, mint tanár hétfőtől péntekig legalább napi 6 órában bent ülsz az iskolában. Mert nyáron ezt tuti nem csinálod!
Amúgy igen, nehéz megoldani a dolgokat. Több családtag bevonása szükséges.
"De akkor menj te is tanárnak:-)"
Elhiheted, hogy szerettem volna, minden álmom az volt, csak 1. nem tudtam utazni, mivel volt egy kedves, alkoholista apám, aki bántalmazta anyukámat és fenyegette még akkor is, amikor már elváltak és külön éltek és nem tehettem meg, hogy elmenjek vidékre tanulni, mert nem mertem anyukámat úgy otthagyni, hogy hosszú kilométerek választottak el tőle, illetve 2. mivel az egyik legtelítettebb pálya és egyre kevesebb a gyerek is, így egyre kevésbé lesz szükség tanárokra, így ezért sem választottam ezt a pályát! Szóval azért nem minden fekete vagy fehér, néha valaki nem azért nem lesz az, aki mert nem akarja megtenni...Csak mielőtt elkezdesz személyeskedni. Egyébként a jegyeim, képességeim által simán szerezhettem volna tanári diplomát, nem ezzel volt itt a baj. És akkor sem hiszem el, hogy tényleg a tanárok minden egyes nap, júniustól augusztus végégig ugyanúgy nem tehetik meg, hogy otthon legyenek, mint más szülő, aki más munkát végez...Szóval én elhiszem, hogy a tanár sem ül otthon egész nap nyáron, de azért biztos több szabadidővel rendelkeznek, mint más szülő, aki mondjuk egy áruházban 2 műszakban dolgozik például...de ez csak egy példa volt. Éppen ezért, nekik könnyebb dolguk van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!