Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jogosan akadt ki rám kisgyerek...

Lencsibaba0121 kérdése:

Jogosan akadt ki rám kisgyerekes ismerősöm?

Figyelt kérdés

Onnan kezdeném, hogy valahogy mindig is borsózott a hátam attól, ha egy anyuka hirtelen elkezdett mindent a gyerekével csinálni. Értem itt ezalatt a bekakáltunk, szopcsizunk és egyéb hasonló tevékenységeket. Hasonlóan állok a hány fogatok van, tudtok-e már ezt meg ezt jellegű kérdésekhez is. Itt mondanám el, hogy nekem is van gyerekem, most 18 hónapos.

Egyik ismerősömmel összefutottam, ismerjük egymást régről, tudjuk milyen stílusa van a másiknak. Neki is most van pici gyereke. NAgy hévvel kérdezgetett, hogy hány fogatok van, tudtok-e már járni és egyebek, amire egy ideig válaszolgattam, de aztán elszakadt a cérnám! Megkérdezte, hogy szobatiszták vagyunk-e.... én meg erre nagy viccesen visszaszóltam, hogy a gyerek még nem, de nekem szerencsére már sikerült azzá válnom! Erre furin nézett, de csak feltette a következő kérdést, hogy és szopcsizunk-e még? Erre rávágtam neki, hogy a gyerek már nem, de én alkalom adtán még a férjemet részesítem benne! Erre közölte, hogy milyen buknó vagyok és ott hagyott! Értem én, hogy sokan ennyire együtt élnek a gyerekkel, na de nem lehet elfogadni, hogy van akinek ez nagyon nem jön be? Ti is így kiakadtatok volna?

2015. jan. 13. 10:09
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
81%

"bird ki ezt"

Persze, te is azok közé tartozol, akik mindig minden helyzetben meg magyarázzák, hogy ezért vagy azért, el lehet tűrni ki lehet bírni. Mert, mert. Hogyne, utána meg jön a következő ilyen helyzet. Nem hiszem, hogy nekem meg kéne erőszakolnom magamat folyamatosan azért, mert valaki lemegy debilbe. Vette volna a lapot az elején, nem lett volna miért megsértődnie.

Szerintem ez a vicces, csípős megjegyzés még mindig sokkal jobb, mintha kioktatta volna arról, hogy vele így ne beszéljen. Akkor még azon is megsértődhetett volna, hogy neki bántják az önérzetét. Így meg csak tükröt tartottak elé, hogy vegye már észre magát, nem mindenki (hál istennek nem a többség) beszél így.

2015. jan. 13. 10:46
 12/21 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem én is hasonlóan reagáltam volna. Én nem fogok egy felnőtt embernek kiselőadást tartani arról, hogy amikor egy másik felnőttel beszélünk, akkor nem muszáj lemenni hülyébe. Kíváncsi vagyok, a másik anyuka egy férfi jelenlétében vagy hivatalos környezetben, mondjuk a főnökével beszélgetve is be meri vállalni, hogy hogy ők szopcsiznak vagy hogy bekakáltak? :D

Vagy akkor össze tudja szedni magát és értelmesen beszélgetni? Akkor ez tulajdonképpen csak ilyen frissanyukás pitsáskodás-kényeskedés, amit én se tolerálok jól.

2015. jan. 13. 11:16
 13/21 anonim ***** válasza:
40%
Én megértem rézben az elején a királyi többes számot hiszen tényleg mindent együtt csinál az anyuka a babájával még ha konkrétan nem is ő szopik vagy fürdik. Na de azért túlzásban sem kéne esni!! Nagyobb gyerek már azért magától jár forog fogzik.Azt azért hozzáteszem sosem beszéltem többes számban magunkról nem volt mi max csak ő. Amúgy tettszik a beszolásod ;) én már fel sem veszem az ilyet bár szerencsére nem is nagyon van a környezetemben olyan ember. Te is próbálj átlépni ezen. A.
2015. jan. 13. 11:28
 14/21 anonim ***** válasza:
82%

#6 - nem, nem együtt csinálják. Az anya szopTAT, a baba szopIK. Szopni az anya akkor szokott, amikor egész éjjel nem hagyja aludni a gyerek.

Beszarni is jó esetben csak a gyerek szokott, felnőttnél már orvosi eset.

Az, hogy valahová ketten mennek, az jogos, de épp ezért a fentiekre nem jó érv.

És igen, a "három fogunk van" az azt jelenti, hogy a gyereknek és az anyának van 2-1 arányban összesen három foga.

Erről a régi anekdota jut eszembe, amit egy idősebb színész mesélt egyszer:

"Elmentem az orvoshoz, aki megkérdezte, hogy 'Na és tudunk úszni?' Bár én tudok, nem mertem igennel válaszolni, mert hátha az orvos nem tud és miattam fog megfulladni..."

2015. jan. 13. 11:29
 15/21 anonim ***** válasza:
20%

Megjegyzem, én sem szeretem ezt a többes számú beszédet. Ugyanakkor most elgondolkoztam, hogy ha ti ketten beszélgettek, te nem szereted ezt a fajta fogalmazást, a barátnőd pedig igen, miért alapvető elvárás, hogy ő alkalmazkodjon hozzád?

Oké, vágom, hogy hülyeség így beszélni, de ilyen alapon ő is mondhatná neked, hogy bírd ki, mert ő szereti.

Ettől függetlenül egy ilyen régi kapcsolatba bele kellene férnie egy kis viccnek. Biztos rossz napja volt. Meglátod, hogy reagál, amikor legközelebb találkoztok, legfeljebb mondod neki, hogy bocs a poénért.

2015. jan. 13. 12:50
 16/21 anonim ***** válasza:
17%

Ha régi barátság a tiétek, és ő tudja rólad, hogy nem szereted, ha így beszélnek az emberek, akkor gondolom neked is tudnod kell, hogy ő meg szereti, és rosszul esik neki, ha "cikized".

Igazából nem látok sok problémát, csak azt, hogy ti ketten nem vagytok egy hullámhosszon, és nem beszélitek meg a gondjaitokat. Talán meg lehetne, és akkor egyikőtöknek sem fájna.

2015. jan. 13. 12:56
 17/21 anonim ***** válasza:
81%

"ilyen alapon ő is mondhatná neked, hogy bírd ki, mert ő szereti"

Hát ha így nézzük, azért nem ugyanolyan alapon vannak. Két felnőtt emberről van szó, a kérdező szeretne ennek megfelelően beszélni, ha ennek megfelelően beszélnének hozzá. A másik anyuka meg a debil-beszédet erőlteti. Szerintem nem ugyanolyan alap. Debilbeszélni azzal kell, aki nyitott rá. Nem hiszem, hogy a normális viselkedésnek kéne magát meghúzni.

2015. jan. 13. 15:20
 18/21 anonim ***** válasza:
36%
Jó, lehet, bár továbbra sem értem, hogy miért kell a tiétekkel nem egyező véleményt nullára pontozni. Komolyan, itt már semmihez sem érdemes hozzászólni, csak bólogatni.
2015. jan. 13. 16:29
 19/21 anonim ***** válasza:
36%

Én most jót nevettem a 0%-omon, mert ebből látszódik, hogy sokkal könnyebb megsértődni, és neten kibeszélni bárkit is, mint megbeszélni a problémákat.

Ehhez képest szerintem semmi, ha valaki többesszámban beszél.

2015. jan. 13. 20:57
 20/21 anonim ***** válasza:
36%

Én csak azért nem értem, mert ez pont azt mutatja, amit a kérdés is. Mások véleményét a többség képtelen figyelembe venni, vagy legalább elfogadni, hogy létezik.

Csak az a jó, amit én gondolok, mindenki más meg alkalmazkodjon hozzá, mert ha más nem, lepontozom (vagy beszólok neki).

Egyébként meg én is azt válaszoltam, mint mindenki más, csak mellette felvetettem ezt a kérdést, erre az én válaszom haszontalan. Én sem szeretem a dedós beszédet, de ettől még van, aki így beszél, és nem fogok neki beszólni miatt. Főleg nem az úgynevezett barátnőmnek. Most nem mindegy?

2015. jan. 13. 22:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!