Dolgozó kisgyerekes anyukák! Pár nap múlva megyek vissza dolgozni idegőrlő korábbi munkahelyemre. Kislányom 2 éves, bölcsis, férjem szintén dolgozik. Hogy oldjátok meg?
Mi a férjemmel felvált vagyunk otthon ha betegek a gyerekek, így nem csak az egyikünk szabadságai fogynak. Illetve nemtom tudsz-e róla, de létezik olyan, hogy gyerekgondozási táppénz, a gyerekorvos tud tájékoztatni a részletekről.
De persze ettől függetlenül a legtöbb munkaadó nem jól tolerálja a hiányzást... nekem emiatt kellett munkahelyet váltanom végül. Most ugyan effektíve több a munkaidőm, de rugalmasabb a főnököm, ha hirtelen lebetegedés van, vagy valamit logisztikázni kell, akkor megoldható csúsztatásban és nem kell a kirúgástól rettegnem állandóan.
Persze nagyon nem egyszerűek a hétköznapok még így sem. A gyerekeket reggel kb 8-ra viszem be az oviba, 9-re a melóhelyen vagyok. Délután apjuk gyűjti be őket, játszótér vagy játék itthon, én 6 körül érkezem haza. Van kb egy óránk amit "aktívan" tudunk tölteni :( mert utána már vacsora közösen, fürdés, fektetés.
Ráadásul én minden szombaton iskolában vagyok. Rettentő kevés a minőségi idő, amit velük töltök, hiába rangsoroltam mindent át (a háztartás szalad állandóan, éjfél és kettő között tanulok stb stb), de így is hiányérzetem van állandóan :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!