Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Zavart titeket kisgyerekes...

Zavart titeket kisgyerekes anyák a szilveszteri tűzijáték? Képesek lettetek volna miatt facebookon hisztizni?

Figyelt kérdés
Falun lakunk és egy ismerős anyuka szilveszter estéjén kiírta facebookra, hogy mit csináljanak a tűzijátékozók a tűzijátékaikkal és a segglyukukkal, mert senki nem gondol a kisgyerekesekre, mert az ő fél éves kislánya beteg, és miért kell durrogtatni. Ebből persze jó nagy vita kerekedett, a fél falu facebookon osztja a másikat. És két tábor alakult ki, az egyikben a kisgyerekes anyukák voltak, akik betiltatnák a tűzijátékot, meg a hangos autókat, a fűnyírókat, motorfűrészeket, és szinte mindent, mert délután se hagyják a gyerekeket pihenni,nemhogy éjszaka, a másik tábor szerint pedig egy éjszakát ki lehet bírni durrogtatás mellett is, és sajnos a ház körüli munkákat is el kell végezni. És én kíváncsi lettem, hogy tényleg szinte minden anyukát zavar a szilveszteri tűzijáték? Leírnátok, hogy zavar-e vagy sem, és mennyi idős a gyerek?
2015. jan. 2. 11:11
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
81%

5 éves, tehát ez az 5. tűzijátéka volt. nem zavart minket egyik évben sem, persze éjfél körül felébred, de vissza tudta mindig altatni, aztán én is néztem a tűzijátékot. mi a legnagyobb lakótelep mellett lakunk, szóval gondolhatod, hogy itt nem pár tűzijáték van :) minden irányból, este 6-reggel 6 is szinte szüntelenül, éjfél után meg azt se tudtuk hova nézzünk... :)

egyébként nekem olyan unszimpatikus, hogy ha valakinek gyereke van akkor az egész világ hozzá alkalmazkodjon, tegye félre a több száz éves hagyományt, mert annak az anyának van egy fél évese?

2015. jan. 2. 11:20
 2/18 anonim ***** válasza:
66%
jajj, 5. szilvesztere volt ;)
2015. jan. 2. 11:21
 3/18 anonim ***** válasza:
74%

3 gyerekem van, de sosem zavart minket a szilveszteri tűzijáték.

mondjuk egyik sem ébredt rá fel sosem

2015. jan. 2. 11:24
 4/18 anonim ***** válasza:
88%
A 3 évesem végigaludta, de mellette ágyút is lehetne dörgetni arra sem ébredne fel. A kicsi (13 hónapos) felébredt és fél egyig sírt. Nehezen tudtam megnyugtatni, amíg el nem csitult a város. Engem a szilveszteri durrogtatás nem zavar, de az például igen, hogy már előtte 2 nappal is tűzijátékoztak este 11-kor. Arra is fölébredt a pici.
2015. jan. 2. 11:25
 5/18 anonim ***** válasza:
39%

Az elsönek: a szilveszteri durrgtatás NEM több száz éves hagyomány, a gyerekkoromban még sehol nem volt szokásban (45 éves vagyok), éjfékor Pesten volt egy tüzijáték és ennyi.

SZóval semmiféle hagyomány nem veszne el, ha nem engednék, szerintem igen értelmetlen és veszélyes dolog.

De érdekes módon egyetlen gyerekemet sem zavarta soha.

2015. jan. 2. 11:26
 6/18 anonim ***** válasza:
69%
5ös, de bizony hagyomány és nem a tűzijáték hanem a hangzavarás, el kell ijeszteni a rossz szellemeket, ezért dudálin, durrogtatunk, kiabálunk.... a világ szinte minden táján ez van, nehogymár egy szem gyerek miatt ezt megszüntessük, kissé irreális elvárás :D
2015. jan. 2. 11:31
 7/18 anonim ***** válasza:
72%
szilveszterkor mindig van buli. És azért mert lett egy gyerek, nem lesz ez màskepp. 3 éves a fiam, az első Szilveszterkor 3 hónapos volt, a durrogatàs kellős közepén aludt. Persze néha megébredt. 2 éves kora óta viszont együtt nézzük a tűzijàtékot.
2015. jan. 2. 11:45
 8/18 anonim ***** válasza:
56%

20 hónapos a fiam, végigaludta. A kutya meg bent volt a lakásban.

Mert a másik nagy tábor a kutyások. Szerintük is be kellene tiltani a tűzijátékot. Csak mert lusta a "kedves" gazdi foglalkozni vele.

Szerintem hülyeség, hogy a világ alkalmazkodjon a gyerekhez. A gyerek ide született, szokjon meg mindent, ami ezzel a világgal jár. Akinek ez nem tettszik, költözzön tanyára.

2015. jan. 2. 11:58
 9/18 anonim ***** válasza:
57%
Minket zavart, mert nem csak felkelt tőle a gyerek, hanem félt is. Nehéz éjszakánk volt és még tegnap sem tudott nyugodtan aludni. Amúgy sincs semmi értelme, drága és veszélyes. Ettől függetlenül nem balhézok senkivel, el kell fogadnom, hogy másoknak ehhez joga van.
2015. jan. 2. 11:59
 10/18 anonim ***** válasza:
73%

Ez kb. olyan, mintha valaki a szélnek akarná megtiltani, hogy fújjon. Gondolom fiatal korában ő is folytatott szilveszterkor (is) zajjal járó tevékenységeket, és akkor éppen ő sem gondolt a kisgyerekes anyukákra. Én sem szeretem a petárdát, tüzijátékot, én félek tőle, veszélyesnek találom, de ezen puffogni abszolút fölösleges és értelmetlen. Olyan mint széllel szemben pisilni.

Egyébként nálunk egyik gyerek sem ébredt fel rá szerencsére, pedig tartottam tőle, mert a pici 2 hónapos kislányom előtte nem sokkal aludt el, szóval engem sem tett boldoggá, de eszembe se jutott ezen hőzöngeni.

2015. jan. 2. 11:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!