Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Kisfiam rettenetesen fél a...

Kisfiam rettenetesen fél a külső zajoktol mit csináljak hogy ez megszűnjön? Gondolok itt a ninós autókra, szomszéd fúrására és a szilveszteri tüzijáték zajára.

Figyelt kérdés
2008. dec. 1. 11:15
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld meg hozzászoktatni a zajokhoz.Vagy ha nagyobb akkor magyarázd el mi az,hátha megérti.De adhattok a kezébe Pl.fúrót,hogy Ő nyomja meg,vagy más zajos háztartási eszközöket.Persze felügyelettel.De ha "így marad"akkor sem baj,vannak felnőttek is akik érzékenyebbek a zajokra az átlagnál!
2008. dec. 1. 11:29
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Mennyi idős a kisfiad és miben mutatkozik meg a félelme?

Vannak gyerekek akiknek az ingerküszöbük az átlagon alul van, így a hangokat nem tudják tolerálni. Figyeld meg, hogy inkább a magasabb vagy a mélyebb hangokra reagál érzékenyebben. Hogy mit csinálj az egy jó kérdés. Meg lehet próbálni, hogy ő kapcsolja be a fúrógépet, már ha nem 8-10 hónapos a gyerkőc... ha nagyobb, 2-3-4 éves, vannak mesekönyvek, mint pl. a "Baba első lexikonja" ősrégi lelet, amiben egy család történetét ismerhetitek meg, ott a kisfiú szintén fél, és a mese által alkalma nyílik a gyerekek is elmondani, hogy mi az ami zavarja, és a történet által rájön, hogy más is fél, nemcsak ő, és nem is kell félnie.

2008. dec. 3. 11:04
 3/5 anonim ***** válasza:

Ha nagyobb már a pici, jó ötletnek tartom,amit az előző válaszolók mondtak.Elmagyarázni, játékfúróval imitálni stb, hogy megértse mi az.

Ha még csecsemő csak megnyugtatni lehet.Illetve próbálni.Én mikor pici voltam rettegtem a fúrótól,panelban laktunk és ha vki fúrt, rettenetesen zokogtam,akármit csinált anyukám, ha felvett ha beszélt hozzám én csak bömböltem,amíg abba nem hagyták a fúrást.Legrosszabb esetben anyu kiment velem sétálni.A mai napig bennem van ez,ha fúrnak olyan gyomorgörcsöm van amig nem hagyják abba hogy majd bele halok.Ez így alakult ki,kicsi voltam,ért egy ilyen külső inger, ez van.De ma már azért nem sírok:)

2008. dec. 7. 11:45
 4/5 anonim válasza:
Ülj le vele a gép elé és youtube-on mutogass neki videókat mindenféle ninós autókról,tüzijátékokról.Unokaöcsémnél ez bevállt
2009. márc. 1. 16:51
 5/5 anonim válasza:

Ajánlom a Pedigre Juniort, a mi Rexinkél bejött, avagy a fondüvillát ami a dobhártya átlyukasztásával megszünteti a problémát.

Remélem segíthettem ^ ^

2010. ápr. 1. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!