Zavart titeket kisgyerekes anyák a szilveszteri tűzijáték? Képesek lettetek volna miatt facebookon hisztizni?
Aki minden évben elolvassa a híradásokat arról, hogy:
-hány embernek tépte le a kezét
-hányszor kellett mentőt hívni
-mennyi szegény állat zavarodott meg, szökött el, fagyott meg stb..
és ennek ellenére petárdázik, abban nincs valami sok jóérzés.De előrelátás se, Ugyanis ő bármilyen józanon,figyelmesen és körültekintően használja, akkor is dobhat az ölébe egyet valami részeg haver.
Talán még akkor megérteném, ha máskor nem lenne tűzijáték, de mindig van pl aug.20-án sokkal látványosabb vagy ha valakinek ez az élete, akkor bérelhet fel a családi bulijaira képzett pirotechnikust, pl esküvőkön is szokott lenni.
Miért nem lehet csillagszórózni vagy pl. lampiont gyújtani? De vannak mindenféle villógok, fényszórók, ha valakinek mindenképp kell a színes látványosság.
Tanyán lakunk,gyönyörű tűzijáték szokott lenni a közvetlen szomszédainkban is.(tanyasor,nem ilyen elhagyatott kilométerekre egyedül lévő házakról van szó)
Mi szeretjük,a gyerkőcnek sem volt soha baja vele.Felébred és vissza is alszik (2.szilveszter a mostani)
Engem borzasztóan zavar, a gyerekeket nem :)
Alszanak, mint a bunda. Én meg persze nem tudok aludni. Aggódom a kocsi miatt, hogy megsérül és aggódom, hogy felébrednek a gyerekek. Na meg ilyenkor sajnos sokaknak gyullad fel az erkélye is a tüzijátékozó szomszédok miatt... De ettől függetlenül azt mondom, hogy egyszer egy évben ki lehet bírni és a házimunkát is el kell végezni :D
Hozzátenném még, hogy nemrég korszerűsítés volt nálunk. Borzasztó hanggal járt, fúrtak egész nap, meg lehetett őrülni tőle heteken keresztül. Mégsem mondhattam azt a munkásoknak, hogy ne most csináljátok már, mert van 2 kicsi gyerekem...
Nekem 2 gyerekem van (4 hónapos, 11 éves), kettő kutyám, kettő macskám.
A kisebbik gyerekem végig bőgte, a nagyobbik élvezte, az egyik kutyám végig ugatta, a másik az asztal alatt sírt, (mindkettő bent volt a lakásban), az egyik macskám elbújt a ruhás szekrénybe a másik az ablakban ült. Szóval nálunk itthon is megoszlottak a vélemények erről. :) Nem az a baj, hogy tüzijáték van, hanem hogy ész nélkül csinálják és dobálják a petárdát mindenhova és semmire, senkire nincsenek tekintettel. Barátnőmék kutyaházát felgyújtotta valami amit rádobtak. Még szerencse, hogy a kutyát beengedték. Igenis szabályok közé kéne ezt keríteni. Pl: ha van egy nagy üres tér a kerületben (mindegyikben van), ott összegyűlhetnének a tüzijátékozni vágyók. Szebb is lenne, mint így hogy mindenki csak 1-2-t lő fel.
Már jócskán elmúlt szilveszter, de ha nem haragszol válaszolok azért. :)
A fiam 2,5 éves, éjfél után 4 perccel ébredt a nagy durrogtatásra. Én ugyan minden durrogtatás után szitkozódtam és kedveseket kívántam az elkövetőnek, de nem a fiam miatt. Én a kutyákat sajnálom ilyenkor. Rengeteg állat szökik meg szilveszter éjjel. Megvadulnak a petárdától. A témában pedig az a véleményem hogy egyszer van egy évben szilveszter, egy napba az anyukák sem fognak belehalni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!