Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Zavart titeket kisgyerekes...

Zavart titeket kisgyerekes anyák a szilveszteri tűzijáték? Képesek lettetek volna miatt facebookon hisztizni?

Figyelt kérdés
Falun lakunk és egy ismerős anyuka szilveszter estéjén kiírta facebookra, hogy mit csináljanak a tűzijátékozók a tűzijátékaikkal és a segglyukukkal, mert senki nem gondol a kisgyerekesekre, mert az ő fél éves kislánya beteg, és miért kell durrogtatni. Ebből persze jó nagy vita kerekedett, a fél falu facebookon osztja a másikat. És két tábor alakult ki, az egyikben a kisgyerekes anyukák voltak, akik betiltatnák a tűzijátékot, meg a hangos autókat, a fűnyírókat, motorfűrészeket, és szinte mindent, mert délután se hagyják a gyerekeket pihenni,nemhogy éjszaka, a másik tábor szerint pedig egy éjszakát ki lehet bírni durrogtatás mellett is, és sajnos a ház körüli munkákat is el kell végezni. És én kíváncsi lettem, hogy tényleg szinte minden anyukát zavar a szilveszteri tűzijáték? Leírnátok, hogy zavar-e vagy sem, és mennyi idős a gyerek?
2015. jan. 2. 11:11
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
44%

Aki minden évben elolvassa a híradásokat arról, hogy:

-hány embernek tépte le a kezét

-hányszor kellett mentőt hívni

-mennyi szegény állat zavarodott meg, szökött el, fagyott meg stb..

és ennek ellenére petárdázik, abban nincs valami sok jóérzés.De előrelátás se, Ugyanis ő bármilyen józanon,figyelmesen és körültekintően használja, akkor is dobhat az ölébe egyet valami részeg haver.

Talán még akkor megérteném, ha máskor nem lenne tűzijáték, de mindig van pl aug.20-án sokkal látványosabb vagy ha valakinek ez az élete, akkor bérelhet fel a családi bulijaira képzett pirotechnikust, pl esküvőkön is szokott lenni.

Miért nem lehet csillagszórózni vagy pl. lampiont gyújtani? De vannak mindenféle villógok, fényszórók, ha valakinek mindenképp kell a színes látványosság.

2015. jan. 2. 13:13
 12/18 anonim ***** válasza:
70%

Tanyán lakunk,gyönyörű tűzijáték szokott lenni a közvetlen szomszédainkban is.(tanyasor,nem ilyen elhagyatott kilométerekre egyedül lévő házakról van szó)

Mi szeretjük,a gyerkőcnek sem volt soha baja vele.Felébred és vissza is alszik (2.szilveszter a mostani)

2015. jan. 2. 14:04
 13/18 anonim ***** válasza:
56%

Engem borzasztóan zavar, a gyerekeket nem :)

Alszanak, mint a bunda. Én meg persze nem tudok aludni. Aggódom a kocsi miatt, hogy megsérül és aggódom, hogy felébrednek a gyerekek. Na meg ilyenkor sajnos sokaknak gyullad fel az erkélye is a tüzijátékozó szomszédok miatt... De ettől függetlenül azt mondom, hogy egyszer egy évben ki lehet bírni és a házimunkát is el kell végezni :D

Hozzátenném még, hogy nemrég korszerűsítés volt nálunk. Borzasztó hanggal járt, fúrtak egész nap, meg lehetett őrülni tőle heteken keresztül. Mégsem mondhattam azt a munkásoknak, hogy ne most csináljátok már, mert van 2 kicsi gyerekem...

2015. jan. 2. 14:10
 14/18 anonim ***** válasza:
86%

Nekem 2 gyerekem van (4 hónapos, 11 éves), kettő kutyám, kettő macskám.

A kisebbik gyerekem végig bőgte, a nagyobbik élvezte, az egyik kutyám végig ugatta, a másik az asztal alatt sírt, (mindkettő bent volt a lakásban), az egyik macskám elbújt a ruhás szekrénybe a másik az ablakban ült. Szóval nálunk itthon is megoszlottak a vélemények erről. :) Nem az a baj, hogy tüzijáték van, hanem hogy ész nélkül csinálják és dobálják a petárdát mindenhova és semmire, senkire nincsenek tekintettel. Barátnőmék kutyaházát felgyújtotta valami amit rádobtak. Még szerencse, hogy a kutyát beengedték. Igenis szabályok közé kéne ezt keríteni. Pl: ha van egy nagy üres tér a kerületben (mindegyikben van), ott összegyűlhetnének a tüzijátékozni vágyók. Szebb is lenne, mint így hogy mindenki csak 1-2-t lő fel.

2015. jan. 2. 15:50
 15/18 anonim ***** válasza:
61%
Kislányom 14 honapos. Az egészet végig aludta :D engem amugy nem zavar, a tűzijátékot szeretem , de a petárdát pl nem... Debrecenben lakunk a belvárosban szoval azert nem volt gyenge a szilveszter este, de ez van. Őt nem zavarta ez a lényeg en meg fenn voltam vagy 4-5 ig... Tavaly ilyenkor 6 hetes volt akkor is végig aludta . Ez ilyen, egyszer egy évben van ez a nagy buli , szilveszter ki kell "bírni " nem olyan nagy dolog! A sok fiatal bulizik, ( mondjuk 22 vagyok, szoval en sem vagyok öreg ) :Dúj év stb. Most 1 évig csend lesz :D ( remelem )
2015. jan. 2. 16:24
 16/18 anonim ***** válasza:
61%
Jah igen nekünk is van 2 kutyánk mopsz egyik 11 eves a másik 3. Mind a kettő velünk " bulizott" bent a hàzban :D
2015. jan. 2. 16:26
 17/18 anonim ***** válasza:
89%
A tűzijáték, bár nem szeretem de nem zavar mondjuk szilveszter este 10 és hajnal 1 között. De a petárdázás bármikor is van, rohadt zavaró! Főleg hogy még újév napján is a sok idióta dobálgatja szanaszét az előtte nap fel nem robbantott adagot.
2015. jan. 2. 17:07
 18/18 anonim ***** válasza:

Már jócskán elmúlt szilveszter, de ha nem haragszol válaszolok azért. :)

A fiam 2,5 éves, éjfél után 4 perccel ébredt a nagy durrogtatásra. Én ugyan minden durrogtatás után szitkozódtam és kedveseket kívántam az elkövetőnek, de nem a fiam miatt. Én a kutyákat sajnálom ilyenkor. Rengeteg állat szökik meg szilveszter éjjel. Megvadulnak a petárdától. A témában pedig az a véleményem hogy egyszer van egy évben szilveszter, egy napba az anyukák sem fognak belehalni..

2015. jan. 16. 13:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!