Hogyan állíthatnám le az anyósomat?
Te jó ég, mi az hogy megöli?????? És ezek után ti még leálltok vitázni vele a névről? Meg úgy egyáltalán szóba álltok vele? A férjed is? Egy ilyen kijelentés után simán megszakítanék minden kapcsolatot ezzel az őrülttel és bár nem vagyok híve a férfi választás elé állításának, de most igenis megtenném, döntse el, hogy vagy ti, vagy az anyja mellé áll. Egy épeszű férfi nem hagyja szó nélkül hogy a kedves anyja a leendő unoka megölésével "viccelődjön".
És mint ahogy a többiek is írták, a legnagyobb probléma a férjed viselkedése. És fogadjunk hogy a kedves mama is tudja, hogy ti ketten a férjeddel ne alkottok erős egységet és ezért csinálja ezt. Egyszer kellene alaposan helyretennie a férjednek, biztos másképp viselkedne. Beszélj a férjeddel sürgősen, mert nagy gondok lesznek még itt ha nem veled van egy állásponton.
És próbálj meg visszaemlékezni, volt már olyan helyzet a kapcsolatotok alatt, amikor az anyja mellé állt helyetted, csak azért mert ő az anyja? Ha igen, akkor már ott fel kellett volna figyelned a jelekre, de még nincs késő ha a férjed is hajlandó melléd állni.
Egyrészt nagyon primitív és egoista nőszemély az anyósod. Mondd meg neki, hogy szüljön magának egy Bözsikét nyugodtan. :) Mégis mit tehetne, ha nem Erzsébet lesz? Semmit, maximum megsértődik.
De komolyan, ha már eldöntöttétek, hogy Maja, akkor férjed is álljon már a sarkára, nem lehet ilyen nyámnyila. Ha pedig hajlasz a kompromisszumra, akkor adjátok második névnek az Erzsébetet, vagy valamelyik változatát. Pl. Lizett, Liza, Eliza, Elizabet, stb.
Vannak nehéz anyósok - az enyém szerencsére nem az -, de a tied konkrétan klinikai eset. Látom, többeknél kiverte a biztosítékot a "megöli" kifejezés, nem csodálom, én is többször újraolvastam, hogy jól láttam-e. Ezek után nemhogy a nevét nem vinném tovább, de tuti hogy a gyerek közelébe sem engedném. Vagy esetleg ő csak "viccelt"?
Nem lenne baj, ha látná egy szakember, mert a viselkedése semmilyen szinten nem normális...
Őszintén sajnállak, és a férjedet is, nem lehetett könnyű egy ilyen anya mellett felnőni.
Több válaszolóval egyetértek. A férjed miért anyja mellé állt?Én már ezen kiakadtam volna ! Most már hozzád tartozik, nem az anyjához!
A másik: igen az anyósnak kellett volna szülnie egy lányt aki tovább viszi a nevet, ne tőletek várja el...magára vessen!
És utoljára: Te szülöd a gyereket, nem anyósod.
Ha a férjed ilyen, hogy nem áll ki melléd, akkor mi lesz később? Jobb lenne elbeszélgetni vele....
Ha pedig a hasadban lévő babát Bözsikézik,Erzsikézik én egyből felállnék mennék el tőle jó távol !
ÁLLJ KI MAGADÉRT, MERT KÉSŐBB ROSSZABB LESZ ANYÓS! Főleg, hogy fenyegetőzik már most, hogy megöli. Jézusom! Ilyet mondana nekem az anyósom akkor egy életre elkerülném a gyerekkel együtt !
Úr Isten! Mi az, hogy megöli??? Milyen nagymama lesz??? Már bocs, de ez hihetetlen...
Az én anyósom meg azt akarta, hogy a fiunk ne kapja az apja nevét,(pedig nem Józsi az apja vagy ilyesmi) mert, hogy a férjem bátyja kapta meg az apjuk nevét, és, hogy majd az megy tovább, ennek már nem kell... De nekem tetszett/tetszik az a név, és, hogy ikrek is, pont volt egy hozzá illő név is a másik fiúnak, ami egy másik névvel nem jött volna ilyen jól ki...
Szóval én azt mondtam anyóskának, hogy az ő gyerekeit elnevezte ő, most az enyémet én fogom... Hát ez nem hatott... Aztán már úgy ki voltam, hogy ordítottam vele, hogy ikreket várok és nem hiszem el,hogy folyamatosan idegesít, nem hagy érvényesülni, még a gyerekek egészsége sem érdekli. Meg nem hiszem el, hogy azért nem fogja szeretni, mert úgy hívják, mint az apját... Aztán sírt, hogy ő nem úgy gondolta... Pár nap múlva megint elkezdte, már csak ránéztem és mondta, hogy jó-jó :)
Egyébként minket a férjem próbált csitítani, de mondtam, neki, hogy ebből most maradjon ki...
Kitartást! Próbáld meg nem felidegesíteni magad, ha beszól, hanem hass a lelkiismeretére, érzelmi zsarolás :D Menni fog! :) Tekintsd ezt most egy első alkalomnak, hogy kiállj a lányodért :)
(Miután megszülettek a fiúk, a mama hamar hozzászokott a nevükhöz, már csönd van :))
Sok sikert! :)
A kislányom megszületett, és Maja lett.Anyósom azt mondta, hogy ő ebbe beleőrül.Az kiabálta, hogy megöli és hogy szüljek neki egy másik kislányt, aki ha törik, ha szakad, Erzsébet lesz.Ha nem, akkor a 2. kislány születése után engem is megöl, aztán majd ő elnevezi a babát Erzsébetnek.
Akkor mondtam, hogy tűnjön el az életünkből.A férjem, ahogy meghallotta, hogy meg akarja ölni a gyereket, meg engem, azt mondta anyósomnak, hogy nagyot csalódott benne.Azzal fogtuk a kislányunkat, és hazamentünk.Soha többet, nem akarunk szóba állni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!