Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan állíthatnám le az...

Hogyan állíthatnám le az anyósomat?

Figyelt kérdés
Anyósomat Erzsébetnek hívják és mindenáron azt akarja, hogy róla nevezzük el a lányunkat.A férjem az ő pártján van. A lányunknak a Maja nevet szánjuk, de anyósomnak az nem tetszik, azt mondta, ha nem Erzsébet lesz a kislány, ő biztos megöli.A párom is szeretné a Maja nevet adni, de ő inkább az anyja mellett áll.Modtam anyósomnak, hogy Maja lesz és kész, de ő egyre csak Erzsikézi, meg Bözsikézi a pocakomban lévő babát.Második névnek sem szeretném ezt a nevet, mert nagyon nem tetszik, a hideg ráz a hangzásától is, de főleg azért nem tetszik, mert a kibírhatatlan anyósómat hívják így.Mondtam neki, hogy ne szóljon bele a névválasztásba, de azt mondta, hogy igen is beleszól, mert ez családi hagyomány és az ő anyukáját, nagymamáját és dédmamáját is így hívták.Mondtam, hogy mi ezt a hagyományt most megszakítjuk, Maja lesz a kicsi, de ő hajthatatlan.Segítsetek!

2014. aug. 14. 21:44
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
44%

Mi hogy tudnánk segíreni??????

Beszéljünk vele????

2014. aug. 14. 21:49
 2/38 anonim ***** válasza:
100%

Nem akarok túl nagy hülyeséget írni, de ha anyósod ennyire buta és erőszakos akkor én a helyedben megszakítanám vele a kapcsolatot. Ha nem is teljesen, de biztos jó messziről elkerülném és nem feszegetném vele a témát. A ti döntésetek hogy hogy fogjátok hívni a kislányotokat, nekem egyértelmű hogy ha a nőnek vagy a férfinak nem tetszik valamelyik név akkor az a név stornó.

Amúgy én sem szeretem az Erzsébet nevet, és nem is szeretem a hagyomány őrzéseket, hogy minden gyereket, unokát, dédunokát úgy hívjanak ahogy az őseit. Ez szokás volt még 20 éve, manapság már kevés embernek fontos ez.

Ne foglalkozz mostantól a témával, Maja lesz és kész, anyósodat meg sz.rd le nagy ívben. Ne idegesítsd magad ezen, ne hagyd hogy az agyadra menjen.

Boldog babavárást. :)

2014. aug. 14. 21:50
 3/38 anonim ***** válasza:
100%

Először is a férjeddel kell letisztázni a dolgokat. Hogy igenis álljon melléd az anyjával szemben, mert együtt döntöttetek a névválasztásban.

Mondd meg anyósnak, hogy ha már most így beszél a lányodról, hogy megöli, akkor nem is kell még csak a közelébe sem jönni, ha megszületett. (Én már ezen kiakadtam volna).

És szülni kellett volna egy lányt, aki továbbviszi a hagyományt...

2014. aug. 14. 21:52
 4/38 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi, de a férjednek a sarkára kell állnia a kedves anyukával szemben!

TI vagytok (lesztek) egy család! Nem a kedves anyukával alszik egy ágyban a férjed!

És tudom - k..va nehéz- a lelki leszakadás a szülőkről - főleg férfiak esetében, de bizony van az a pont ahol ennek meg kell történnie!

A TI gyereketek lesz- nem az övé! - és kész! ...szerintem kár is ezen vitatkozni...

max. anyukának megmondanám, ha mégegyszer le Bözskézi, hogy jó lenne, ha felnőttként és szülőként felfogná, hogy ez a ti! döntésetek a TI gyereketek! és Ő mint nagymama fogja a funkcióját ellátni

2014. aug. 14. 21:53
 5/38 anonim ***** válasza:
100%

'azt mondta, ha nem Erzsébet lesz a kislány, ő biztos megöli.'

na hat az en leendo gyerekemre egyszer mondott volna ilyet, amit ott es akkor kap, azt tuti nem teszi az ablakba.

Semmi koze hozza, hogy TI KETTEN a ferjeddel milyen nevet adtok a gyereknek. Ezt tudatositsd benne, es minden egyes alkalommal szolj ra, ha bozsikezik meg erzsikezik, hogy 'anyuka, NEM erzsike/bozsike'. Ha megsertodik, akkor is. Ha masnap is megsertodik, akkor is.

A ferjedet viszont nem artana nemi onallosagra nevelni, mert ha meg mindig anyuci mondja meg mit gondoljon, akkor ennek kesobb te fogod meginni a levet: miert ugy oltozteted, miert azt fozod neki, miert nem szoptatod tobbet, miert szoptatod meg mindig, miert nem viszed ki tobbet, miert viszed ki abban a hidegben, stb. stb. stb.

En a sajat anyamnak megmondtam, hogy allitsa le magat, amikor elkezdte osztani az eszt, meg is sertodott - kb. 2 napra. Aztan leesett neki, hogy vele igy ugyanezt csinalta az o anyja, es mennyire nem birta elviselni.

2014. aug. 14. 21:56
 6/38 anonim ***** válasza:
100%
"azt mondta, ha nem Erzsébet lesz a kislány, ő biztos megöli" : na itt küldtem volna el úgy a bús p.csába, hogy porzik! Hogy lehet ilyet mondani? A férjed meg ezt egy szó nélkül tűrte? A sarkára kéne állnia és helyre tenni anyukát! Ha szépen kérte volna, lehet, hogy elgondolkodtam volna a második néven, de így tuti, hogy nem.
2014. aug. 14. 22:05
 7/38 anonim ***** válasza:
100%

Megöli??????????

Egyszer mondana ilyet anyósom, soha többé nem állnék szóba vele, de a férjem se, az 100%.

2014. aug. 14. 22:06
 8/38 anonim ***** válasza:
27%
Ismertem valakit, aki hivatalosan Terézia volt, de a családban mindenki csak Katinak szólította.
2014. aug. 14. 22:09
 9/38 anonim ***** válasza:
100%
Úgy elküldeném a francba,hogy a lába nem éri a földet. És tartsd szem előtt,hogy anyósod ha hagyod magad nemcsak a névválasztásba fog beleszólni,hanem minden létező dologba.
 10/38 anonim ***** válasza:
100%
7-es vagyok, mi most várjuk az ikreinket, és elővigyázatosságból nem avatjuk be a családot a névválasztásba, pedig ők hál'Istennek normálisak, de nem hiányzik hogy bármilyen irányba véleményezzék. Majd ha megszülettek bemutatjuk őket, akkor már úgyse szólnak majd semmit. Nagyon kényelmes így és senki nem sértődött meg rajta, ajánlom mindenkinek.
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!