Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan állíthatnám le az...

Hogyan állíthatnám le az anyósomat?

Figyelt kérdés

Amióta "anyuka" nyugdíjba vonult, sok lett a szabadideje. Ezt arra használja, hogy eljöjjön hozzánk kitakarítani. Az sem zavarja, ha éjszakás voltam és aludnék nap közben: megfőz, csörög stb. Ő úgy gondolja, hogy jót cselekszik, de nem.

A férjemnek erről nem tudok beszélni, mert megsértődik, ő és az anyja nagyon jóban vannak.

Engem meg k*vára zavar, hogy más takarít helyettem és más főz meg a saját lakásomban. Nem mellesleg meg kötekedik folyamatosan, nem tetszik neki, hogy egészséges ételeket eszünk - ő meg pörkölt csinál, szerinte meghülyítem a fiát. Ha megpróbálnám vele megbeszélni, akkor megsértődne és megint háborút, illetve lejáratókampányt indítana ellenem a férjem és a gyerekek előtt.

A kettőnk különböző stílusáról annyit, hogy amikor a múltkor hazajöttem, a modern bútorainkra kiaggatott milliónyi hímzett, parasztos csipkés terítőt. Nagyon összepasszol a két stílus, mondhatom.

2013. márc. 26. 11:14
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
19%
Tudom, nehéz, de örülj neki, hogy segít, még ha össze is kell szorítani a szádat. Tudod, hogy itt milyen anyósok vannak? A pörkölttől meg senkinek nem lesz baja, neked nem kell enni anyós főztjéből, főzz magadnak külön, a férjed meg nagyfiú, majd eldönti, kinek a főztjéből eszik.
2013. márc. 26. 11:18
 2/14 anonim ***** válasza:
45%

Találj neki más programot :) Ha mindenáron segíteni akar, akkor csináljon olyat, ami neked is jó. Menjen el postára, bevásárolni, vasaljon stb.

Vagy foglalkozzon a gyerekekkel.

Egyébként ezt inkább a férjeddel kellene megbeszélned, szerintem rá jobban hallgatna.

2013. márc. 26. 11:20
 3/14 anonim ***** válasza:
69%

Volt, hogy Anyósom nálunk akart főzni, nekünk. Mondtam a Férjemnek, nem jó ez így. Diplomatikusan lállította, jobban ismeri a saját konyháját, főzzön ott. Nem lett sértődés.

Talán finomabban fogalmazd meg a férjednek. Pihenjen Anyuka drága, úgyis olyan sokat dolgozott eddig. Menjen nyugdíjas klubba, kirándulgasson, barátnőzzön.

Ha szépen,mintha anyósért aggódnál, mondod a Férjednek, nem látja az utálatot, csak a féltő aggodalmat. Többit majd ő lerendezi. Sok sikert!

2013. márc. 26. 11:24
 4/14 anonim ***** válasza:
84%

Pedig mindenképpen beszélned kellene vele és a férjeddel is erről, mert ez így nem járja. Jöjjön akkor, ha odaszól előtte, vagy ha hívjátok, mert ez így durván a magánszféra megsértése.

Még ha a saját anyám főzne-takarítana rám mikor már férjnél vagyok és gyerekem van, azt sem bírnám eltűrni...

2013. márc. 26. 11:24
 5/14 anonim ***** válasza:
64%
Hát, pedig jó lenne ha tudnál vele beszélni, és eltudnátok dönteni, hogy az most kinek a lakása, kinek a dolga a főzés és a takarítás.. De amúgy alapjába véve szép, meg jó hogy segít, de ez már szerintem enyhén szólva túlzás.
2013. márc. 26. 11:31
 6/14 anonim ***** válasza:
29%
Ami neked baj, attól más elájulna a gyönyörűségtől, ha ilyen anyósa lenne :) Én összetenném a két kezem, ha valaki kitakarítana, meg megfőzne helyettem, sokkal több idő jutna magamra meg a családra. Ha viszont téged ez annyira zavar, meg kell mondani. Köszönöd szépen, de ezt szereted magad csinálni. Ez a ti életetek, a ti otthonotok, anyós ide, anyuka oda, nem szabad udvariaskodni. Nem érdemes az ételek miatt sem vitába szállni, az én szüleim sem értik meg, hogy miért eszünk sűrűn salátákat pörkölt helyett, de nem is kell megérteniük. Ők már úgysem fognak változni. Én is megkaptam anyósomtól mindig, hogy a fiacskája amióta velem él, csontsovány :D persze ez nem igaz, csak nem egy pocakos medve, amúgy jó súlyban van.
2013. márc. 26. 11:31
 7/14 anonim ***** válasza:
89%

Megmondod szépen,hogy köszönöd a segitséget,de megoldod egyedül.

Hozzánk is akart jönni,de megmondtam,hogy én se pakolok az ő köonyhájában,enyémben sem pakol még anyám se,nemhogy más,kész.

Darabig sápitozott,hogy éhenhal a kisfia (hogy képzelem hogy nem töltöttkáposztát etetek vele pörkölttel és csülökkel,hanem eszünk főzelékeket,zöldséget,csirkemellett,tepsiben sült akármiket ami nem tocsog),vagy megeszi a kosz,de leállitottuk,hogy megoldjuk,elég nagyok vagyunk.

Utána azon sápítozott,hogy párom is takarit,főz,milyen nő vagyok (milyen lennék,mindketten ugyanannyit dolgozunk,miért egyedül végeznék házimunkát)

2013. márc. 26. 11:36
 8/14 anonim ***** válasza:
80%

Először is beszélj a férjeddel. Ha nem hajlandó rá, akkor mond meg hogy vagy közösen döntötök, vagy te egyedül.

Ha ez megvan, ülj (üljetek?) le anyóssal, mond meg hogy pl szerdán szeretettel várod, hogy kivasaljon. A többi napokon hazaértsz, bezárod az ajtót (ha van kulcsa akkor bent hagyod a tiédet) és nem nyitsz ajtót. Ha kérdezi később, nagy sajnálkozva elmondod hogy bevettél egy altatót, nem hallottad.

2013. márc. 26. 11:39
 9/14 anonim ***** válasza:
81%

Vedd el a kulcsot, vagy néha libbenj ki ruhátlanul, csak meglepődne.

Nem tudnám elviselni, hogy valaki csak úgy ki-be járhat az életterünkbe.

Pedig "lejárató kampány" ide vagy oda, nem kerülheted el jelen esetben a konfliktust.

Muszáj tisztázni, hogy ez a te életered, a te életed, te sem mész oda leszedni a csipkéit.

vagy tedd meg, hogy szerinted porfogók.

Az enyém is hasonló, és is nehezen tűröm, annyi, hogy nekem 200 km-re lakik kb.

MÁr így is eljutottunk odáig, hogy ha hoz pl az ajtóra kopogtatót megkérdezi, hogy elfogadom-e, kirakom-e ha hozna.

(egyik évben kiaggatta úgy, hogy már 2 hete terveztem az enyémet, amit el akartam készíteni, saját magam gyűjtögettem termésteket...stb) akkor kifakadtam neki, hogy ez az én dolgom, És szeretném én csinálni, mert ezek elkészítése, kiválasztása segít lelkiekben felkészülni az ünnepre stb.

Meg nagyon más nekünk is a stílusunk.

Nekem szerencsém volt mert az átmeneti sértődés után elfogadta, és tiszteletben tartja a kérésemet, vagy megkérdez.

(a következő menet: leszoktatás a virágaim vagdosásáról és földjének kapírgálásáról:))

A legelső a kulcs elvétele! Ne tudjon bejönni akkor, ha te alszol. vagy a gyerek engedi be?

sok erőt kitartást, és nyugodtságot kívánok

2013. márc. 26. 11:55
 10/14 anonim ***** válasza:
60%
Kisbalta.
2013. márc. 26. 12:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!