Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan állíthatnám le az...

Hogyan állíthatnám le az anyósomat?

Figyelt kérdés

Amióta "anyuka" nyugdíjba vonult, sok lett a szabadideje. Ezt arra használja, hogy eljöjjön hozzánk kitakarítani. Az sem zavarja, ha éjszakás voltam és aludnék nap közben: megfőz, csörög stb. Ő úgy gondolja, hogy jót cselekszik, de nem.

A férjemnek erről nem tudok beszélni, mert megsértődik, ő és az anyja nagyon jóban vannak.

Engem meg k*vára zavar, hogy más takarít helyettem és más főz meg a saját lakásomban. Nem mellesleg meg kötekedik folyamatosan, nem tetszik neki, hogy egészséges ételeket eszünk - ő meg pörkölt csinál, szerinte meghülyítem a fiát. Ha megpróbálnám vele megbeszélni, akkor megsértődne és megint háborút, illetve lejáratókampányt indítana ellenem a férjem és a gyerekek előtt.

A kettőnk különböző stílusáról annyit, hogy amikor a múltkor hazajöttem, a modern bútorainkra kiaggatott milliónyi hímzett, parasztos csipkés terítőt. Nagyon összepasszol a két stílus, mondhatom.

2013. márc. 26. 11:14
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
80%
Úgy érzem, ebbena férjed nem partner és ez a legnagyobb probléma. Az óriásbébi férjednek megfelel ha anyuka megcsinál mindent és nem érti, neked miért nem jó. Ez így nem egészséges dolog, úgyhogy valahogyan vedd rá a férjed, hogy értse meg anyuci nem jó helyen csinálja azt, amit csinál. Ez az első lépés, aztán beszél az anyukájával és megérteti vele, hogy majd szóltok, ha segítség kell. Anya mindig ezzel a mondattal megy el tőlünk, vagy teszi le a telefont és ez így mindkettőnknekk tökéletesen megfelel.
2013. márc. 26. 12:33
 12/14 anonim ***** válasza:
55%

A legegyszerubb mod az lenne, ha leultetned anyosodat egy kave, tea melle es barati, de hatarozott beszelgetes kereteben elmondanad neki, h ez teged zavar, ez a te dolgod, a lelkednek rosszul esik, ha valaki vendegsegben van nalatok es munkahoz lat. jojjon hozzatok egy ebedre, vacsorara, kozos sutemenyezesre, kavera, amikor szabadok vagytok es le tudtok ulni beszelgetni.

De teged efyszeruen frusztral, h a vendeg takarit, foz.

Megertelek, en is ilyen vagyok. Mellesleg az en anyosom is csinalta ezt egy ideig, a frissen kitakarktott furdoben is elkezdte a csapot torolgetni, pedig elvileg csak wc-re ment volna. Es utana meg el is mondta, h letakaritotta a csapot. Dobbenten kerdeztem vissza, h miert??? Koszos volt? A valasz persze nem volt. Volt, h a gyerekekre jott at vigyazni egy orara, mire hazaertem a fel konyha at volt pakolva.

Nem voltam bunko, de meg sem koszontem, megkertem, h mutassa meg mit pakolt uj helyre, h ne kelljen keresgetnem semmit, mert gyorsan vissza is pakolnam.

Volt, h vettem neki ajandekba muskatlikat, kiment a kertbe pihenni, majd jott be buszken, h kiultette nekem a muskatlikat, nehogy megfeledkezzem rola.

Akkor mondtam neki, h az remek, mert a fiammal akartuk atadni neki a nevnapjara delutan, neki szantuk, ugyhogy gyorsan ultessuk is vissza, mert a harom eves gyerek valogatta ossze a szineket es baromi csalodott lesz, mert o akarta atadni a mamajanak.

Az en ferjem ugy vette ra magat a beszelgetesre errol, h egy alkalommal anyosom az o dolgozoszobajat is atpakolta, kitakaritotta, a ferjem kiakadt, mert a fontos iratok ossze-vissza lettek dobozolva, alig talalta meg a dolgait.

A ferjednek nincs szobaja/muhelye, stb?

Ha van, akkor kuldd be a mamat oda takaritani, vagy rendezgetni a fia szekrenyet.

Nalunk egyebkent a beszelgetes segitett, azota nem lomol nalunk, vendegsegbe jon.

Meg egy tipp: par szabadnalodat aldozd fel.

Reggel nyolckor (vagy meg korabban) jelenj meg naluk nagy szatyorral, kezdj el takaritani, fozz nekik komplett menut, valami sajatosat, ami nem epp az o izlesuk, de ti szeretitek.

Ha akadekoskodik, akkor mosolyogj es szolj, h ez a szived vagya, ugy dontottel, h a sok segitseged igy viszonzod, ezentul mindig jarsz hozzajuk fozni, takaritani, amig o is jar hozzatok, mert igy nyugodt a lelked, viszonzod a segitseget.

Hidd el, h le fog allni, aki ennyire hazias, h mas otthonaban is produkaljamagat, az nem fogja elviselni ezt.

2013. márc. 26. 12:34
 13/14 anonim ***** válasza:
5%
új pasi, új élet, amíg nem késő...
2013. márc. 26. 13:21
 14/14 anonim ***** válasza:

Utolsó, a konfliktusok megoldása nem a megfutamodás..

a napokba minden konfliktusra van aki a "lapát"-ot javasolja.

vannak helyzetek, ahol én is így látom, de már sportot űznek az itt válaszadók ebből...

Amúgy az anyóssal van konfliktus, nem a férjjel,

A férj pedig nem tudjuk foglalt-e álláspontot..

2013. márc. 26. 14:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!