Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyit ért meg egy kisgyerek...

Mennyit ért meg egy kisgyerek abból, ha szidom az anyósomat, és az egyik keresztanyját? Nem fog engem emiatt szeretni?

Figyelt kérdés
Sajnos amióta megszületett a pici,megromlottak a családi kapcsolataim. Férjem szüleivel,testvérével rengeteg konfliktusunk volt, az én anyukám és családom,az ő testvére,pedig nem állnak mellettem,a férjem szüleivel és testvérével való harcban..Nem értik meg,hogy nagyon nehéz közelükbe engedni a gyermekem,mert nagyon szemetek velem..és sajnos ha a férjem családja itt van,elég sok csípős megjegyzést intézek feléjük,úgy hogy a gyerekem is tanuja ennek,bár még nem érti. Nem tudom kontrollálni az irántuk érzett,félek,hogy a gyerekem emiatt megutál..nem ellenük akarom hangolni,de sajnos nehéz nem visszaszólni nekik,és sokszor fel is bosszantanak..miután elmentek én kibeszélem őket..Anyukám nem is nagyon segít,dolgozik,nem is lakik közel,apukám nem él, nincs nagyon aki segítene. Nem vagyok féltékeny a gyerekemre,de picit zavar az,hogy én már senkit sem érdeklek..A párom mellettem áll,de őt nem zavarják a saját családja..sokszor ő észre sem veszi a nekem szánt mondatokat..provokációt.

2014. febr. 7. 08:57
 1/6 A kérdező kommentje:
1 éves még csak a babám,de sajnos sok a konfliktus családtagok miatt,(
2014. febr. 7. 08:58
 2/6 anonim ***** válasza:
Mindent ért. Te vagy az anyja, ezért a te szomorúságod fáj neki a legjobban, a többieket fogja utálni, nem téged. Ezt neveled belé. Akaratlanul is. Tudom, én is így nőttem fel. Anyám utálta az anyját, ezért én is, pedig nekem nem volt rá okom, csak hogy anyukámnak rosszat okozott. Felnőve már látom, hogy ő éppolyan hibás volt, de akkor nem értettem, csak reflexből mellé álltam. Vigyázz ezzel!
2014. febr. 7. 09:00
 3/6 A kérdező kommentje:
Az anyósom bújtatottan folyton kritizál, a lányával karöltve,akinek már vannak gyerekei..mindig csak a rosszat veszi észre,anyukám meg nem is igazán bíztat,pedig mindent jól csinálok,ellátom a gyereket stb, de hibáztat,amiért velük nem tudok kijönni,és hatással van a mindennapjimra.
2014. febr. 7. 09:00
 4/6 anonim ***** válasza:
76%
Mindig a gyermek érdekeit kell szem előtt tartani! Neki nem jó, ha a feje fölött veszekedtek, vitáztok. Az meg pláne nem, ha te előtte kibeszéled a család többi tagját. Az egy éves gyerekek is nagyon okosak, mindent megértenek abból, ami körülöttük zajlik. Ő a te tükörképed lesz. Azt akarod, hogy majd ő legyen az a gyerek az óvodában, iskolában, akit mindenki kiközösít, mert állandóan a másik háta mögött susmorog? A te emberekhez való hozzáállásod lesz neki is a (ROSSZ) példa!!! Vegyél erőt magadon, és legalább az ő jelenlétében moderáld magad!
2014. febr. 7. 10:21
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem értem, hogy miért kell tartani a kapcsolatot olyan "családtagokkal", akiket utálsz.

Egyébként mi lenne, ha leülnétek az anyósoddal meg a sógornőddel és konkrétan rákérdeznél, hogy mégis mi bajuk van veled, mert szeretnéd ha jó lenne a viszony és hajlandó vagy megváltozni a kedvükért. Ha az lesz a válasz (és gyanítom, hogy az lesz), hogy "semmi", akkor konkrét dolgokra kérdezz rá, hogy ugyan miért mondták ezt neked, mert igenis ez neked fáj.

De ehhez nagyon nyugodtnak kell maradnod, ami k nehéz. Tudom. Tapasztalatból.

Nekem nagy szerencsém van, mert a férjem reálisan látja a családját és megmondta anyósomnak, hogyha nem áll le a bunkósággal, nincs unoka.

Felfogta, megértette, azóta visszafogja magát és álomanyós :)

A Kicsi pedig sajnos mindent ért. Ha nem is az agyával még, de a lelkével :S

2014. febr. 7. 11:11
 6/6 A kérdező kommentje:
:( nem ellenük akarom hangolni,de olyan mintha félteném tőlük...nem tudom,hogy reagálam le..
2014. febr. 7. 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!